Piotr Sonido Napisano 25 listopada Udostępnij Napisano 25 listopada Dnia 22.11.2024 o 10:03, Carmion napisał: Miałem okazję kupić leeme tucana 2. Ale zraziło mnie że była z 2009 roku. Także trochę już stary wzmacniacz i było trzeba dać około 9tyś. Także bałbym się o jego sprawność. Co innego kupić 1-4 latka. Ale to znowu cena wyższa. drugiej strony ile by wzieli za przegląd i ewentualny serwis? 1,5K? Dnia 23.11.2024 o 22:34, S!N! napisał: A jest coś na rynku z taką samą sygnaturą jak powyższe denki tylko z jeszcze lepszym basem i ciut mniej twardym w podobnej kwocie lub wyższej co warto sprawdzić? Leema ma lepszy bas Magnat MA 1000 też. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S!N! Napisano 25 listopada Udostępnij Napisano 25 listopada 8 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Leema ma lepszy bas Magnat MA 1000 też. Magnata nie słyszałem, ale to coś na wzór ma900 tylko bardziej rozwinięty i szlachetniejszy czy zupełnie inne granie? Lema podoba wypycha wokal tak twierdził @kaczadupa i ktoś jeszcze z forum ( nigdy nie pojmę tego zabiegu, może przy jakiś wyjcach to się sprawdza, ale na pewno nie w klubówce i w pochodnych) tylko co to znaczy w tym wypadku, że ma lepszy bas? Jest bardziej zróżnicowany? Mocniejszy? Lżejszy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 25 listopada Udostępnij Napisano 25 listopada (edytowany) 32 minuty temu, S!N! napisał: Lema podoba wypycha wokal tak twierdził @kaczadupa Oczywiście, że tak. To jest dźwięk ultra bezpośredni, maksymalnie dobitny. Nawet Exposure 3510 nie jest tak ofensywny jak Tucana 2. Ten dźwięk "siedzi" na słuchaczu, albo tego chcesz albo nie wytrzymasz dłużej jak 5 minut. Nie ma innej opcji. Stąd albo są zachwyty tym wzmacniaczem albo wisi 5 egz. jeszcze na gwarancji na OLX w bardzo atrakcyjnej cenie. Ciężko będzie dobrać do tego wzmaka paczki bo raz, że bardzo powiększa źródła pozorne a dwa, że na swój wyjątkowy sposób pokazuje odległość pierwszego planu od słuchacza. Dynamika na basie robi wrażenie, wzmak nie podgrzewa też środka pasma, góra nie jest mistrzem rozdzielczości i detalu. Dziwny, absolutnie oryginalny i niepowtarzalny wzmacniacz, albo pokochasz albo cię zamęczy jego dobitność i nadmuchane źródła pozorne. Gdybym miał ze 40m salon i jakieś technicznie, konturowo grające paczki to bym chciał Tucane 2. Żadnych głośników, które z natury mają tłusty, podgrzany i podbity bas czy wypchnięty środek bo będzie klęska. Złośliwi audiofile nazywają Tucane 2 mocniejszym Atollem in 100. Coś w tym porównaniu jest. Edytowano 25 listopada przez kaczadupa 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 26 listopada Udostępnij Napisano 26 listopada 14 godzin temu, S!N! napisał: Magnata nie słyszałem, ale to coś na wzór ma900 tylko bardziej rozwinięty i szlachetniejszy czy zupełnie inne granie? Hmmm Na wzór to może i tak ale rozwiniety to słuszne słowo, 14 godzin temu, S!N! napisał: że ma lepszy bas? Jest bardziej zróżnicowany? Mocniejszy? Lżejszy? Mocniejszy, Zróżnicowany? Tego akurat Denonowi bym nie zarzucił. 14 godzin temu, S!N! napisał: Lema podoba wypycha wokal Ona cała w brzmieniu jest bardzo ofensywna. Sprawdź, może salon z forum wypozyczy ci go na testy. nie wiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salon Planeta Dźwięku Napisano 26 listopada Udostępnij Napisano 26 listopada Dnia 25.11.2024 o 07:48, Piotr Sonido napisał: Magnat MA 1000 też. Ależ to był wzmacniacz 🫠 Perełka. 3 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Sprawdź, może salon z forum wypozyczy ci go na testy. nie wiem. Z chęcią. Wzmacniacz zdecydowanie wyjątkowy. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 28 listopada Udostępnij Napisano 28 listopada Model RV4 tez taki jest. Co tego wygląda świetnie. Ale juz ..... moment to też archiwum? To przegapiłem kiedy go wycofali Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S!N! Napisano 7 grudnia Udostępnij Napisano 7 grudnia Dzisiaj słuchałem swojego denka oraz McIntosh na spendorach oraz unitrze i denek o wiele lepiej mi się podobał, robił co chciał z tymi kolumnami, zaś mcintosh trochę męczył - byłem z partnerką i jak przełączyliśmy na 2500ne to grało to przyjemniej z porządnym kopem i bez zmęczenia, nawet sprzedawca był zaskoczony, iż ten piecyk tak melodyjnie sobie plumkał. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
77Mariusz77 Napisano 7 grudnia Udostępnij Napisano 7 grudnia 16 minut temu, S!N! napisał: Dzisiaj słuchałem swojego denka oraz McIntosh na spendorach oraz unitrze i denek o wiele lepiej mi się podobał, robił co chciał z tymi kolumnami, zaś mcintosh trochę męczył - byłem z partnerką i jak przełączyliśmy na 2500ne to grało to przyjemniej z porządnym kopem i bez zmęczenia, nawet sprzedawca był zaskoczony, iż ten piecyk tak melodyjnie sobie plumkał. Piszesz p tym samym co ja pisałem jak byłem po kolumny , dwa piece po 20 tys euro ( jeden Macintosh) kontra mój denon a110. Napiszę dyplomatycznie denonek wstydu nie przyniósł 😁 A gdyby wszystkie były w tej samej cenie to bym się nie zamienił 😁 Jak się okazuje dobry denon nie jest zły . 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawko69 Napisano 7 grudnia Udostępnij Napisano 7 grudnia Wczoraj wyczytałem w internetach , że będzie CD serii 3000. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S!N! Napisano 7 grudnia Udostępnij Napisano 7 grudnia Ja się czaję na 2500, ale kurczę drogi w używce ;/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawko69 Napisano 7 grudnia Udostępnij Napisano 7 grudnia Ja też. Łudzę się , że gdy pojawi się młodszy brat 2500 stanieje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S!N! Napisano 10 grudnia Udostępnij Napisano 10 grudnia @Slawko69Ciekwe czy jest duża różnica w jakości brzmienia między dcd -1600ne, a dcd-2500ne teraz to już nie ma możliwości porównania, na początku kusiło mnie , żeby wziąć środkowy model, ale pewnie nie dawałoby mi to spokoju, że nie mam 2500:p Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artj23 Napisano 12 grudnia Udostępnij Napisano 12 grudnia (edytowany) W Japonii wystawiono 2 sztuki po 6000 zl na Polskie https://www.hifizero.com/index.php?q=denon+pma+3000ne uzywki Edytowano 12 grudnia przez artj23 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marlin Napisano 13 grudnia Udostępnij Napisano 13 grudnia Dnia 7.12.2024 o 14:43, 77Mariusz77 napisał: Piszesz p tym samym co ja pisałem jak byłem po kolumny , dwa piece po 20 tys euro ( jeden Macintosh) kontra mój denon a110. Napiszę dyplomatycznie denonek wstydu nie przyniósł 😁 A gdyby wszystkie były w tej samej cenie to bym się nie zamienił 😁 Jak się okazuje dobry denon nie jest zły . PMA-A110 nie słyszałem, ale zakładam, że zachodzi podobne zjawisko jak w porównywaniu DCD-A110 do innych odtwarzaczy. Znaczy, że udały się te klocki DENONowi. Dnia 7.12.2024 o 15:31, Slawko69 napisał: Wczoraj wyczytałem w internetach , że będzie CD serii 3000. Już jest. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lettfield Napisano Wtorek o 14:17 Udostępnij Napisano Wtorek o 14:17 Dnia 4.11.2024 o 09:07, Tweeter2016 napisał: Tak, ale to nie moje słowa, a cytat (powinienem dać cudzysłów) Cytat Kapitana Bomby oczywiście 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Środa o 07:18 Udostępnij Napisano Środa o 07:18 Dnia 7.12.2024 o 14:21, S!N! napisał: Dzisiaj słuchałem swojego denka oraz McIntosh na spendorach oraz unitrze i denek o wiele lepiej mi się podobał, robił co chciał z tymi kolumnami, zaś mcintosh trochę męczył - byłem z partnerką i jak przełączyliśmy na 2500ne to grało to przyjemniej z porządnym kopem i bez zmęczenia, nawet sprzedawca był zaskoczony, iż ten piecyk tak melodyjnie sobie plumkał. Kótry MAC? Dnia 12.12.2024 o 12:18, artj23 napisał: W Japonii wystawiono 2 sztuki po 6000 zl na Polskie https://www.hifizero.com/index.php?q=denon+pma+3000ne uzywki Nic tylko brać . Transport, zapewne cło i pamiętaj że mają inne napiecie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts