matt55 Napisano Piątek o 13:11 Udostępnij Napisano Piątek o 13:11 Cześć Chciałbym mieć możliwość posłuchania muzyki na czymś lepszym niż głośniki komputerowe, jestem zupełnym amatorem w tym aspekcie, czytałem trochę tematów na tym forum ale ilość firm, specyfikacji czy rzeczy które do siebie pasują albo nie trochę przytłacza 😅 Proszę więc o małą pomoc w doborze sprzętu albo odesłanie do tematu w którym coś podobnego było opisywane. Pokój 15m2 Typ muzyki w zasadzie wszystko... zależy od nastroju. Głośniki nie mogą być duże będą stały na szafce RTV Budżet 3-4 k max. Źródłem, będzie pewnie odtwarzanie muzyki z telefonu przez Bluetooth. Ze sprzętu nad którym myślałem: Heco Aurora 300 + TAGA HTR-1000CD v.3. Napiszcie czy ma to sens a jak nie to co ewentualnie by było lepsze Dzięki ! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano Piątek o 15:18 Udostępnij Napisano Piątek o 15:18 Przy budżecie 3-4k max. sugeruję sprzęt używany, dostaniesz za te same pieniądze trochę więcej. Heco Aurora 300 są fajne, możesz też spróbować trójdrożnych Magnat Signature 503 za 1600 nowe (EURO), a jak się zdecydujesz na używane to możesz wybierać z lepszych kolumn i ciekawszych wzmacniaczy.. 1700 zł - https://www.euro.com.pl/kolumny-audio/magnat-signature-503-mocca-para-kolumn.bhtml Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej H Napisano Piątek o 15:30 Udostępnij Napisano Piątek o 15:30 Jeżeli masz zamiar słuchać muzyki głównie z telefonu przez bluetooth dużo nie usłyszysz, jakość dźwięku jest po prostu słaba niezależnie od kodeków aptxhd czy ldac. Zamiast tej Tagi możesz kupić Wiim amp lub Wiim amp pro i telefonu użyć do sterowania tym wzmacniaczem z wbudowanym streamingiem. Na początek uważam to za super opcje. Do tego głośniki Kef Q350 lub Polk Es20. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweeter2016 Napisano Piątek o 15:42 Udostępnij Napisano Piątek o 15:42 6 minut temu, Maciej H napisał: Kef Q350 lub Polk Es20. Miałem jedne i drugie, Polki od razu oddałem. KEF Q350 miałem dłużej, ale ostatecznie też pożegnałem. Teraz są KEF Q3 Meta lekko poprawione na bazie Q350. Spotkałem się kilka razy z opinią, że małe Q150 lepiej brzmią od Q350 ( pewnie to też kwestia pomieszczenia ). Ja bym wziął wzmacniacz Pioneer A-40AE (poniżej 2k były ostatnio) czy Marantz 6007 (ok. 1700 zł) do tego WiiM i jakieś kolumny, raczej używane. https://www.olx.pl/d/oferta/wzmacniacz-pioneer-a-40-aes-srebrny-stereo-nowy-gwarancja-okazja-CID99-ID102wQ1.html Marantz jest na Alledrogo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano Piątek o 17:53 Udostępnij Napisano Piątek o 17:53 https://www.olx.pl/d/oferta/zestaw-wzmacniacz-cyrus-one-cast-kolumny-audiophysic-claisic-3-CID99-ID11dFIW.html A ja dorzuciłbym 1500 PLN i kupiłbym ten zestaw. Miałem kiedyś prawie taki sam (wzmacniacz bez streamera) i grało to naprawdę bardzo fajnie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano Piątek o 18:39 Udostępnij Napisano Piątek o 18:39 Cześć Czy CD jest dla Ciebie obowiązkowe? Co planujesz podłączać do wzmacniacza poza telefonem? Ogółem sprawdziłbym takie opcje jak Taga Harmony HTA-600B, Argon Audio SA1 MK2. Do tego WiiM Mini, by mieć usługi sieciowe i łączyć się po sieci, co daje lepszą jakość. W kwestii kolumn podrzucę film, gdzie prezentujemy kilka opcji W razie czego zapraszam do kontaktu, podziałamy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumberjax Napisano Piątek o 18:54 Udostępnij Napisano Piątek o 18:54 (edytowany) A moze taki zestaw all in one? Wzmacniacz juz z wyzszej polki i ma Chromecast, Monitor nie sa jakies super mega ale daja rade i daja potencjal na rozbudowanie w przyszlosci systemu Chyba ze wzmacniacz bez streamingu z tymi glosnikami i do tego Wiim Mini albo nawet Pro. Edytowano Piątek o 18:57 przez Lumberjax Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matt55 Napisano Sobota o 14:39 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 14:39 @Q21 Nie właśnie CD jest jakby nie potrzebne, po prostu znalazłem taki wzmacniacz TAGA widziałem tutaj parę pozytywnych opinii o tej marce dlatego nim się zasugerowałem na początku, ale nie umiałem znaleźć jego odpowiednika bez funkcji CD ( chyba że takiej nie ma ). Głównie chciałem korzystać z telefonu, może komputer ? Chociaż jak patrzę to fajna opcja jest podłączenie subwoofer żeby w przyszłości go dodać, ale to ma zdecydowana większość wzmacniaczy. @Maciej H Rozumiem że WiiM to jest takie jakby urządzenie/rozszerzenie które do starszego/tańszego sprzętu dodaje tą opcję sieciową plus inne bajery ? Okej to mam pytanie, co da lepszą jakość dźwięku/jest bardziej opłacalne: Taga Harmony HTA-600B/Marantz 6007 + WiiM Mini czy WiiM Amp Pro + INDIANA LINE Diva 3/Heco Aurora 300/System Audio Saxo 5 Sam osobiście skłaniam się ku opcji Taga+Wiim+Diva3... A jeżeli ta funkcja sieciowa to w zasadzie must have, mógłby ktoś podrzucić przykładowy wzmacniacz już z tą funkcja, tak aby było to jedno urządzenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej H Napisano Sobota o 14:50 Udostępnij Napisano Sobota o 14:50 8 minut temu, matt55 napisał: @Q21 @Maciej H Rozumiem że WiiM to jest takie jakby urządzenie/rozszerzenie które do starszego/tańszego sprzętu dodaje tą opcję sieciową plus inne bajery ? Wiim Amp i Wiim Amp Pro są to wzmacniacze z daciem na pokładzie, które dodatkowe posiadają funkcje streamera. To takie urządzenie all in one. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy75 Napisano Sobota o 14:55 Udostępnij Napisano Sobota o 14:55 7 minut temu, matt55 napisał: @Q21 Nie właśnie CD jest jakby nie potrzebne, po prostu znalazłem taki wzmacniacz TAGA widziałem tutaj parę pozytywnych opinii o tej marce dlatego nim się zasugerowałem na początku, ale nie umiałem znaleźć jego odpowiednika bez funkcji CD ( chyba że takiej nie ma ). Głównie chciałem korzystać z telefonu, może komputer ? Chociaż jak patrzę to fajna opcja jest podłączenie subwoofer żeby w przyszłości go dodać, ale to ma zdecydowana większość wzmacniaczy. @Maciej H Rozumiem że WiiM to jest takie jakby urządzenie/rozszerzenie które do starszego/tańszego sprzętu dodaje tą opcję sieciową plus inne bajery ? Okej to mam pytanie, co da lepszą jakość dźwięku/jest bardziej opłacalne: Taga Harmony HTA-600B/Marantz 6007 + WiiM Mini czy WiiM Amp Pro + INDIANA LINE Diva 3/Heco Aurora 300/System Audio Saxo 5 Sam osobiście skłaniam się ku opcji Taga+Wiim+Diva3... A jeżeli ta funkcja sieciowa to w zasadzie must have, mógłby ktoś podrzucić przykładowy wzmacniacz już z tą funkcja, tak aby było to jedno urządzenie. Taga jest dobrą opcją jeśli masz skromny budżet . Sam posiadam model HTR1500CD . Jednak jeśli CD jest Ci niepotrzebne rozważyłbym inne propozycje przedstawione przez kolegów i branżę . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu Dnia 9.11.2024 o 15:39, matt55 napisał: Okej to mam pytanie, co da lepszą jakość dźwięku/jest bardziej opłacalne: Taga Harmony HTA-600B/Marantz 6007 + WiiM Mini czy WiiM Amp Pro + INDIANA LINE Diva 3/Heco Aurora 300/System Audio Saxo 5 Sam osobiście skłaniam się ku opcji Taga+Wiim+Diva3... A jeżeli ta funkcja sieciowa to w zasadzie must have, mógłby ktoś podrzucić przykładowy wzmacniacz już z tą funkcja, tak aby było to jedno urządzenie. Z tego grona WiiM Amp będzie miał najwięcej detali, zagra dźwiękiem najbardziej technicznym. Taga zagra moim zdaniem z największym dołem, ciepłym dźwiękiem. Marantz pomiędzy, ale spokojniejsze granie. Z kolumn Diva 3 będą żywe, dość pełne. Heco są z mniejszym wypełnieniem, a System Audio najlepszy detal i neutralne brzmienie. Dla każdego coś miłego, najlepiej odsłuchać samemu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu Dnia 9.11.2024 o 15:39, matt55 napisał: A jeżeli ta funkcja sieciowa to w zasadzie must have, mógłby ktoś podrzucić przykładowy wzmacniacz już z tą funkcja, tak aby było to jedno urządzenie. Wiim Amp, Nad 338 lub Arcam Solo Uno. Nad i Arcam mają chromecast. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vha Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu (edytowany) Dnia 9.11.2024 o 15:39, matt55 napisał: Sam osobiście skłaniam się ku opcji Taga Taga to typowa „chińszczyzna” (w odróżnieniu od natywnych chińskich firm, których produkty często nie są złe). Kupiłbyś sprzęt firmy Manta albo Krüger & Matz? To jest ta sama półka. Edytowano 8 godzin temu przez vha Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 41 minut temu, vha napisał: Taga to typowa „chińszczyzna” (w odróżnieniu od natywnych chińskich firm, których produkty często nie są złe). Kupiłbyś sprzęt firmy Manta albo Krüger & Matz? To jest ta sama półka. Nie przesadzaj, Taga to odrobinę wyższa półka niż Manta czy Krüger & Matz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vha Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 2 godziny temu, Tomasz Kluczynski napisał: Nie przesadzaj, Taga to odrobinę wyższa półka niż Manta czy Krüger & Matz. Chciałbyś. Porównaj np. Taga Harmony HTR-1000CD v. 2 z miniwieżą Kruger & Matz KM 1598 Dla mnie to śmieszne, że tzw. branża coś takiego tutaj poleca. No i sygnał, żeby to, o czym pisze, traktować z dystansem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 11 minut temu, vha napisał: Chciałbyś. Porównaj np. Taga Harmony HTR-1000CD v. 2 z miniwieżą Kruger & Matz KM 1598 Dla mnie to śmieszne, że tzw. branża coś takiego tutaj poleca. No i sygnał, żeby to, o czym pisze, traktować z dystansem. No tak akurat trafiłeś na to samo zapakowane w prawie to samo opakowanie ale z inną nazwą. Tam jest dużo takich produktów. Ale chociażby te nie które lampowe wzmaki Tagi z serii na przykład 700, świetnie potrafią się sprawdzić jako przedwzmacniacz. Gdy podłączymy je do inne go wzmaka świetnie potrafi wywiązać się z roli przedwzmacniacza lampowego i zmienić bardzo na plus granie podłączonego do nich wzmaka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy75 Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 8 minut temu, vha napisał: Chciałbyś. Porównaj np. Taga Harmony HTR-1000CD v. 2 z miniwieżą Kruger & Matz KM 1598 Dla mnie to śmieszne, że tzw. branża coś takiego tutaj poleca. No i sygnał, żeby to, o czym pisze, traktować z dystansem. Na branżę zawsze trzeba mieć oko na forach takich jak nasze😀 . Niemniej jednak branża ,zaproponowała tutaj trzy różne pozycje i zakończyła sentencją ,że najlepiej posłuchać samemu . Moim zdaniem OK 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts