Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Dzień dobry Chciałbym zakupić mały wzmacniacz (wymiary) i zaproponowano mi Nad M10  v 3 co do kolumn odsłuchiwałem na innym wzmacniaczu głośniki Dall Opticon 6 MK2 Jak myślicie czy połączenie będzie dobre czy inne propozycje 

Napisano
7 godzin temu, Fontan napisał:

Dzień dobry Chciałbym zakupić mały wzmacniacz (wymiary) i zaproponowano mi Nad M10  v 3 co do kolumn odsłuchiwałem na innym wzmacniaczu głośniki Dall Opticon 6 MK2 Jak myślicie czy połączenie będzie dobre czy inne propozycje 

Jaki metraż? Jaki budżet? 

Napisano

To już przyzwoita kwota 20tys.

Słyszałem w podobnym metrażu Focal Aria 936  z NADem M2 na okablowaniu Tara Labs chyba i było naprawdę spoko, trzeba tylko odsunąć kolumny od tylej ściany, bo przyklejone do niej na 20cm grają płasko i plamami, jak tanie budżetowe skrzyneczki 😀

Napisano

Cześć :) W tym budżecie jest bardzo dużo rozwiązań i nie ma co wskakiwać w pierwszą z nich ;) 

Sprawdziłbym na pewno opcje takie jak Rega Elicit MK5, Fezz Silver Luna EVO, Cambridge EVO 150, Musical Fidelity M6si, Audiolab 9000A, Vincenty i tak dalej ;) 

Z kolumn również jest od groma opcji. Wspomniane Dali, Monitor Audio Silver 500, Pylony Diamond 30, Sonus faber Lumina V, może Heco Celan Revolution. Ciekawe są też Polk R700 :) 

Zapraszam na odsłuch, bardzo dużą część tych produktów i jeszcze więcej mamy na miejscu do sprawdzenia ;) 

Napisano
Dnia 6.11.2024 o 20:32, Tweeter2016 napisał:

Chyba cała ich linia jest udana, bo tak samo chwalone są trójki jak i dziewiątki.

Tak. Wszystkie produkty Magnat i Heco mają znakomity współczynnik cena jakość. Głównie w Polsce.

Dnia 6.11.2024 o 20:59, Fontan napisał:

Tak

To jak się rozwija z Twojej strony?

• 1 month later...
Napisano

Dołączę do tematu.

Siedząc przez okres świąteczny wymyśliłem że zmontuje coś grającego do sypialni aby można tv podłączyć przez HDMI oraz nie może to być coś dużego. W pierwszej myśli chciałem kolumny aktywne KEF II. Po namyśle jednak zdecydowałem się na bardzo funkcjonalny NAD 10V3 . I teraz jako kolumny myślałem Vela 403 lub KEF R3 meta. KEF nie słyszałem i nie wiem jak na tle Elakow wypadną? Pomieszczenie ok 20m. Lubię ciemne granie. Słucham wszystkiego.

Napisano
15 godzin temu, Szybki napisał:

Dołączę do tematu.

Siedząc przez okres świąteczny wymyśliłem że zmontuje coś grającego do sypialni aby można tv podłączyć przez HDMI oraz nie może to być coś dużego. W pierwszej myśli chciałem kolumny aktywne KEF II. Po namyśle jednak zdecydowałem się na bardzo funkcjonalny NAD 10V3 . I teraz jako kolumny myślałem Vela 403 lub KEF R3 meta. KEF nie słyszałem i nie wiem jak na tle Elakow wypadną? Pomieszczenie ok 20m. Lubię ciemne granie. Słucham wszystkiego.

Obie konstrukcję są .... SUPER. Osobiscie bardzo je lubię. I uważam że to połączenie z tym wzmacniaczem będzie trafne.

Które? Nie wiem są super. Żeby nie bylo łatwo to dodam

https://www.olx.pl/d/oferta/monitor-audio-gold-5g-100-piano-ebony-kolumny-podstawkowe-cena-za-1szt-CID99-ID11yDqb.html

Są na wyprzedaży ekstra monitory

Napisano
54 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

Tos dołożył do pieca🤔

A jeśli porównując Kefy i Vele to w którą stronę będzie różnica w graniu? KEF nigdy nie słuchałem. Monitory mają dobrą cenę i słuchałem je. Ale mi Vela lepiej przypadła.

Na pewno muszę Kefy z Nadem gdzieś odsłuchać.

Napisano
Dnia 4.01.2025 o 11:26, Szybki napisał:

Tos dołożył do pieca🤔

A jeśli porównując Kefy i Vele to w którą stronę będzie różnica w graniu? KEF nigdy nie słuchałem. Monitory mają dobrą cenę i słuchałem je. Ale mi Vela lepiej przypadła.

Na pewno muszę Kefy z Nadem gdzieś odsłuchać.

Ja wszystkie 3 cenie na równi. Każdego za coś lubię.

KEfy w łagodność.

Napisano

KEF`y lubią się podobać i bardzo często były zestawiane z Goldami. Kiedy jednak Goldy grają gęstym i niskim basem to KEF`y są bardziej zrównoważone i bas mają twardszy. Ja jednak zawsze wolałem scenę i przestrzeń z Monitor Audio. Jeśli cenisz sobie selektywność, świetną lokalizację instrumentów i precyzję basu to zainteresuj się jeszcze ATC SCM11. ATC są bardzo łatwe do ustawienia i zwykle nie stwarzają większych problemów w pomieszczeniu.

Napisano
2 godziny temu, Salon Planeta Dźwięku napisał:

KEF`y lubią się podobać i bardzo często były zestawiane z Goldami. Kiedy jednak Goldy grają gęstym i niskim basem to KEF`y są bardziej zrównoważone i bas mają twardszy. Ja jednak zawsze wolałem scenę i przestrzeń z Monitor Audio. Jeśli cenisz sobie selektywność, świetną lokalizację instrumentów i precyzję basu to zainteresuj się jeszcze ATC SCM11. ATC są bardzo łatwe do ustawienia i zwykle nie stwarzają większych problemów w pomieszczeniu.

Też wezmę pod uwagę.