Skocz do zawartości

Co z tą Polską?

RoRo

Recommended Posts

Wiadomo, mały kilkudniowy zapas suchego prowiantu warto mieć.

Chodzi o to żeby nie kupować większych niż potrzebne ilości świeżej żywności o krótkim terminie przydatności, typu mięso, wędliny, owoce. Teraz mamy weekend majowy, więc po nim znowu do śmieci trafią niezjedzone nadwyżki z promocji na grilla itp.

@pairtick prawdopodobnie błędnie bierzesz mnie za zwolennika G. Brauna. Pamiętam wywiady z nim sprzed lat,bardzo interesujące. Od tamtej pory, moim zdaniem,niebezpiecznie odjechał w ekstremizm, który niestety,maskuje skutecznie  jego zalety. 

Dla odmiany obejrzałem dziś występ Trzaskowskiego w Toruniu. Te zadufane opowieści o tym, jak leżąc w szpitalu na covid kierował warszawską służbą zdrowia,historia o dziewczynce z tęczowym plecakiem,która miała mu dziękować za poczucie bezpieczeństwa... . Gotowe ckliwe scenariusze na kolejny odcinek "Klanu", przerywane skandowaniem przez szefa klakierów, Rafał, Rafał. Biorąc pod uwagę głównego kontrkandydata być może będę musiał zagłosować na kogoś takiego. 

Ja nadal mam mnóstwo pytań 

Pozdrawiam

4 minuty temu, Dedal napisał:

A do Nawrockiego nie masz ?

Miałem na myśli pytania do siebie,w stylu: co począć w tych okolicznościach wyborczych. 

A odpowiadając na Twoje pytanie,nie , nie mam. Wiem, co odpowie ,nim otworzy usta.  To kiepsko,jeśli kandydat na głowę państwa nie może zaskoczyć prostaka,jak ja .

2 godziny temu, Dedal napisał:

Opieranie kampanii na tym co zabierze Trzaskowski , odmiana nazwiska.Tusk przez wszystkie przypadki i co to on nie załatwi czego Andrzej nie załatwił , może zaskoczyć prostaka .

A  ja   ,  z  checia  dowiem  sie   co  mi  zabierze    bążur  ,  bo  jego   mocodawca  -folksdojcz   ryżyWuj  juz  mi   repetuje  w  portfelu.    Rafi  niech   scieki  sprawdza  ,  bo  18  tego  z  nimi  odpłynie.

43 minuty temu, desmodronik napisał:

tych  jakby  wiecej ..

Gdzie, bo jakoś nie widzę ?

7 minut temu, desmodronik napisał:

A  ja   ,  z  checia  dowiem  sie   co  mi  zabierze    bążur  ,  bo  jego   mocodawca  -folksdojcz   ryżyWuj  juz  mi   repetuje  w  portfelu.    Rafi  niech   scieki  sprawdza  ,  bo  18  tego  z  nimi  odpłynie.

Zaleciało mi prostactwem  Nawrockiego...no cóż, jaki idol, tacy fani...

Edytowano przez DiBatonio

Zabawne jest to łączenie Trzaskowskiego ze ściekami.

i byłony może nawet bardzo zabawne, ale...

Ta nieszczęsna oczyszczalnia ścieków została kiepsko zaprojektowana i zbudowana znacznie wcześniej.

Za czasów kiedy Prezydentem Warszawy był ś.p. Lech Kaczyński...

To on zatwierdził decyzję o jej budowie.

Taka sytuacja... 

Edytowano przez michaudio
Rozszerzenie treści

16 minut temu, michaudio napisał:

Za czasów kiedy Prezydentem Warszawy był ś.p. Lech Kaczyński...

To on zatwierdził decyzję o jej budowie.

To jedno, a drugie przy jej budowie doszło do wielu potknięć inżynieryjnych za które nikt nie odpowiedział, był dokument o jej powstaniu i jakie tam kwiatki miały miejsce.

Chamska narracja przerzucania odpowiedzialności na Trzaskowskiego jest co najmniej nie na miejscu, mówiąc grzecznie.

Ale co zrobisz, jak przez 8 lat wpajali, że Tusk to samo zło i Trzaskowski to samo zło itd.itp.

Tu Panowie, dyskusja nie jest o tym ,kogo lubimy ,albo nie,i dobrze by było jakby kolega @desmodronik to zrozumiał. To czy ktoś ma rudego szefa partii ,czy knypowatego protektora nie ma większego znaczenia. Ważniejsze jest,co może wyniknąć z poszczególnych wyborów dla kraju. I nie mam tu na myśli pustych w większości obietnic kandydatów,nie mających nic wspólnego z kompetencjami prezydenta

Dla rozluźnienia. Dziś czekając na pociąg do roboty trafiłem na wspaniały koncert. Na starych ogródkach działkowych za torami nasze rodzime ptactwo dało prawdziwy popis !  Jaka scena dźwiękowa, przestrzeń,holografia! Dźwięki z lewej,prawej,pojedynczo,kaskadami, jak przy wielkim składzie orkiestrowym😁. Polska

5 godzin temu, desmodronik napisał:

Nie mam najmnieszych wątpliwości co by wynikło gdy prezydentem został by serwisant AGD którego wspiera niedouczony prawnik . To niestety nie odległa historia ,jaki koń był, przez 10 lat, każdy widzial .

Edytowano przez Dedal