Artur Brol Napisano 30 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2024 Moze z Matrix audio by cos sie znalazlo? Tez z ekranem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carmion Napisano 31 grudnia 2024 Autor Udostępnij Napisano 31 grudnia 2024 Pierwsze testy za mną i mam mieszane uczucia. Jest "delikatna" poprawa jak i po coaxial i USB. Ale raczej odeślę i będę chciał coś lepszego. Sam streamer bez żadnego daca na pokładzie. Ale liczy się stabilny soft. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Czwartek o 06:47 Udostępnij Napisano Czwartek o 06:47 Dnia 30.12.2024 o 08:45, Carmion napisał: Tak, mam wiim pro po coaxial puszczone. Jeszcze myślę czy wziąć bluesound node 2i. Ale obsługa na wiim mi się podoba. Blusound tez jest fajny. Tu warto by było pewnie w nowego node iść i z czasem Dirac dokupić. Dnia 31.12.2024 o 17:36, Carmion napisał: Pierwsze testy za mną i mam mieszane uczucia. Jest "delikatna" poprawa jak i po coaxial i USB. Ale raczej odeślę i będę chciał coś lepszego. Sam streamer bez żadnego daca na pokładzie. Ale liczy się stabilny soft. Testowałeś jako transport? Czy po RCA też? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carmion Napisano Czwartek o 16:31 Autor Udostępnij Napisano Czwartek o 16:31 (edytowany) 9 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Blusound tez jest fajny. Tu warto by było pewnie w nowego node iść i z czasem Dirac dokupić. Testowałeś jako transport? Czy po RCA też? Moim zdaniem ta delikatna jasność wiima jako transport dobrze pasuje do aktualnego wzmacniaczy jakim są Roksany Caspiany M2. Bo z Nuprime dac 10 brzmi naprawdę nieźle. Ultra po RCA to wyraźny krok w tył. Po chwili wyłączyłem. Ale nic nadzwyczajnego. Jak mam samego zewnętrznego daca z wyższego pułapu cenowego. Więc na nic nie liczyłem pod tym względem. Do Arcama AVR 30 jak podłączyłem Nuprime dac 10 z wiim pro to różnica też była znacząca na korzyść dodania zewnętrznego daca z budżetowym wiimem. Cambridge cxn V2 też był daleko w tyle. Pomimo że cxn V2 jako dac i steamer to dobre urządzenie, to jednak nie był w stanie zbliżyć się jakościowo. Prawda jest taka, że wiimy to dobre urządzenia jako sam transport. Wiadomo że to nie najlepsze, do hi end jeszcze sporo brakuję. Mają swoję jaśniejsze brzmienie, ale są bit perceft. Te steamery bez dac za 10tyś zapewne wprowadzą zmianę. Ale mi szkoda tyle pieniędzy za sam transport sieciowy. Oraz moim zdaniem większy wpływ na dźwięk ma sam DAC. Także wolałbym sprzedać swój dac + ten budżet przeznaczyć na DAC z przedziału 15-20tys i założę się że tutaj jest większe pole manewru. Patrzę steamery za około 5tyś. To w większości ludzie narzekają na stabilność. Co jest moim zdaniem chore i wolę mieć swojego " słabszego" wiima niż pełnoprawnego odtwarzacza sieciowego USB bit Perfect z kiepską stabilnością. A tak po cichu liczę że wiim wypuści na rynek sam streamer bez dac z wejściem USB. Bo wewnętrzny dac jest mi kompletnie zbędny. Będę chciał jeszcze przetestować urządzenia tego typu jak Cambridge Edge NQ, Eversolo DMP-a 10. Ale na razie robię przerwę od testów 😊 i po prostu będę się cieszyć ze słuchania muzyki niż sprzętu. Edytowano Czwartek o 16:45 przez Carmion Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts