nietoperz420 Napisano 15 grudnia Autor Udostępnij Napisano 15 grudnia 17 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Nie wiem czy wymieniał bym na RF7. Faktycznie updej końcówki czy integry przy tym X3800 juz sporo zmieni na 8000MKII Ale widze ze tu budzet się zmienił i koncecja znacznie lepsza. Mając budżet na 9500 zwrocił bym uwagę na dzielonego Karana, Moon 640i, PASS INT 250 Co do kolumn sam mam sentyment do Fyne wiec why not. Oprocz nich Proac serie K PMC MB2SE Audiovector R6 Legacy Classic HD Czekałem na twój komentarz z góry dziękuję za odpowiedź , też tak myśle że dołożenie samej końćowki czy integry juz sporo zmieni tym bardziej ze sluchalem tych moich 8000mk2 na Vincencie 237mk2 i naprawdę już było o niebo lepiej , Dziekuje za rożne propozycje , dziwi mnie fakt też że nikt w sumie oprocz Ciebie nie odniósł sie do RF7 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nietoperz420 Napisano 15 grudnia Autor Udostępnij Napisano 15 grudnia Dnia 14.12.2024 o 16:42, Piotr Sonido napisał: Mając budżet na 9500 zwrocił bym uwagę na dzielonego Karana, Moon 640i, PASS INT 250 Nie moge znaleźć tego modelu moona , jest 641 ale nie moge znaleźć tego 640i , masz moze linka do niego ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 15 grudnia Udostępnij Napisano 15 grudnia (edytowany) Dnia 14.12.2024 o 16:42, Piotr Sonido napisał: Mając budżet na 9500 zwrocił bym uwagę na dzielonego Karana, Moon 640i, PASS INT 250 Piotr jesteś pewien, że Moona EVO 641 można dostać za 9,5tys na wtórnym? Chyba, że € 🤭 29 minut temu, nietoperz420 napisał: Nie moge znaleźć tego modelu moona , jest 641 ale nie moge znaleźć tego 640i , masz moze linka do niego ? Bo pewno chodziło o 641 😉 Edytowano 15 grudnia przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 15 grudnia Udostępnij Napisano 15 grudnia Dnia 14.12.2024 o 12:12, nietoperz420 napisał: Cześć patrzyłem właśnie też na te wzmacniacze michi bardzo mi sie podobają ,co do samego B&W też na nie patrzyłem , czy bardzo sie rożni model 702s3 od wersji z Signature ? bo ceną napewno , a z seri B&W 800 co byś polecił ? czy wgl to ma sens do tego co ja preferuje te B&W? I czy wasze salony w Katowicach będą mieć takie kolumny zeby je w razie W posłuchać wraz z w/w wzmacniaczem ? Wersja Signature różni się od "zwykłej" kosmetycznie. Jest kilka zmian wewnątrz zwrotnic które przekładają się na większą precyzję i ilość przestrzeni. Natomiast seria 800, to już inna bajka. Niezależnie który model wziąłbyś pod uwagę, to nawet najtańsza wersja 804d4 https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podlogowe/bowers-wilkins-804-d4.html również będzie wymagająca dla elektroniki. Tutaj to zaglądałbym w rejony Michi X5s2 https://www.tophifi.pl/stereo/wzmacniacze-zintegrowane/rotel-michi-x5-s2.html Zapraszamy Cię do Katowic, na pewno znajdziesz tam te wszystkie produkty Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nietoperz420 Napisano 15 grudnia Autor Udostępnij Napisano 15 grudnia 48 minut temu, DiBatonio napisał: Piotr jesteś pewien, że Moona EVO 641 można dostać za 9,5tys na wtórnym? Chyba, że € 🤭 Bo pewno chodziło o 641 😉 Jemu chodziło że mam budżet na McIntosh MA9500 a nie ze mam 9500 zl 41 minut temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Wersja Signature różni się od "zwykłej" kosmetycznie. Jest kilka zmian wewnątrz zwrotnic które przekładają się na większą precyzję i ilość przestrzeni. Natomiast seria 800, to już inna bajka. Niezależnie który model wziąłbyś pod uwagę, to nawet najtańsza wersja 804d4 https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podlogowe/bowers-wilkins-804-d4.html również będzie wymagająca dla elektroniki. Tutaj to zaglądałbym w rejony Michi X5s2 https://www.tophifi.pl/stereo/wzmacniacze-zintegrowane/rotel-michi-x5-s2.html