Skocz do zawartości

Fyne Audio F500SP, MA Gold 100 5G czy KEF Q Concerto Meta czy może coś innego?

Tweeter2016

Recommended Posts

Odpadają i nie dlatego, ze są złe, tylko szukam odmiany. Po dwóch latach używania Focali chce spróbować czegoś innego. Jak wrócę do Focali to za ~dziesięć lat po kilku zestawach innych firm.

Jeszcze wrócę do:

- Fyne Audio F500 SP

- Bowers and Wilkins 607 S3

jak powyższe oceniacie? Dobry kierunek?

Polecam chociaż posłuchać . Można się miło zdziwić. Mam Nie wygórowana cena . Czasami najprostsze rzeczy sprawdzają się najlepiej.:)

Sam myślę , czy nie wrócić do starych Mission 701 . Teraz z czeluści wyjąłem 700 i jest miło , 701 są lepsze od 700 :)

Szukam 772 , ale ciężko dostępne. Stara szkoła 🏫.

Już Ci kiedyś pisałem. Miałem f502, a słuchałem też 502 SP, ale wtedy były dla mnie za drogie. Mi bardzo podobał się ich dzwięk, ale czy Tobie to musisz sam ocenić. Tak czy inaczej w obecnej cenie na pewno są warte uwagi.

A co do metrażu: boisz się, że będa za duże do Twojego małego pomieszczenia. Z monitorami jest ten plus że łatwiej załatwić je sobie na testy u siebie. Wiem, że jest z tym troche zachodu, ale widzę że Ci zależy na dobrym wyborze, więc warto zadzwonić do "na temat audio" i zapytać czy wyślą kolumny na testy. Jak się uda to konieczenie daj znać jak Ci się podobał odsłuch.

Edytowano przez Webster.brd

1 godzinę temu, Tweeter2016 napisał:

prawdziwy Philips zostawił sobie chyba tylko dział z żarówkami.

Ale jakimi😏
UVC coolers. Te długaśne żarówki z Eindhoven zabezpieczają chłodnice statków przed porastaniem. Zajmuję się tym.
Poza tym w medycynie Philips dzieli tort z Siemensem. 

Poszukują odważnych i wykształconych do roboty. A ich nima.