młodymeloman Napisano Sobota o 12:36 Udostępnij Napisano Sobota o 12:36 (edytowany) Witam, słucham każdego gatunku muzyki z naciskiem na elektroniczną wykluczając rock'a. Budżet 5 tyś. Pokój 23m. Mieszkam w bloku i słucham dosyć cicho. Chciałbym aby na niskich rejestrach głośności już tam się coś działo. wzmak wiim amp pro w jego EQ będę mógł ustawić aby imitować loudness, bardziej dźwięk V Zastanawiam się co do niego. Myślałem o 2.0 z polk r200 (tutaj się martwię że będą zbyt mało otwarte, nudne pomimo dużej szczegółowości) lub 2.1 monitor audio RS1 + sub REL T5i aby uzupełnić 40-100Hz (mamy spadek na 400HZ ale to bede mógł chyba skorygować EQ?) Miałem kiedyś starego pioneer SA-508 + jakieś missiony i grało to bardzo soczyście na niskiej głośności. Chciałbym uzyskać coś podobnego na wiimie. Co jest lepszym wyborem dla mnie? Charakterystyka RS1: Charakterystyka Polk r200: Edytowano Sobota o 12:41 przez młodymeloman Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Webster.brd Napisano Sobota o 22:43 Udostępnij Napisano Sobota o 22:43 Możesz zainteresować się Fyne Audio, np f500SP. Obecnie można je dostać w dobrej cenie. Ja miałem 502 i byłem zadowolony, a też słucham raczej cicho. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano Niedziela o 10:35 Udostępnij Napisano Niedziela o 10:35 Witaj, Ponizej Indiana Line Tesi 6. Plastyczny i ocieplony dzwiek, za 4 tysiące Zapraszamy na odsłuchy. https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podlogowe/indiana-line-tesi-6.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Niedziela o 11:24 Udostępnij Napisano Niedziela o 11:24 Polk R200 z REL T5i to bardzo dobry pomysł do tego wzmacniacza. W tej cenie dostaniesz importowane przez kolegów z UK także Gold 100 MA ale moim zdaniem tu znowu wzmacniacz nie podoła. Fajną opcją mogły by być też ELACI Carina. Ogolnie monitory z subem to bardzo dobry pomysł. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu Cześć Najlepiej byłoby posłuchać i samemu ocenić. RS1, a Polk R200 to całkiem inne brzmienia. REL może dobrze uzupełnić obie pary, ale nie zapominałbym też o SVS SB-1000, który może dać Ci więcej jeśli lubisz bardziej rozrywkowe granie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu Cześć, przypadkiem mam taki zestaw ( Wiim Amp + Polk R200 ) i gra to bardzo przyjemnie, szeroko i z fajnym obszernym basem. To na pewno czego tam nie znajdziesz to jasna góra. Są równiutkie i mi to bardzo pasuje. Ja ich mogę słuchać na okrągło. Bardzo polecam ich posłuchać wcześniej bo to może nie wpasowywać się w to, co opisujesz. Może jeżeli oczekujesz grania V to warto spojrzeć na Klipsch rp600m + sub. Ja ostatnio słucham R200 z Yamaha R-S700 + Wiim Pro Plus bo jak się je odkręci głośniej to pokazują bardzo dużo a Yamaha mocniejsza Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts