nowy78 Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 11 minut temu, Grzesiek202 napisał: Życzę Ci spokojnej nocy. A sobie, aby ta mautszka rassija nigdy do nas nie przyszła. Spokojnej nocy. Uważam, że nie przyjdzie. Bo i po co. Chyba, że... Zostanimy w to wplątani, tak jak została wepchnieta Ukraina, aby przy okazji załatwić inne sprawy. Choćby taki Nord stream 11 minut temu, lpomis napisał: Wracając jeszcze do wojny za naszą granicą to powiem Wam, że aktualnie straciłem już totalnie pojęcie kto jest "tym złym". I nie zapowiada się, żeby to się zmieniło. Po prostu nie jestem w stanie w żaden sposób zweryfikować wiedzy i faktów. Otóż to. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 45 minut temu, pairtick napisał: I jakie, w związku z tym, przewidujesz bezrobocie? Wiele lat temu, oglądałem reportaż BBC na Planete. O tym jak i dlaczego bawełna wyparła konopie w przemyśle odzieżowym. Dlaczego z konopi zrobiono demona? Bo kto by kupował bawełniane jeansy, jeżeli konopne wytrzymałyby 15 lat. Jak napisałem na końcu, są mądrzejsi odemnie , gdyby chcieli to by pomyśleli i tak wszystko ułożyli by pasowało wszystkim. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu (edytowany) 1 godzinę temu, nowy78 napisał: Ja uważam, że Kramatorsk to także robota Ukrainy. No k... straszni ci Ukraińcy 😛 Krematorsk, Bucza... Rosję sprowokowali do wojny. Człowieku, kto Ci tego do głowy nakładł? 1 godzinę temu, nowy78 napisał: 1 godzinę temu, nowy78 napisał: Oczywiście, że na zaczepki Ukrainy choćby na terytorium Rosji Mówisz o tym nielegalnie okupowanym przez Rosję? Bo przynależność do NATO nie jest żadnym zagrożeniem dla Rosji. 1 godzinę temu, lpomis napisał: Wracając jeszcze do wojny za naszą granicą to powiem Wam, że aktualnie straciłem już totalnie pojęcie kto jest "tym złym". To co napisałeś, jest ekstremalnie szkodliwe. Edytowano 6 godzin temu przez pairtick 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu (edytowany) Nieźle, Rosja zaatakowała Ukraine, minęło kilka lat i ludzie już nie pamiętają/ wiedzą kto jest tym zły.. 😏 Ale nie dziwię się, skoro nawet przywódca wolnego świata, pan Trump, twierdzi że to Ukraińcy sa winni. Za nim część amerykańskiego społeczeństwa. Putin mu dobrze zapłacił. Nowość. Zaczepki Ukrainy na terytorium Rosji, też tam swoich zielonych ludzikow mieli? Nie słyszałem 😁 Media o niczym takim nie wspominały. Edytowano 5 godzin temu przez Artur Brol Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu (edytowany) Memorandum budapesztańskie o gwarancjach bezpieczeństwa podpisały takie kraje jak : Federacja Rosyjska, Zjednoczone Królestwo Wielkiej Brytanii i Irlandii Północnej oraz Stany Zjednoczone Ameryki. Zasadnicze pytanie się nasuwa: które z tych państw dotrzymało i wywiązało się z podpisanych deklaracji w sprawie nienaruszlaności terytorialnej i niezależności Ukrainy? Które z tych państw weźmie odpowiedzialność za to co zrobila Federacja Rosyjska 3 lata temu? Ile warte są tego typu deklaracje i obietnice i czemu one służą? Rzeczywistość właśnie zweryfikowała ile są warte. Wierzycie, że Polsce mimo zapewnień co poniektórych mocarstw i państw ktoś by pomógł w razie "W". W kontekście tego jak głęboko sobie wsadziły niektóre państwa wspomniane wyżej Memorandum budapesztańskie, nie sądzę. Edytowano 4 godziny temu przez DiBatonio 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy75 Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu @tomek4446 oglądałem jakiś rok temu dokument o tym jak się prowadzi na Madagaskarze biznesy. Otóż kilkuletnie dzieci wpełzają w szczeliny skalne w starych szybach górniczych i maleńkimi młotkami pozyskują skały zawierające mikę. Płaca, to garść ryżu dziennie,która utrzymuje te dzieci przy życiu i w stanie permanentnego niedożywienia. Raz w tygodniu zajeżdza kiprownica szefa,by zabrać urobek. Potem miła lejdi w NY pudruje nosek,który połyskuje drobinkami miki... . Taki mamy świat,a że jak pisałeś, zaczyna na nim brakować forsy ,a też i strategicznych surowców to wygląda,że lepiej już było. @Grzesiek202biblijna opowieść o pewnej wieży ,jak widać ,nadal aktualna. Co do tych traum doznanych od sąsiadów ,nie wiem czy akurat mnie miałeś na myśli,ale ,prababcia podobno dobrze wspominała niewolę,pracowała w gospodarstwie, dziadek od banderowców faktycznie już Ukraińców nie polubił. Ja sam odczuwam silne pokrewieństwo z rosyjską duszą mimo tego pradziadka,kórym zaopiekowało się troskliwie NKWD,ale z rosyjską polityką zdecydowanie już nie. Jeszcze ziarno optymizmu,czytałem gdzieś relację staruszki ,która przeżyła zsyłkę na Syberię tylko dlatego,że oficer NKWD, który ją aresztował,wygonił podwładnych z izby ,by go nie podkablowali i wskazał kobiecie,co konkretnie ma ze sobą zabrać. Dzięki tej iskrze człowieczeństwa z najmniej spodziewanej strony przeżyła ona i dzieci Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy75 Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Tak w temacie wątku. Wczoraj widziałem wywiad z Jackiem Bartosiakiem autorem książki "Oczy szeroko otwarte", w podtytule strategia Polski na wypadek wojny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts