Skocz do zawartości

Micro stereo

norbertss

Recommended Posts

23 godziny temu, norbertss napisał:

a może Audio Pro C20? Jak wypada w porównaniu z Naim mu so QB2??

AudioPro jest większe, szersze. Pomimo tego, że jest to bardzo dobre urządzenie w swojej cenie, to Naim jest poziom wyżej pod względem jakości wzmacniaczy oraz głośników. Aczkolwiek zapraszamy na odsłuch C20. Może okaże się wystarczający? :)

22 minuty temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

AudioPro jest większe, szersze. Pomimo tego, że jest to bardzo dobre urządzenie w swojej cenie, to Naim jest poziom wyżej pod względem jakości wzmacniaczy oraz głośników. Aczkolwiek zapraszamy na odsłuch C20. Może okaże się wystarczający? :)

Myślę, że to dobry pomysł :) pytanko, czy „czegoś” podobnego można by również u Państwa posłuchać? W kwestii porównania :) w Warszawie?  

10 minut temu, norbertss napisał:

Myślę, że to dobry pomysł :) pytanko, czy „czegoś” podobnego można by również u Państwa posłuchać? W kwestii porównania :) w Warszawie?  

Z maluchów.. . Prawdziwą rewelacją jest Devialet Phantom I 95 🤩🤩...

Jedna taka maszyna już często wystarcza. Ale dwie dają już pełne stereo.

11 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Z maluchów.. . Prawdziwą rewelacją jest Devialet Phantom I 95 🤩🤩...

Jedna taka maszyna już często wystarcza. Ale dwie dają już pełne stereo.

Trochę poza budżetem :(

Jak Audio pro c20 można ocenić w stosunku do Yamach’y MusicCast 50 czy 2x MusicCast 20 lub 10

• 2 months later...

Bardzo dziękuję Wam za wszystkie propozycje ale między czasie zmieniła mi się koncepcja :) HomePod’y zaczęły mnie coraz bardziej irytować a przypomniałem sobie, że mam w kartonie parę Heco Aurora 300 (w sumie to Wiim mini też by się znalazł ) więc może lepszą opcją będzie zakup czegoś takiego jak Wiim amp. Czy Wiim amp to najlepsza opcja w budżecie do 2,5k? Zależy mi na „dobrym” dźwięku ale bardzo ważna jest też funkcjonalność sieciowa oraz oczywiście kompaktowość i szybkość i łatwość uruchamiania - najlepiej uruchamiane asystentem głosowym :) Siri :) z góry dziękuję!

15 godzin temu, Q21 napisał:

Poza WiiM Ampem warto sprawdzić Vibelink Ampa w zestawie z np. WiiMem Pro :) 

Czy zagra to wyraźnie lepiej? Czy Wiim Pro daje radę z automatycznym włączaniem Wiim amp’a?

1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

skoro masz kolumny i wiim mini to Wolał bym Xindaka 06 albo Cambridge AXR 100

Trochę duże :) braknie hdmi arc i chyba Wiim automatycznie ich nie włączy ? Marudzę :)

3 godziny temu, rms.pl napisał:

Jeżeli w grę wchodzą pełnowymiarowe wzmacniacze, to weź jeszcze pod uwagę Pioneer A-40AE do tego dorzucić Topping E30 II Lite i zestaw ten zagra na wyższym poziomie od Wiim Amp w zakresie dynamiki, przestrzeni i czystości grania.

Właśnie musi być coś małego i kompaktowego - z maksymalnie prostą obsługą :)

2 godziny temu, maciek72 napisał:

Jaki budżet ? Jakie głośniki ?

Szukasz już 4 miesiące :)

Fakt, 4 miesiące ale chwilowo z braku czasu działałem i działam na HomePodach. Tak jak napisałem, heco aurora 300 - budżet ok 2,5k PLN. Zależy mi na dobrym dźwięku, kompaktowości i wygodzie + asystent Siri.