Zapraszamy Cię do Katowic, na pewno znajdziesz tam te wszystkie produkty W takim razie trzeba będzie odwiedzić wasz salon , szkoda tylko ze nie macie w ofercie jeszcze Maców to juz by była poezja a tak trzeba będzie kombinować Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 15 grudnia Udostępnij Napisano 15 grudnia (edytowany) 9 minut temu, nietoperz420 napisał: Jemu chodziło że mam budżet na McIntosh MA9500 a nie ze mam 9500 zl Aaaaaaahahahahaha, nie czytałem jota w jotę całego wątku, więc nie zatrybilem po tym wpisie Piotra, który zacytowałem 🤭🤭🤭 Ale budżet podobny do Moona 641, bo 60tys. No pięknie 👍 Edytowano 15 grudnia przez DiBatonio 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nietoperz420 Napisano 15 grudnia Autor Udostępnij Napisano 15 grudnia 2 godziny temu, DiBatonio napisał: Aaaaaaahahahahaha, nie czytałem jota w jotę całego wątku, więc nie zatrybilem po tym wpisie Piotra, który zacytowałem 🤭🤭🤭 Ale budżet podobny do Moona 641, bo 60tys. No pięknie 👍 gorsza sprawa bo teraz wydać przykładowo na cos 60 tys co sie nam podoba w sensie mi wizualnie (McIntosh) a np ten MOON dla mnie wygląda dosyć słabo , i teraz gorzej jak mi sie bardziej będzie podobac granie z MOONa i wtedy juz tak 60k gorzej wydać ale no ... pożyjemy zobaczymy Pozdrawiam 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 15 grudnia Udostępnij Napisano 15 grudnia (edytowany) 14 minut temu, nietoperz420 napisał: mi wizualnie (McIntosh) a np ten MOON dla mnie wygląda dosyć słabo No stary, akurat pod względem estetyki, to ja bym wybrał Moona właśnie. Gdyby mnie było stać, by kupić dla samego wyglądu to wybrałbym to cudo. Ale ani nie kupuje oczami, ani nimi nie słucham jak co poniektórzy z pewnego wątku 🤭 Jak taki wzmaczek może się nie podobać, no jak ? 😉 Edytowano 15 grudnia przez DiBatonio 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Poniedziałek o 06:53 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 06:53 21 godzin temu, nietoperz420 napisał: Czekałem na twój komentarz z góry dziękuję za odpowiedź , też tak myśle że dołożenie samej końćowki czy integry juz sporo zmieni tym bardziej ze sluchalem tych moich 8000mk2 na Vincencie 237mk2 i naprawdę już było o niebo lepiej , Dziekuje za rożne propozycje , dziwi mnie fakt też że nikt w sumie oprocz Ciebie nie odniósł sie do RF7 W RF7 placisz za za wykonanie. Bo one lecą z USA. Sa wieksze nieco lepsze od 8000 ale czy to jest przeksok adekwatny kwoty? No moim zdaniem nie. Vincent pasuje brzmieniowo do tych kolumn. 12 godzin temu, DiBatonio napisał: Piotr jesteś pewien, że Moona EVO 641 można dostać za 9,5tys na wtórnym? Chyba, że € 🤭 Nie nie nie Ale chwila. Poszła propozycja Mcintosha. Wiec odniosłem siędo innych wzmacniaczy w jego cenie. To ten Mac za 9500 zł jest? 11 godzin temu, nietoperz420 napisał: Jemu chodziło że mam budżet na McIntosh MA9500 a nie ze mam 9500 zl Dokładnie tak! Moim zdaniem także Moon nie świeci się jak Choinka. Ale sam mam sentyment do Mcintosha wiec tez rozumiem. Karan bije oba Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano Poniedziałek o 09:57 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 09:57 Zdjęcia nie oddają dobrze tego, jak ten Moon prezentuje się w rzeczywistości moim zdaniem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nietoperz420 Napisano Poniedziałek o 09:58 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 09:58 (edytowany) 12 godzin temu, DiBatonio napisał: No stary, akurat pod względem estetyki, to ja bym wybrał Moona właśnie. Gdyby mnie było stać, by kupić dla samego wyglądu to wybrałbym to cudo. Ale ani nie kupuje oczami, ani nimi nie słucham jak co poniektórzy z pewnego wątku 🤭 Jak taki wzmaczek może się nie podobać, no jak ? No ogólnie o gustach sie nie dyskutuje każdemu sie co innego podoba , te zdjecia co wysłałeś troche bardziej mnie do niego przekonały , ale wciaż nie wiem jak graja oba , chyba nie pozostaje nic jak znalezienie jakiejs firmy ktora ma oba te wzmaki u siebie , w co wątpie .... te Michi też ładnie wyglądają moim zdaniem dużo lepiej niż ten moon 3 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Moim zdaniem także Moon nie świeci się jak Choinka. Ale sam mam sentyment do Mcintosha wiec tez rozumiem. Karan bije oba jakiego miales Mcintosha ? czemu czytam opinie ze one nie graja czysto ? ze niby zle są itp... może jakieś starsze modele albo cos ? Edytowano Poniedziałek o 10:08 przez nietoperz420 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano Poniedziałek o 15:28 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 15:28 20 godzin temu, nietoperz420 napisał: Jemu chodziło że mam budżet na McIntosh MA9500 a nie ze mam 9500 zl W takim razie trzeba będzie odwiedzić wasz salon , szkoda tylko ze nie macie w ofercie jeszcze Maców to juz by była poezja a tak trzeba będzie kombinować Możemy Ci, za kaucją wypożyczyć B&W i wtedy sprawdzisz sobie w domu, razem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nietoperz420 Napisano Poniedziałek o 18:05 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 18:05 (edytowany) 2 godziny temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Możemy Ci, za kaucją wypożyczyć B&W i wtedy sprawdzisz sobie w domu, razem w pierw to musze mieć czym je napędzić wiec chyba jako pierwsze leci jakaś integra no chyba że jakaś dzielonka ale to sie zobaczy , przynajmniej wiem że musze zacząć od elektroniki a te B&W z miłą checią bede testować jakoś mi sie spodobały te 804 Edytowano Poniedziałek o 18:06 przez nietoperz420 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salon Planeta Dźwięku Napisano Wtorek o 13:32 Udostępnij Napisano Wtorek o 13:32 19 godzin temu, nietoperz420 napisał: w pierw to musze mieć czym je napędzić wiec chyba jako pierwsze leci jakaś integra no chyba że jakaś dzielonka ale to sie zobaczy , przynajmniej wiem że musze zacząć od elektroniki a te B&W z miłą checią bede testować jakoś mi sie spodobały te 804 Szkoły są różne, ale ja jestem zdania, że prościej jest wybrać najpierw kolumny. Udając się na odsłuch sprzedawca zaproponuje Ci kilka modeli kolumn w różnych wydaniach jeśli chodzi o elektronikę, ale na start użyje do tego jakiegoś wydajnego uniwersalnego wzmacniacza. W oparciu o ten jeden model śmiało możesz ocenić kilka par kolumn bo to nie będzie tak, że te wzmacniacze odmienią te kolumny do tego stopnia, że np. mcintosh zamieni ATC na Monitor Audio. Z tego też względu po przesłuchaniu kilku modeli kolumn będziesz wiedział mniej więcej na czym stoisz jeśli chodzi o Twoje preferencje. Jeśli wybierzesz już model kolumn to później podpinając różne wzmacniacze dobierzesz odpowiedni dla siebie żeby osiągnąć zadowalający efekt. Jeśli objedziesz swój region ze swoim wzmacniaczem to postrzeganie kolumn będzie zakrzywione przez to co oferuje Twój wzmacniacz. A co jeśli spodoba Ci się jakiś model kolumn a sprzedawca podłączy inną elektronikę, może tańszą i system zagra lepiej ? Dlatego ja gorąco zachęcam do tego żeby zacząć od kolumn a najlepiej kupić wszystko za jednym zamachem. Jeśli chodzi o propozycje sprzętu to z uwagi na fakt, że Twoje preferencje nie są jeszcze jakoś szczególnie określone to ciężko będzie "wyskoczyć" tutaj z jakimś pewniakiem. Na pewno jeśli lubisz gęste i detaliczne granie to jako alternatywę do Fyne`ów możesz rozważyć Monitor Audio Gold Platinum 300, ATC SCM50 jeśli lubisz klimat vintage i cenisz sobie wierność przekazu. Mamy w ofercie masę fajnego hi-endu, mac`a również. Odezwij się do nas jeśli chcesz posłuchać w domu, mamy w tym zakresie spore możliwości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano Wtorek o 16:09 Udostępnij Napisano Wtorek o 16:09 21 godzin temu, nietoperz420 napisał: w pierw to musze mieć czym je napędzić wiec chyba jako pierwsze leci jakaś integra no chyba że jakaś dzielonka ale to sie zobaczy , przynajmniej wiem że musze zacząć od elektroniki a te B&W z miłą checią bede testować jakoś mi sie spodobały te 804 Zapraszam jak będziesz gotów na 804 Jeśli o elektronice myślisz, zerknij na wspomnianą wcześniej Michi X5s2 albo jej wersje dzieloną hihi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carmion Napisano Wtorek o 16:35 Udostępnij Napisano Wtorek o 16:35 Będę śledził temat bo jestem ciekawy co autor wybierze. Przy takim budżecie to jest w czym wybierać. Miałbym duży dylemat pomiędzy B&W serii 800, a monitor audio z serii platinium. A jeszcze u konkurencji można coś ciekawego znaleźć. Na bank bym przeznaczył dużo czasu na odsłuchy i był otwarty na różne marki. Nawet jeżeli miałbym przejechać całą Polskę. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Webster.brd Napisano Wtorek o 17:09 Udostępnij Napisano Wtorek o 17:09 Też jestem zdania, że najpierw w salonie osłuchać pare par kolumn, wybrać takie które Ci sie podobają najbardziej, a potem do nich szukać wzmacniacza u siebie. Nie mam jakiegoś wielkiego doświadczenia, ale widzę u Ciebie ten sam entuzjazm, który miałem ja, jak zdecydowałem się "pujść w audio". Teraz mogę ze swojej strony doradzić spokój i rozwagę. Jak ogląda się sprzęt w internecie i czyta recenzje to wszystko się podoba. Oczami wyobraźni widzi się już sprzęt u siebie. A czasami coś przypadkiem na odsłuchu potrafi skraść ucho i zmienić całą koncepcję. Tylko spokój nas uratuje Fyne 702 czy 703 będą grały inaczej od zaproponowanych B&W, a nie uda Ci się raczej przetestować obu w jednym salonie. Też jestem ciekawy co wybierzesz. Umów się na pierwsze odsłuchy i zdaj jakąś relację. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nietoperz420 Napisano Wtorek o 18:01 Autor Udostępnij Napisano Wtorek o 18:01 4 godziny temu, Salon Planeta Dźwięku napisał: Szkoły są różne, ale ja jestem zdania, że prościej jest wybrać najpierw kolumny. Udając się na odsłuch sprzedawca zaproponuje Ci kilka modeli kolumn w różnych wydaniach jeśli chodzi o elektronikę, ale na start użyje do tego jakiegoś wydajnego uniwersalnego wzmacniacza. W oparciu o ten jeden model śmiało możesz ocenić kilka par kolumn bo to nie będzie tak, że te wzmacniacze odmienią te kolumny do tego stopnia, że np. mcintosh zamieni ATC na Monitor Audio. Z tego też względu po przesłuchaniu kilku modeli kolumn będziesz wiedział mniej więcej na czym stoisz jeśli chodzi o Twoje preferencje. Chyba macie racje ze wpierw kolumny trzeba przetestować 4 godziny temu, Salon Planeta Dźwięku napisał: Jeśli chodzi o propozycje sprzętu to z uwagi na fakt, że Twoje preferencje nie są jeszcze jakoś szczególnie określone to ciężko będzie "wyskoczyć" tutaj z jakimś pewniakiem. Na pewno jeśli lubisz gęste i detaliczne granie to jako alternatywę do Fyne`ów możesz rozważyć Monitor Audio Gold Platinum 300, ATC SCM50 jeśli lubisz klimat vintage i cenisz sobie wierność przekazu. Mamy w ofercie masę fajnego hi-endu, mac`a również. Odezwij się do nas jeśli chcesz posłuchać w domu, mamy w tym zakresie spore możliwości. no co do klimatów vintage to raczej odpada, ale te monitor audio są przepiękne 😮 chyba trzeba je też wziąć pod uwagę 1 godzinę temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Zapraszam jak będziesz gotów na 804 Jeśli o elektronice myślisz, zerknij na wspomnianą wcześniej Michi X5s2 albo jej wersje dzieloną hihi to Michi też będą u was testowane na 100% i te B&W 1 godzinę temu, Carmion napisał: Będę śledził temat bo jestem ciekawy co autor wybierze. Przy takim budżecie to jest w czym wybierać. Miałbym duży dylemat pomiędzy B&W serii 800, a monitor audio z serii platinium. A jeszcze u konkurencji można coś ciekawego znaleźć. Na bank bym przeznaczył dużo czasu na odsłuchy i był otwarty na różne marki. Nawet jeżeli miałbym przejechać całą Polskę. oj do samego kupna tego wszystkiego jeszcze troche czasu zajmie zaczne sie umawiać zaraz po nowym roku na odsłuchy różnych kolumn nie spieszę sie ale nie moge też powiedzieć że nie chciałbym jak najszybciej już coś wybrać , zdaje sobie sprawę że pośpiech nie jest dobrym doradcą , tym bardziej ze napalony jestem bardzo narazie juz pare rzeczy na liście do sprawdzenia jest Mcintosh MA9500 , MA12000 może dzielonak Rotel MICHI X5s2 może dzielonak MOON 641 NAD M33 Klipsch RF7 FYNE 702, 703,704 B&W seria 800 Monitor Audio Gold Platinum 300 Zanim to wszystko sprawdzę to trochę minie i troche się też najeżdżę bo ja przy granicy słowacji mieszkam wiec do każdego salonu audio troche mam Bardzo wam wszystkim tutaj dziękuje za polecone marki jak i typy kolumn czy wzmacniaczy , szanuje wasze zdanie i Pozdrawiam was życzę wszystkim wesołych świąt ! 1 godzinę temu, Webster.brd napisał: Też jestem zdania, że najpierw w salonie osłuchać pare par kolumn, wybrać takie które Ci sie podobają najbardziej, a potem do nich szukać wzmacniacza u siebie. Nie mam jakiegoś wielkiego doświadczenia, ale widzę u Ciebie ten sam entuzjazm, który miałem ja, jak zdecydowałem się "pujść w audio". Teraz mogę ze swojej strony doradzić spokój i rozwagę. Jak ogląda się sprzęt w internecie i czyta recenzje to wszystko się podoba. Oczami wyobraźni widzi się już sprzęt u siebie. A czasami coś przypadkiem na odsłuchu potrafi skraść ucho i zmienić całą koncepcję. Tylko spokój nas uratuje no widzisz czyli kolejny jesteś co dobrze radzi żeby w pierw kolumny, dzieki też za rade , co do entuzjazmu to sie zgadza nagrzany jak grzejnik w grudniu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano Wtorek o 18:25 Udostępnij Napisano Wtorek o 18:25 20 minut temu, nietoperz420 napisał: Chyba macie racje ze wpierw kolumny trzeba przetestować no co do klimatów vintage to raczej odpada, ale te monitor audio są przepiękne 😮 chyba trzeba je też wziąć pod uwagę to Michi też będą u was testowane na 100% i te B&W oj do samego kupna tego wszystkiego jeszcze troche czasu zajmie zaczne sie umawiać zaraz po nowym roku na odsłuchy różnych kolumn nie spieszę sie ale nie moge też powiedzieć że nie chciałbym jak najszybciej już coś wybrać , zdaje sobie sprawę że pośpiech nie jest dobrym doradcą , tym bardziej ze napalony jestem bardzo narazie juz pare rzeczy na liście do sprawdzenia jest Mcintosh MA9500 , MA12000 może dzielonak Rotel MICHI X5s2 może dzielonak MOON 641 NAD M33 Klipsch RF7 FYNE 702, 703,704 B&W seria 800 Monitor Audio Gold Platinum 300 Zanim to wszystko sprawdzę to trochę minie i troche się też najeżdżę bo ja przy granicy słowacji mieszkam wiec do każdego salonu audio troche mam Bardzo wam wszystkim tutaj dziękuje za polecone marki jak i typy kolumn czy wzmacniaczy , szanuje wasze zdanie i Pozdrawiam was życzę wszystkim wesołych świąt ! no widzisz czyli kolejny jesteś co dobrze radzi żeby w pierw kolumny, dzieki też za rade , co do entuzjazmu to sie zgadza nagrzany jak grzejnik w grudniu Koniecznie X5s2 jeśli myślisz o 800-tkach. X3s2 dedykowane jest dla serii niższej, 700 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
77Mariusz77 Napisano Wtorek o 18:49 Udostępnij Napisano Wtorek o 18:49 Zamiast jeździć taki kawał zrób sobie tydzień urlopu w Warszawie czy też w Trójmieście i spędź go produktywnie 🙂 Druga sprawa tak wiem po sobie a dużo jeżdżę, że jak wracam z trasy to niezbyt dobrze mi się słucha. Jednak ten gwar przez pół dnia swoje robi. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nietoperz420 Napisano Wtorek o 21:43 Autor Udostępnij Napisano Wtorek o 21:43 2 godziny temu, 77Mariusz77 napisał: Zamiast jeździć taki kawał zrób sobie tydzień urlopu w Warszawie czy też w Trójmieście i spędź go produktywnie 🙂 Druga sprawa tak wiem po sobie a dużo jeżdżę, że jak wracam z trasy to niezbyt dobrze mi się słucha. Jednak ten gwar przez pół dnia swoje robi. kurde nie glupi pomysł w sumie , prace i tak mam powiedzmy zdalną wiec problemu z tym by nie było 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Środa o 06:34 Udostępnij Napisano Środa o 06:34 Dnia 16.12.2024 o 10:58, nietoperz420 napisał: ale wciaż nie wiem jak graja oba , chyba nie pozostaje nic jak znalezienie jakiejs firmy ktora ma oba te wzmaki u siebie , w co wątpie .... te Michi też ładnie wyglądają moim zdaniem dużo lepiej niż ten moon Jeśli wygląd tak Cie gryzie to online wybierz co Ci się podoba i wtedy idź do odłuchać No nie ma innej metody. Dnia 16.12.2024 o 10:58, nietoperz420 napisał: akiego miales Mcintosha ? czemu czytam opinie ze one nie graja czysto ? ze niby zle są itp... może jakieś starsze modele albo cos ? Słuchałem kilku ale w domu nie miałem. Sam chciałem kupić wiec jeżdziłem odsłuchiwac nowe i uzywane. Czemu czytasz takie opinie? Nie wiem nie bede sie za kogoś wypowiadał. No ale wzorem analityczności jak Primare czy Lyngdorf to nie jest. Może dlatego? Trzeba by pytać co autor tego komenatrza miał na myśli. 12 godzin temu, nietoperz420 napisał: rzeczy na liście do sprawdzenia jest Mcintosh MA9500 , MA12000 może dzielonak Rotel MICHI X5s2 może dzielonak MOON 641 NAD M33 Klipsch RF7 FYNE 702, 703,704 B&W seria 800 Monitor Audio Gold Platinum 300 No te RF7 aż gryzą w porównaniu do reszty. To zdecydowanie dwie klasy niżej. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano Środa o 08:44 Udostępnij Napisano Środa o 08:44 14 godzin temu, nietoperz420 napisał: Chyba macie racje ze wpierw kolumny trzeba przetestować Obowiązkowo 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salon Planeta Dźwięku Napisano Środa o 10:10 Udostępnij Napisano Środa o 10:10 12 godzin temu, nietoperz420 napisał: kurde nie glupi pomysł w sumie , prace i tak mam powiedzmy zdalną wiec problemu z tym by nie było Dobrze Ci kolega doradził, w razie czego zapraszamy do salonu 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nietoperz420 Napisano Środa o 11:08 Autor Udostępnij Napisano Środa o 11:08 4 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Jeśli wygląd tak Cie gryzie to online wybierz co Ci się podoba i wtedy idź do odłuchać No nie ma innej metody. Słuchałem kilku ale w domu nie miałem. Sam chciałem kupić wiec jeżdziłem odsłuchiwac nowe i uzywane. Czemu czytasz takie opinie? Nie wiem nie bede sie za kogoś wypowiadał. No ale wzorem analityczności jak Primare czy Lyngdorf to nie jest. Może dlatego? Trzeba by pytać co autor tego komenatrza miał na myśli. No te RF7 aż gryzą w porównaniu do reszty. To zdecydowanie dwie klasy niżej. No gryzie mnie trochę bo nie chciałbym wydać przykładowo na zestaw 100tyś który wygląda szpetnie według mnie oczywiście innym mógłby sie podobać . A jak już słuchałeś tych Maków to jak wrażenie ? Bo jak byłem kiedyś w salonie audio takim jednym i spytałem czy ma Maki to gość mówi że przereklamowane że za te pieniądze można coś innego lepszego , ja mówie że pewnie tak ale co z tego jak te mi sie podobają i tyle w temacie chyba on tak mówił bo nie miał ich w swojej ofercie i temu nakręcał na jakiś z jego oferty Co do RF7 i tak chce ich posłuchać i zobaczyć może akurat by sie wpasowały w mój gust Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts