Artur Brol Napisano wczoraj o 10:57 Udostępnij Napisano wczoraj o 10:57 Moze gdyby w Europie bylo bezpieczniej, mieszkanie nie bylo by dobrem luksusowym i mozna by normalnie zarabiac, dzieci bylo by wiecej. Nie dziwie sie ze nie chca mlodzi na ten swiat sprowadzac nikogo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu (edytowany) 2 godziny temu, MarcKrawczyk napisał: trudno to mi pojąć… To może spójrzmy na to przez pryzmat inteligencji/świadomości społecznej. Nie wystarczy "pomachać" przed oczami "hajsem" typu 500 czy 800. Co zatem? Moja propozycja: Zróbmy (rządzący) ulgi (w tym podatkowe również) dla PRACUJACYCH RODZICÓW, aż do okresu uzyskania pełnoletnosci ich pociech! Edytowano 23 godziny temu przez Chyba Miro 84 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu 47 minut temu, Chyba Miro 84 napisał: Zróbmy (rządzący) ulgi (w tym podatkowe również) dla PRACUJACYCH RODZICÓW, aż do okresu uzyskania pełnoletnosci ich pociech! Podatkowe już są od dawna, coś około 2500 zwrotu podatku od dziecka….i co? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu (edytowany) 1 godzinę temu, Chyba Miro 84 napisał: To może spójrzmy na to przez pryzmat inteligencji/świadomości społecznej. Nie wystarczy "pomachać" przed oczami "hajsem" typu 500 czy 800. Co zatem? Moja propozycja: Zróbmy (rządzący) ulgi (w tym podatkowe również) dla PRACUJACYCH RODZICÓW, aż do okresu uzyskania pełnoletnosci ich pociech! Prosty sposób podatkowy i zachęta: samotni rodzice rozliczają się wspólnie z dziećmi. Ok. A dlaczego rodzice tworzący rodzinę nie mogą ? Np z 1 dzieckiem dzielimy dochód na 3 i rozliczamy, 2 dzieci dzielimy na 4 itd. To jest konkret. Obecna ulga na dzieci (nie 2,5 k a coś 1,2) to raczej kpina i to nikogo do niczego nie zachęci ani nikomu nie ulży. gdybyśmy z żoną się rozwiedli i rozliczali jako samotni rodzice z dziećmi ( każde z nas po jednym) to jesteśmy kilkadziesiąt klocków rocznie do przodu. czy ktoś wytłumaczy mi gdzie tu sens. Edytowano 21 godzin temu przez fp74 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu 1 godzinę temu, MarcKrawczyk napisał: Podatkowe już są od dawna, coś około 2500 zwrotu podatku od dziecka….i co? To dotyczy też osób nie prowadzących jdg/spółki itp. Czyli na tzw. Etacie? Np. Jakąś Pani "na kasie" w sklepie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy75 Napisano 17 godzin temu Udostępnij Napisano 17 godzin temu No i jak zawsze niespodziewanie temat zabrnął tym razem,w skądinąd,ważną stronę zastępowalności pokoleń . Zgadzam się z wieloma kolegami,ale to już trochę nie nasz problem . Jak śpiewa Grzegorz Skawiński: "to wszystko dawno już za sobą mam",czy jakoś tak...😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu 1 godzinę temu, Nowy75 napisał: No i jak zawsze niespodziewanie temat zabrnął tym razem,w skądinąd,ważną stronę zastępowalności pokoleń . Zgadzam się z wieloma kolegami,ale to już trochę nie nasz problem . Jak śpiewa Grzegorz Skawiński: "to wszystko dawno już za sobą mam",czy jakoś tak...😀 No to chyba przeciwnie, to wlasnie nasz problem - no bo kto nas utrzyma na starość 😉. A potrzeby wiadomo , z wiekiem nie maleją 🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy75 Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu 25 minut temu, fp74 napisał: no bo kto nas utrzyma na starość 😉. Patrząc na sytuację całościowo,liczyłbym bardziej na nas,znaczy się na siebie😀 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu Świeży kwiatek, biskupi co to lubią narzucać wszystkim swoje widzimisię w formie prawa, zamieniając nam Polskę w kraj wyznaniowy najbardziej boją się prawdy. Jak nie wiadomo o co chodzi (w jedynie slusznej "wierze") to odpowiedź jest złota, a skromna: O majątek kościoła i kasę. Biskupi powinni złamać daną obietnicę - sugerują kanoniści. Ujawniamy skandaliczny dokument Rady Prawnej KEP - RMF 24 https://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-biskupi-powinni-zlamac-dana-obietnice-sugeruja-kanonisci-uja,nId,7925348 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Dnia 4.03.2025 o 08:16, soberowy napisał: Co z Siecią Badawczą Łukasiewicz? https://wiadomosci.wp.pl/rakieta-w-kosmosie-szef-instytutu-lotnictwa-na-aucie-zastapil-go-czlowiek-po-7131213556927424a Dwa dni później. https://wiadomosci.wp.pl/dyrektor-instytutu-lotnictwa-zrezygnowal-ze-stanowiska-7132135386995648a Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 1 godzinę temu, soberowy napisał: https://wiadomosci.wp.pl/dyrektor-instytutu-lotnictwa-zrezygnowal-ze-stanowiska-7132135386995648a W sumie cała historia bardzo przykra. Ja się jednak łudziłem, że KO nie będzie się posuwać tak daleko, jak PiS. Dobrze, że ostatecznie facet zrezygnował. Źle, że w ogóle przyjął to stanowisko. I co dalej - przywrócą poprzedniego dyrektora, czy będą lansować kolejnego partyjnego swojaka? Jakoś wiara w to pierwsze jest we mnie dość mikra. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowany) Każda partia po dojściu do władzy płaci stołkami swoim działaczom. Jak tego nie zrobią, nie dotrwają do następnych wyborów. Taka uroda polityki, tu nie ma świętych. Tyle że przykro patrzeć na bezczelność z którą to się odbywa. I przy okazji Trump na wniosek producentów zawiesił na 30 dni cła na samochody, bo jak się ocenia auta zdrożały by od 3 do 12 tysięcy USD na sztuce. Czyżby docierało, że cła to broń obosieczna? Edytowano 2 godziny temu przez michaudio Rozszerzenie treści Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Volvo rozważa przeniesienie produkcji niektórych modeli do USA. Chyba do fabryk ktore tam już stoją. Czyli będą produkować tu i tam. Inaczej tego nie widzę, jeśli tylko tam, to zapłacą taryfy w EU. Oczywiście to w sytuacji, gdy Trump wprowadzi te cła w handlu z EU. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts