Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
23 godziny temu, norbertss napisał:

a może Audio Pro C20? Jak wypada w porównaniu z Naim mu so QB2??

AudioPro jest większe, szersze. Pomimo tego, że jest to bardzo dobre urządzenie w swojej cenie, to Naim jest poziom wyżej pod względem jakości wzmacniaczy oraz głośników. Aczkolwiek zapraszamy na odsłuch C20. Może okaże się wystarczający? :)

Napisano
22 minuty temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

AudioPro jest większe, szersze. Pomimo tego, że jest to bardzo dobre urządzenie w swojej cenie, to Naim jest poziom wyżej pod względem jakości wzmacniaczy oraz głośników. Aczkolwiek zapraszamy na odsłuch C20. Może okaże się wystarczający? :)

Myślę, że to dobry pomysł :) pytanko, czy „czegoś” podobnego można by również u Państwa posłuchać? W kwestii porównania :) w Warszawie?  

Napisano
10 minut temu, norbertss napisał:

Myślę, że to dobry pomysł :) pytanko, czy „czegoś” podobnego można by również u Państwa posłuchać? W kwestii porównania :) w Warszawie?  

Z maluchów.. . Prawdziwą rewelacją jest Devialet Phantom I 95 🤩🤩...

Jedna taka maszyna już często wystarcza. Ale dwie dają już pełne stereo.

Napisano
11 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Z maluchów.. . Prawdziwą rewelacją jest Devialet Phantom I 95 🤩🤩...

Jedna taka maszyna już często wystarcza. Ale dwie dają już pełne stereo.

Trochę poza budżetem :(

Jak Audio pro c20 można ocenić w stosunku do Yamach’y MusicCast 50 czy 2x MusicCast 20 lub 10

• 2 months later...
Napisano

Bardzo dziękuję Wam za wszystkie propozycje ale między czasie zmieniła mi się koncepcja :) HomePod’y zaczęły mnie coraz bardziej irytować a przypomniałem sobie, że mam w kartonie parę Heco Aurora 300 (w sumie to Wiim mini też by się znalazł ) więc może lepszą opcją będzie zakup czegoś takiego jak Wiim amp. Czy Wiim amp to najlepsza opcja w budżecie do 2,5k? Zależy mi na „dobrym” dźwięku ale bardzo ważna jest też funkcjonalność sieciowa oraz oczywiście kompaktowość i szybkość i łatwość uruchamiania - najlepiej uruchamiane asystentem głosowym :) Siri :) z góry dziękuję!

Napisano
15 godzin temu, Q21 napisał:

Poza WiiM Ampem warto sprawdzić Vibelink Ampa w zestawie z np. WiiMem Pro :) 

Czy zagra to wyraźnie lepiej? Czy Wiim Pro daje radę z automatycznym włączaniem Wiim amp’a?

1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

skoro masz kolumny i wiim mini to Wolał bym Xindaka 06 albo Cambridge AXR 100

Trochę duże :) braknie hdmi arc i chyba Wiim automatycznie ich nie włączy ? Marudzę :)

Napisano
2 godziny temu, norbertss napisał:

Czy zagra to wyraźnie lepiej? Czy Wiim Pro daje radę z automatycznym włączaniem Wiim amp’a?

Osobiście jeszcze nie słuchałem, ale pierwsze opinie są pozytywne w internecie :) 

Napisano
2 godziny temu, maciek72 napisał:

Jaki budżet ? Jakie głośniki ?

Szukasz już 4 miesiące :)

Fakt, 4 miesiące ale chwilowo z braku czasu działałem i działam na HomePodach. Tak jak napisałem, heco aurora 300 - budżet ok 2,5k PLN. Zależy mi na dobrym dźwięku, kompaktowości i wygodzie + asystent Siri.

Napisano
2 godziny temu, maciek72 napisał:

Świat ratujesz ? Jak czasu może brakować na audio ? Jak chcesz słuchać jak nie masz czasu ? :)

Zwolnij kolego !!! :)

:) czasu zawsze będzie za mało :) HomePody jakoś grały więc …. :) 

2 godziny temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

To może porostu głośniki aktywne na biurko za 1800 zł :)?

https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podstawkowe/elac-connex.html

elac-connex-cz.webp

Kiedyś o czymś takim myślałem ale bardziej Naim muso qb 2 ale skoro mam heco aurora 300 to pomyślałem o Wiim AMP. Może jednak coś lepszego to 2,5k? Może NOD?

Napisano
15 godzin temu, norbertss napisał:

Fakt, 4 miesiące ale chwilowo z braku czasu działałem i działam na HomePodach. Tak jak napisałem, heco aurora 300 - budżet ok 2,5k PLN. Zależy mi na dobrym dźwięku, kompaktowości i wygodzie + asystent Siri.

W tej kwocie możesz poszukać używanego wzmacniacz NuPrime IDA-8, a jako źródło podłączyć optykiem Wiim Mini. Wzmacniacz ten ma bardzo dobry wbudowany DAC. Dźwiękowo w swojej półce cenowej oferuje wysoki poziom grania jeżeli chodzi o precyzję, co też sprawia, że dźwięki są dobrze separowane i bezproblemowo buduję przestrzeń stereo wszerz i w głąb.

Napisano
3 godziny temu, WaldekA napisał:

Może Yamaha MCR-N670D. Mały kompaktowy zestaw z Musiccast. Z Aurorami 300 grał aż miło. Mój właśnie szuka nowego domu.😁

Dzięki! W salonie już mam 602-kę Yamahy :) Tutaj potrzebuję czegoś innego. 

4 godziny temu, rms.pl napisał:

W tej kwocie możesz poszukać używanego wzmacniacz NuPrime IDA-8, a jako źródło podłączyć optykiem Wiim Mini. Wzmacniacz ten ma bardzo dobry wbudowany DAC. Dźwiękowo w swojej półce cenowej oferuje wysoki poziom grania jeżeli chodzi o precyzję, co też sprawia, że dźwięki są dobrze separowane i bezproblemowo buduję przestrzeń stereo wszerz i w głąb.

Patrzyłem, niby jedna używka jest z ok. 2,5k ale czy jest możliwość aby wiim mini włączał NuPrime automatycznie?

Napisano
Dnia 19.04.2025 o 00:09, norbertss napisał:

:) czasu zawsze będzie za mało :) HomePody jakoś grały więc …. :) 

Kiedyś o czymś takim myślałem ale bardziej Naim muso qb 2 ale skoro mam heco aurora 300 to pomyślałem o Wiim AMP. Może jednak coś lepszego to 2,5k? Może NOD?

Za około 2.5 k jest wzmacniacz sieciowy Bluesounda Powernode Edge 

Mały, "ale wariat" i bogato wyposażony w funkcje stramingowe.

https://www.tophifi.pl/marki/bluesound.html

edge-cz-2-front_1.png