Skocz do zawartości

DACi

Recommended Posts

Siema potrzebuję w tym czasie kupić dac z tego co sie osłuchałem na yt jest dwóch pretendentów - holo audio cyan 2 i topping centaurus

Próbkę możliwości centaurusa mozna usłyszeć tutaj - https://youtu.be/1duQFGLp1BM?si=k3oHKJj-0g8UV2rN

A próbkę cyana - np tu https://youtu.be/ZIed6qnGEd8?si=BDF-DxFUzhwu2HyD

Obydwa to klasa sama w sobie. Centaurus pewnie bedzie latwiej dostępny w pl, a holo audio to marka, słucham głównie edm często z kobiecymi wokalami, to co zaprezentowal topping z tym kobiecym wokalem to czapka mi spadla z glowy. W recenzji koleś pisze że "Not the last word in technicalities" nie wiem jak mam to odbierać, recenzja jest tutaj https://www.headfonia.com/topping-centaurus-review/2/ .

Doradźcie coś Panowie, bardziej bym się skłaniał w kierunku toppinga ze względu na niższą cenę, ale to jest wszystko kwestia dyskusji.

Pozdrawiam

29 minut temu, Kordian Kamiński napisał:

Doradźcie coś Panowie

Cyan gra ze świetnymi kolumnami i znakomitym wzmacniaczem, ale brzmi na tym nagraniu jak powino R2R (przynajmniej na słuchawkach). A Topping jak szkłem po... uchu ;) (też na słuchawkach oczywiście). Jest w tym dźwięku coś co mi przypomina Eversolo Z8 jak go miałem - mnóstwo detali i szklistość której nie znoszę. 

Edytowano przez marcinmarcin

11 minut temu, DiBatonio napisał:

sprzed

Ajj, byles pierwszy!  

23 godziny temu, marcinmarcin napisał:

brzmi na tym nagraniu jak powino R2R (przynajmniej na słuchawkach). A Topping jak szkłem po... uchu ;) (też na słuchawkach oczywiście).

Jesli puszcze to samo na kolumnach i nie bedzie szkla, to jak oceniac brzmienie tego daca? Kolega sluchal z YT i nie wiadomo na czym, a to juz trzecie, byc moze inne zdanie. Ciezki to temat :)

Edytowano przez no_i_fajnie

5 minut temu, no_i_fajnie napisał:

Jesli puszcze to samo na kolumnach i nie bedzie szkla, to jak oceniac brzmienie tego daca

Opinia Iwii jest zbliżona do mojej pobieżnej oceny na podstawie tego kawałka hehe. Jasno, mało basu i szklisto... pamiętaj że recenzent zazwyczaj  nie może za bardzo zjechać 🙃

Edytowano przez marcinmarcin

54 minuty temu, marcinmarcin napisał:

pamiętaj że recenzent zazwyczaj  nie może za bardzo zjechać 🙃

Moze, moze. Wszyscy nimi jestesmy :)

53 minuty temu, DiBatonio napisał:

A to jakieś wyścigi ? 😉

Nie, nie.

1 godzinę temu, Tomasz Kluczynski napisał:

Prawie gorący, wstawiony koło 18.

Ja zaczynam pozniej grzac, polecam :)