rajdek Napisano Piątek o 05:44 Autor Udostępnij Napisano Piątek o 05:44 15 godzin temu, KrólKiczu napisał: Czary. Z 13cm głośniczka 🙄. Proac DB1 127mm 35Hz-30kHz Sam rozmiar głośnika to nie wszystko, liczy się konstrukcja całej kolumny i takie czary występują. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano Piątek o 06:50 Udostępnij Napisano Piątek o 06:50 Eee tam, nie ma co tak patrzeć na te dane producenta. I wiesz czym jest okupione niskie zejście w monitorku... Coś za coś. Mnie interesuje jak grają takie oto MA Gold 100 6G. Monitor jak monitor a jednak jakby inny jak 99,9% innych. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano Piątek o 07:00 Autor Udostępnij Napisano Piątek o 07:00 Ja bym bardziej te brał Zastanawia mnie Recommended Amplifier Power (RMS into 4 Ohm, Music Signal) 130 – 300 W To jest jakiś błąd czy to są takie pożeracze prądu. U mnie bardzo nie praktyczne i niekomfortowe jest większe odstawienie kolumn od ściany. Wszystkie większe kolumny kończyły z zatkanym bas portem. Efekt zawsze taki sam, odcięcie dołu, mniejsza ilość, lepsza jakość. Mogę żyć bez subbasów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano Piątek o 07:52 Udostępnij Napisano Piątek o 07:52 21 godzin temu, rajdek napisał: Witam, pragnę przybliżyć wszystkim zainteresowanym brzmienie tytułowego zestawu. W razie pytań zachęcamy do pisania 🙂 Kurde jakie to urokliwe i piękne. Mam sentyment do Teac-a, kiedyś miałem niezłego kaseciaka tej firmy. Natomiast z pilotem, mogli się bardziej postarać. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano Piątek o 08:42 Udostępnij Napisano Piątek o 08:42 Tak, fajny zestawik razem z Menuetami, taka rasowa „mini wieża” 👍 Na AS widziałem na żywo te Teaki i jakość wykonania na najwyższym poziomie, coś jak Nagra. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano Piątek o 10:47 Udostępnij Napisano Piątek o 10:47 (edytowany) Znam zestaw Kolega ma 👍 A i u mnie końcówka pogrywała, ale z innym pre/dac na AKM. Edytowano Piątek o 10:51 przez Dedal 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano Piątek o 14:13 Autor Udostępnij Napisano Piątek o 14:13 (edytowany) @KrólKiczumożesz opisać co robi sub u Ciebie w tym kawałku https://tidal.com/track/55067971?u U mnie wybrzmiewa cały pokój. Edytowano Piątek o 14:16 przez rajdek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano Piątek o 15:57 Autor Udostępnij Napisano Piątek o 15:57 (edytowany) Menuety w towarzystwie Teac znikają z klasą z pomieszczenia, skala nieco się zwiększyła dzięki bardziej zaznaczonym skrają pasma. Upsampling dsd512 sprawia że dźwięk staje się gęstszy, bogatszy. https://tidal.com/track/15666682?u utwór który świetnie ukazuje głębię. Edytowano Piątek o 15:57 przez rajdek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano Piątek o 17:23 Autor Udostępnij Napisano Piątek o 17:23 @KrólKiczunie obrażaj się, stopa perkusji może brzmieć różnie w zależności od utworu, nie jest to zależne tylko od kolumn. Małe Menuety mają obcięty dół pasma ale meble czasem potrafią trochę zagrzmieć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano Piątek o 17:30 Udostępnij Napisano Piątek o 17:30 A może to mod pomieszczenia? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano Piątek o 17:33 Autor Udostępnij Napisano Piątek o 17:33 Sporo drewna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano Piątek o 17:38 Udostępnij Napisano Piątek o 17:38 Ale to zależy od wymiarów pomieszczenia , ustrojami można to złagodzić . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano Piątek o 17:42 Autor Udostępnij Napisano Piątek o 17:42 Czasem tylko lekko zagrzmi, w ogóle to nie przeszkadza, gorzej jakby schodził jeszcze niżej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano Piątek o 18:09 Udostępnij Napisano Piątek o 18:09 @rajdek jakie wymiary ma pokój? Regularny kształt, czy wnęki, otwarta kuchnia itp? Czy obecne monitory to Twoje pierwsze? Ile godzin/lat uprzyjemniają życie? Akustyka w pokoju z dużym, czy bardzo dużym pogłosem? Napisałeś, sporo drewna. Gładkie powierzchnie czy sklejka/dyfuzory 1D/2D? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano Piątek o 19:03 Udostępnij Napisano Piątek o 19:03 4 godziny temu, rajdek napisał: @KrólKiczumożesz opisać co robi sub u Ciebie w tym kawałku https://tidal.com/track/55067971?u U mnie wybrzmiewa cały pokój. Sorry, ale nie pojawiają mi się od kilku miesięcy powiadomienia na forum i muszę sam sprawdzać czy w obserwowanych wątkach pojawiają się nowe wpisy 🙂. A odpowiadając na pytanie - nie potrafię tego opisać. Na pewno ta stopa brzmi "pełniej" niż z samych monitorów. Porównywałem z włączonym i wyłączonym subem. 1 godzinę temu, rajdek napisał: @KrólKiczunie obrażaj się, stopa perkusji może brzmieć różnie w zależności od utworu, nie jest to zależne tylko od kolumn. A owszem. Suba mam dość krótko, nie przeanalizowałem jeszcze wszystkich ulubionych utworów i albumów ale po tych, które odsłuchałem, mogę potwierdzić to o czym piszesz. Zresztą to chyba oczywista oczywistość bo zapewne ilu perkusistów, tyle strojeń tego instrumentu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu Jak wrażenia po nocy poślubnej, czar nie prysł? Na dłuższą metę nie jest trochę za jasno z Menuet? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts