Top Hi-Fi & Video Design Napisano Środa o 21:20 Udostępnij Napisano Środa o 21:20 Dnia 28.01.2025 o 19:44, nietoperz420 napisał: Witam Panowie ! A więc dziś znów byłem na odsłuchu , testowane były B&W 803 i 804 ze wzmakiem Devialet (strasznie dziwny laptop haha 😁mega mocny on jest ) wszystko porównam do Gato fm-50mk2 bo jak narazie one wygrywają i miażdżą wszystko no cóż zacznę od 804 pierwsze wrażenie wizualne bardzo ładne te kolumny i nie ma się do czego przyczepić .Co do dźwięku bo to najważniejsze Jest bardzo dobrze szeroka scena i bas taki bardziej uspokojony niż w gato ale nie wolny mnóstwo detalu jest po prostu dobrze ciekawy jest ten bas naprawdę jest taki poukładany ale jak trzeba to da w kość i średnica też na bardzo fajnym poziomie , i tutaj powiedzmy ze raczej mój gust bardziej w stronę Gato leci , problem zaczął sie gdy do gry doszły 803 .... no one troszkę namieszały wiadomo było wszystko to co w 804 ale jeszcze trochę więcej ale na pewno różnica była na średnicy i przestrzeni dźwięku i tutaj troszkę mam problem bo bardzo mi sie spodobała ta scena jak one grają i tutaj juz nie mogę tak jedno znacznie stwierdzić że gato lepiej zagra od 803 które według mnie miażdżyło większość dużo droższych kolumn tylko też teraz wiadomo ... cena praktycznie 3 razy tyle co za gato i tutaj już nie jest tak oczywiste a raczej strona sie przechyla na stronę gato bo znów dopłacać powiedzmy 60 tyś do kolumn które są lepsze powiedzmy w pewnych aspektach trochę a nie jakoś super super różnica to ta dopłata nie jest chyba moim zdaniem aż tyle warta musze sie jeszcze z tym przespać ale nie moge powiedzieć zrobiły te 803 na mnie wrażenie napewno będę o nich teraz też myśleć . Nastepne to chyba focal sopra wleci na odsłuch i jakiś sonus faber pożyjemy zobaczymy znów na świeżo chce zapisać sobie wrażenia z odsłuchu Bardzo dziękuje za polecenie salonu na Ul. Warszawskiej oj ta ogromna wiedza i doświadczenie tam jest miło było i pozdrawiam chłopaków ! Zacznę od tego, że cieszymy się z klimatu jaki udało Ci się wytworzyć z kolegami z Katowic. Pan Radek, to naprawdę łebski człowiek Twój opis jest bardzo obszerny i dobrze stwierdzony. Devialet tworzy z serią 800 synergię. W dodatku ten system kalibracyjny SAM ustawia wszystko pod linijkę. Przemyśl i odzywaj się 😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nietoperz420 Napisano wczoraj o 08:30 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 08:30 11 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Zacznę od tego, że cieszymy się z klimatu jaki udało Ci się wytworzyć z kolegami z Katowic. Pan Radek, to naprawdę łebski człowiek Twój opis jest bardzo obszerny i dobrze stwierdzony. Devialet tworzy z serią 800 synergię. W dodatku ten system kalibracyjny SAM ustawia wszystko pod linijkę. Przemyśl i odzywaj się 😉 ten devialet niby fajny ale no nie kupiłbym go nigdy taki smieszny "laptop" za tyle pieniędzy ja rozumiem technologia itp bardzo fajnie gral z tymi B&W ale weź to kup i powiedz ze zapłaciłeś za to plus minus 60 tyś no przecież wstyd by mi było sie przyznać , grał naprawde rewelacyjnie no ale nie nie dla mnie akurat takie urządzenie ale to tylko moje zdanie nie mniej zrobił też na mnie ciekawe wrażenie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano wczoraj o 08:44 Udostępnij Napisano wczoraj o 08:44 11 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Devialet tworzy z serią 800 synergię. Dla dystrybutora na pewno😉 Słuchałem i jak dla mnie to zestawienie beznamiętnie, techniczne, z przesuszoną barwą. Na forum tez swego czasu jeden user opisywał swoje poszukiwania synergii pomiędzy devialetem i 800- tkami. Znalazł ją dopiero po wymianie devialetów na Gryphona Diablo. Predzej z topowymi luxmanami bym szukał synergii u Was. Swego czasu na Audio Show grał model 803 lub 804 z integrą Luxmana (nie pamietam modelu) i tam wszystko do siebie pasowało. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu Devialet ma pewne presety do niektórych kolumn. Dostosowuje swój dzwiek pod nie przez co potrafi wyciągnąć z nich wiecej. Zapewne ma tam wpisane także Bowersy. Wyglad to nie problem bo to modern urządzenie ładne. Może się podobać. Problem będzie z serwisem za kilka lat. Jezeli. Oby długo komuś służyły. Super odsłuch masz jeszcze kilak fajnych modeli na celowniku widzę. Audiovectory R, PMC, Fyne, Sonus Faber. Kurcze szykują się na prawde miłe godziny odsłuchów jeszcze Wszystkiego dobrego. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu Czy te B&W 803/804 to jakieś specyficzne kolumny, by dały radę się „zgrać” z tylko niektórymi wzmacniaczami, by wyśmienicie wpasować się w gusta słuchacza? Załóżmy, że no zagapiłem się i wyłożyłem za któryś z tych modeli prawie cała kasę, którą miałem a jeszcze wzmaka potrzebuję. Czy za dyszkę wzmak nie da rady przykleić mi banana? Choć z drugiej strony banany szybko dojrzewają, cukier z nich wyłazi i no nie poleży. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nietoperz420 Napisano 4 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 4 godziny temu 4 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Wyglad to nie problem bo to modern urządzenie ładne. Może się podobać. Problem będzie z serwisem za kilka lat. Jezeli. Oby długo komuś służyły. Super odsłuch masz jeszcze kilak fajnych modeli na celowniku widzę. Audiovectory R, PMC, Fyne, Sonus Faber. Kurcze szykują się na prawde miłe godziny odsłuchów jeszcze Wszystkiego dobrego. no jeszcze parę odsłuchów planuje ale tez nie jakoś super dużo bo im większy wybór będzie tym potem gorzej będzie wybrać PMC odpadają od razu za wygląd jest on dal mnie równie znaczący jak i granie kolumny Dziękuje i równie życzę wszystkiego dobrego ! 2 godziny temu, AudioTube napisał: Czy te B&W 803/804 to jakieś specyficzne kolumny, by dały radę się „zgrać” z tylko niektórymi wzmacniaczami, by wyśmienicie wpasować się w gusta słuchacza? Załóżmy, że no zagapiłem się i wyłożyłem za któryś z tych modeli prawie cała kasę, którą miałem a jeszcze wzmaka potrzebuję. Czy za dyszkę wzmak nie da rady przykleić mi banana? Choć z drugiej strony banany szybko dojrzewają, cukier z nich wyłazi i no nie poleży. o co chodzi z tym "przykleić banana" ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Czy jest w stanie sprawić, bym poczuł rzeczywistą satysfakcję, 😀 od ucha do ucha. U mnie 37cm długi banan. Taki około 200gr., no gigant. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalsti Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 1 godzinę temu, AudioTube napisał: Czy jest w stanie sprawić, bym poczuł rzeczywistą satysfakcję, 😀 od ucha do ucha. U mnie 37cm długi banan. Taki około 200gr., no gigant. Na pewno byś znalazł w okolicach tej kwoty coś co Ci pasuje brzmieniowo i jakoś je obsłuży, z myślą o rozwoju w przyszlosci. Przy tych kolumnach bardzo słychać różnice między wzmacniaczami, nie tylko sama jakość elektroniki ale czy pasują po prostu do tych kolumn. Na pewno mocna i dobra końcówka mocy to duża wartość przy nich, a źródło wiadomo... To już jest poziom kolumn gdzie będzie bardzo słychać różnice między słabym a dobrym sprzętem. Edytowano 1 godzinę temu przez michalsti Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nietoperz420 Napisano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, AudioTube napisał: Czy jest w stanie sprawić, bym poczuł rzeczywistą satysfakcję, 😀 od ucha do ucha. U mnie 37cm długi banan. Taki około 200gr., no gigant. To w takim razie myślę że spokojnie byś znalazł taki wzmacniacz za 10 co by je ogarnął , nie patrzyłbym już nigdy w tej branży na pieniądze bo pewnie jak z kolumnami takiego devialete mógłby "zniszczyć" np jakiś wzmacniacz za 10 . Mnie już w tym hobby chyba nic nie zdziwi a dopiero zaczynam .... jeszcze raz porównam że kolumny za 250K grały dużo dużo gorzej niż kolumny za 30K wiec czemu by miało tak nie być ze wzmacniaczami ? Panowie a słuchał z was ktoś takich kolumn jak Rockport ? znalazłem Rockport atria na olx za 70k a na necie one sa za 200K ktoś tego słuchał widziałem ze kiedyś je pokazywali z Mcintoshem może ktoś sie wypowie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 9 minut temu Udostępnij Napisano 9 minut temu 50 minut temu, nietoperz420 napisał: kolumny za 250K grały dużo dużo gorzej niż kolumny za 30K Sekunda wyobraźni. 250K i do tego na raty. Nie chciałbym być na jego miejscu. Na tego, kto kupił za 30K i owszem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts