Skocz do zawartości

Co z tą Polską?

RoRo

Recommended Posts

8 godzin temu, pairtick napisał:

Morawiecki, po odmowie złożenia zeznań, powinien "pierdzieć w pasiak"

Teraz już nie pasiak!😁 "Kadzienki"/więzienny garniak/,są teraz zielone- kolor nadziei ,jak objaśniał mi pewien pensjonariusz😁. N-ki/ niebezpieczni/ mają pomarańczowe, a PZ-ty/przestępczość zorganizowana/ mają kołnierzyki w innym kolorze do zielonego😁

Stylówa jest!

https://www.bbc.co.uk/news/live/c625ex282zzt

Nie dalej jak wczoraj, napisałem.

Moim zdaniem, Trump - a konkretnie USA - będą się musiały zmierzyć z pozwem Ukrainy o odszkodowanie za niedotrzymanie przez USA umowy z 1994. Czyli to USA będą musiały pokryć koszty rosyjskiej inwazji.

In my opinion, Trump - and specifically the US - will have to face a lawsuit from Ukraine for compensation for the US failure to honor the 1994 agreement. This means that the US will have to cover the costs of the Russian invasion.

Jak zobaczyłem te sceny ,to już widziałem strzelające szampany w Moskwie. Pewnie wsadzę kij w mrowisko,ale to zwolennicy polityki ciepłej wody w kranie ,są poniekąd winni tej sytuacji . W pewnym momencie ludzie są zmęczeni tą polityką pseudo opieki nad mniejszościami,imigrantami,tą niby dbałością o środowisko,a wszystko to ,na koszt zwykłego obywatela. Póżniej,ludziska głosują na takich jak Trump,żeby wydobyć się z kłopotów ,w które wpakowali ich "dobrzy" politycy. No i mamy kotlet. Bardzo poważny kotlet. @Grzesiek202,kurtyna opadła na obie strony,to jak potraktowano Ukrainę na początku wojny,powiedziało mi dużo o drugiej stronie barykady

1 godzinę temu, Grzesiek202 napisał:

I jak myślicie? Czy z tym pomarańczowym pajacem u steru, moglibyśmy liczyć na pomoc w ramach NATO? Patrzę i nie wierzę. Dobre jest tylko to, że kurtyna spadla. Trzeba się zaprzyjaźnić ze Skandynawią i państwami bałtyckimi.

Jest to JEDYNE rozwiązanie na dzień dzisiejszy +soujsz z Niemcami , które jeśli będą chciały to uzbroją po zęby swą armię + europejskie... Trzeba pilnie odblokować 200mld $ rosyjskich aktywów i przeznaczyć je na broń dla Ukrainy.. Na naszych oczach rozpadło się NATO  . Musimy liczyć tylko na siebie . W sumie są tylko dwie opcje 1. UE się ogarnie i zjednoczy by postawić się Rosji . 2 . UE się rozpadnie w dzisiejszym kształcie , co będzie oznaczało powrót do Europy ojczyn , czyli jak przed 1939 , co będzie oznaczało powrót ex-demoludów do rosyjskiej strefy wpływów , o której odbudowie Putin mówi otwarcie od lat . Jeśli Putin zaproponuje Trampowi dobry deal . to ten bez zmrużania okiem " sprzeda " mu cała Europę środkową.. Co nie może dotrzeć do polskich zwolenników pomarańczowego. Oczywiście Putin od lat instalował w każdym większym europejskim kraju swą 5 kolumnę .. Także to zjednoczenie UE nie będzie takie łatwe. 

Edytowano przez jacek2