Skocz do zawartości

Denon PMA-3000NE - nowy wzmacniacz stereo - interesujacy "piecyk" za 15.5k zł

Tweeter2016

Recommended Posts

Dnia 22.11.2024 o 10:03, Carmion napisał:

Miałem okazję kupić leeme tucana 2. Ale zraziło mnie że była z 2009 roku. Także trochę już stary wzmacniacz i było trzeba dać około 9tyś. Także bałbym się o jego sprawność. Co innego kupić 1-4 latka. 

Ale to znowu cena wyższa.  drugiej strony ile by wzieli za przegląd i ewentualny serwis? 1,5K?

Dnia 23.11.2024 o 22:34, S!N! napisał:

A jest coś na rynku z taką samą sygnaturą jak powyższe denki tylko z jeszcze lepszym basem i ciut mniej twardym w podobnej kwocie lub wyższej co warto sprawdzić?

Leema ma lepszy bas

Magnat MA 1000 też.

8 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Leema ma lepszy bas

Magnat MA 1000 też.

Magnata nie słyszałem, ale to coś na wzór ma900 tylko bardziej rozwinięty i szlachetniejszy czy zupełnie inne granie?

Lema podoba wypycha wokal tak twierdził @kaczadupa i ktoś jeszcze z forum ( nigdy nie pojmę tego zabiegu, może przy jakiś wyjcach to się sprawdza, ale na pewno nie w klubówce i w pochodnych) tylko co to znaczy w tym wypadku, że ma lepszy bas? Jest bardziej zróżnicowany? Mocniejszy?  Lżejszy?

32 minuty temu, S!N! napisał:

Lema podoba wypycha wokal tak twierdził @kaczadupa

Oczywiście, że tak. To jest dźwięk ultra bezpośredni, maksymalnie dobitny. Nawet Exposure 3510 nie jest tak ofensywny jak Tucana 2.  Ten dźwięk "siedzi" na słuchaczu, albo tego chcesz albo nie wytrzymasz dłużej jak 5 minut. Nie ma innej opcji. Stąd albo są zachwyty tym wzmacniaczem albo wisi 5 egz. jeszcze na gwarancji na OLX w bardzo atrakcyjnej cenie. Ciężko będzie dobrać do tego wzmaka paczki bo raz, że bardzo powiększa źródła pozorne a dwa, że na swój wyjątkowy sposób pokazuje odległość pierwszego planu od słuchacza. Dynamika na basie robi wrażenie, wzmak nie podgrzewa też środka pasma, góra nie jest mistrzem rozdzielczości i detalu. Dziwny, absolutnie oryginalny i niepowtarzalny wzmacniacz, albo pokochasz albo cię zamęczy jego dobitność i nadmuchane źródła pozorne.

Gdybym miał ze 40m salon i jakieś technicznie, konturowo grające paczki  to bym chciał Tucane 2. Żadnych głośników, które z natury mają tłusty, podgrzany i podbity  bas czy wypchnięty środek bo będzie klęska. 

Złośliwi audiofile nazywają Tucane 2 mocniejszym Atollem in 100. Coś w tym porównaniu jest. :)

Edytowano przez kaczadupa

14 godzin temu, S!N! napisał:

Magnata nie słyszałem, ale to coś na wzór ma900 tylko bardziej rozwinięty i szlachetniejszy czy zupełnie inne granie?

Hmmm

Na wzór to może i tak ale rozwiniety to słuszne słowo,

że ma lepszy bas? Jest bardziej zróżnicowany? Mocniejszy?  Lżejszy?

Mocniejszy, Zróżnicowany? Tego akurat Denonowi bym nie zarzucił.

Lema podoba wypycha wokal

Ona cała w brzmieniu jest bardzo ofensywna.

Sprawdź, może salon z forum wypozyczy ci go na testy. nie wiem.

• 2 weeks later...

Dzisiaj słuchałem swojego denka oraz  McIntosh na spendorach oraz unitrze i denek o wiele lepiej mi się podobał, robił co chciał z tymi kolumnami, zaś mcintosh trochę męczył - byłem z partnerką i jak przełączyliśmy na 2500ne to grało to przyjemniej z porządnym kopem i bez zmęczenia, nawet sprzedawca był zaskoczony, iż ten piecyk tak melodyjnie sobie plumkał.

16 minut temu, S!N! napisał:

Dzisiaj słuchałem swojego denka oraz  McIntosh na spendorach oraz unitrze i denek o wiele lepiej mi się podobał, robił co chciał z tymi kolumnami, zaś mcintosh trochę męczył - byłem z partnerką i jak przełączyliśmy na 2500ne to grało to przyjemniej z porządnym kopem i bez zmęczenia, nawet sprzedawca był zaskoczony, iż ten piecyk tak melodyjnie sobie plumkał.

Piszesz p tym samym co ja pisałem jak byłem po kolumny , dwa piece po 20 tys euro  ( jeden Macintosh) kontra mój denon a110. 

Napiszę dyplomatycznie denonek wstydu nie przyniósł 😁

A gdyby wszystkie były w tej samej cenie to bym się nie zamienił 😁

Jak się okazuje dobry denon nie jest zły .

Dnia 7.12.2024 o 14:43, 77Mariusz77 napisał:

Piszesz p tym samym co ja pisałem jak byłem po kolumny , dwa piece po 20 tys euro  ( jeden Macintosh) kontra mój denon a110. 

Napiszę dyplomatycznie denonek wstydu nie przyniósł 😁

A gdyby wszystkie były w tej samej cenie to bym się nie zamienił 😁

Jak się okazuje dobry denon nie jest zły .

PMA-A110 nie słyszałem, ale zakładam, że zachodzi podobne zjawisko jak w porównywaniu DCD-A110 do innych odtwarzaczy. :) Znaczy, że udały się te klocki DENONowi.

Dnia 7.12.2024 o 15:31, Slawko69 napisał:

Wczoraj wyczytałem w internetach , że będzie CD serii 3000.

Już jest.

Dnia 7.12.2024 o 14:21, S!N! napisał:

Kótry MAC?

Dnia 12.12.2024 o 12:18, artj23 napisał:

W Japonii wystawiono 2 sztuki po 6000 zl na Polskie 

https://www.hifizero.com/index.php?q=denon+pma+3000ne uzywki

Nic tylko brać :/. Transport, zapewne cło i pamiętaj że mają inne napiecie.