Skocz do zawartości

Kolumny głośnikowe o zbliżonym brzmieniu do słuchawek Sennheiser

S Komp

Recommended Posts

6 godzin temu, DiBatonio napisał:

Mówiąc szczerze nie chciałbym by zestaw głośnikowy grał mi tak jak słuchawki,

Ten wątek nie jest o tym co Ty byś chciał lub nie chciał.

to inny rodzaj prezentacji i muzycznych doznań, a tor słuchawkowy uważam mam niewąski łącznie ze słuchafonami. 

To tylko i wyłącznie Twoja subiektywna opinia.

Co to są SŁUCHAFONY???

Tylko trzeba raczej rozróżniać te dwa dość różne media do słuchania muzyki i nie próbować ich łączyć i dążyć do tego samego w obu przypadkach, bo się nie da.  

To, ze cos przerasta Twoje możliwości percepcyjne, absolutnie  nie oznacza, że jest to niemożliwe.

Polecam się z tym pogodzić, a nie szukać niemożliwego.

Nie musisz zabierać głosu, żeby coś "polecać", ani tym bardziej nie masz kompetencji, żeby pisać że coś jest niemożliwe.

Prosiłem o rady forumowiczów, którzy mają cos do powiedzenia w temacie, nie o rady mądrali, którzy dorabiają nieziemskie, kosmiczne niemal ideologie do prostej w gruncie rzeczy sprawy jaką jest wybór sprzętu audio.

Edytowano przez S Komp

2 godziny temu, S Komp napisał:

To tylko i wyłącznie Twoja subiektywna opinia.

Nie tylko moja, może nie czytasz z uwagą opinii innych, o które notabene prosiles na początku. 

Co to są SŁUCHAFONY???

Na pewno Cie to obchodzi, czy tylko tak zagaiłeś ?

To, ze cos przerasta Twoje możliwości percepcyjne, absolutnie  nie oznacza, że jest to niemożliwe.

Nie znasz moich możliwości i nie poznasz, akurat nie masz pojecia, jak bardzo jesteś w błędzie.

Nie musisz zabierać głosu, żeby coś "polecać", ani tym bardziej nie masz kompetencji, żeby pisać że coś jest niemożliwe.

Akurat myślę, że z nas dwóch mam więcej kompetencji w tym temacie niż Tobie sie wydaje. 

Nie rozumiem po co zakładasz taki wątek, jak później każdemu odpyskowujesz w ten sposób. 

W którymś momencie ani się nie obejrzysz, a będziesz pisał sam do siebie i rozmawiał sam ze sobą. Jesteś na dobrej drodze.  😁

Ale zawsze możesz pogadać z AI, czy innym chat GPT.

Edytowano przez DiBatonio

39 minut temu, Tomasz Kluczynski napisał:

Takiego "Bufona" , który wszystkich poucza, i traktuje  z góry to na tym forum jeszcze nie było.

Nie chce wchodzić miedzy wódkę a zakąski, ale nowy kolega wypowiada sie jak kolejna reinkarnacja zbanowanych użytkowników: np. ostatnio Gargan. :) ale pełna racja Tomasz :)

30 minut temu, DiBatonio napisał:

Nie tylko moja, może nie czytasz z uwagą opinii innych, o które notabene prosiles na początku. 

Na pewno Cie to obchodzi, czy tylko tak zagaiłeś ?

Nie znasz moich możliwości i nie poznasz, akurat nie masz pojecia, jak bardzo jesteś w błędzie.

Akurat myślę, że z nas dwóch mam więcej kompetencji w tym temacie niż Tobie sie wydaje. 

Nie rozumiem po co zakładasz taki wątek, jak później każdemu odpyskowujesz w ten sposób. 

W którymś momencie ani się nie obejrzysz, a będziesz pisał sam do siebie i rozmawiał sam ze sobą. Jesteś na dobrej drodze.  😁

Ale zawsze możesz pogadać z AI, czy innym chat GPT.

Po co piszesz jeżeli nic w temacie nie masz do powiedzenia.

Zaśmiecasz tylko watek.

Prosiłem o rady, nie o jakiekolwiek pouczenia.

10 minut temu, Webster.brd napisał:

Nie chce wchodzić miedzy wódkę a zakąski, ale nowy kolega wypowiada sie jak kolejna reinkarnacja zbanowanych użytkowników: np. ostatnio Gargan. :) ale pełna racja Tomasz :)

W jakim celu piszesz???

52 minuty temu, Tomasz Kluczynski napisał:

Takiego "Bufona" , który wszystkich poucza, i traktuje  z góry to na tym forum jeszcze nie było.

Szanowny Kolego, chyba piszesz o sobie.

Ja nikogo nie pouczam, proszę tylko, żeby pisali Ci, którzy chcą w sposób rzeczowy mi nieco pomóc, jeżeli ktoś nie ma takiej chęci, niech nie pisze.

Jak dotąd nie napisałeś kompletnie nic konstruktywnego...

Prosiłem o rady forumowiczów, którzy mają cos do powiedzenia w temacie, nie o rady mądrali, którzy dorabiają nieziemskie, kosmiczne niemal ideologie do prostej w gruncie rzeczy sprawy jaką jest wybór sprzętu audio.

W gruncie rzeczy to o co pytasz, to wcale nie jest prosta sprawa, już nawet Mariusz pisał Tobie, że to jak szukanie św.Grala.

Każdy średnio rozgarnięty przeryłby internet i sam sprawdzil jak to jest z brzmieniem ze sluchawek vs z kolumn, bo...

Większość słuchawek  gra w kierunku głowy, tym bardziej, że dzieli je, a raczej ich drivery kawałek  pianki w padach od naszych kanałów słuchowych, zależy od konstrukcji słuchawek i tychże padów. Z kolumnami i pomieszczeniem w którym stoją i jak są ustawione jest zupełnie inaczej i nie mówię tu o barwie instrumentów, czy basie etc.

Jedyne słuchawki jakie przychodzą  mi do głowy, które mogłyby z powodzeniem naśladować to co słyszymy z dobrze ustawionych zestawów  głośnikowych pod względem przestrzeni, sceny i lokalizacji źródeł pozornych, to AKG K1000.

Nie wiem, czy wiesz jak wyglądają i czy sluchałeś (wątpię), bo ja owszem macałem i słuchałem, bliżej im do monitorów nagłownych jak do sluchawek w tradycyjnym wydaniu jakie znamy.

Poza tym kolejne jakie mogą się zbliżać z naciskiem na zbliżać, to planary  od Audeze np. LCD X lub wyżej z tym, że zależy od reszty i z jakim wyjściem je podepniesz w słuchawkowcu.

Niestety to kolejne konstrukcje, które nigdy nie były i nie będą na szczęście, jak te Twoje Sennheisery.

Pzdr

20 minut temu, S Komp napisał:

Po co piszesz jeżeli nic w temacie nie masz do powiedzenia.

Ciekawe, ciekawe...?

Prosiłem o rady, nie o jakiekolwiek pouczenia.

Jak nie potrafisz rozgraniczyć porad od pouczeń, to cóż począć.  

Nic na to nie poradzę. 

Zaśmiecasz tylko watek.

Myślę, że bardziej to Ty zaśmiecasz, bądź co bądź własny wątek. 🤭

11 minut temu, DiBatonio napisał:

W gruncie rzeczy to o co pytasz, to wcale nie jest prosta sprawa, już nawet Mariusz pisał Tobie, że to jak szukanie św.Grala.

Każdy średnio rozgarnięty przeryłby internet i sam sprawdzil jak to jest z brzmieniem ze sluchawek vs z kolumn, bo...

Większość słuchawek  gra w kierunku głowy, tym bardziej, że dzieli je, a raczej ich drivery kawałek  pianki w padach, zależy od konstrukcji słuchawek i tychże padów. Z kolumnami i pomieszczeniem w którym stoją i jak są ustawione jest zupełnie inaczej i nie mówię tu o barwie instrumentów, czy basie etc.

Jedyne słuchawki jakie przychodzą  mi do głowy, które mogłyby z powodzeniem naśladować to co słyszymy z dobrze ustawionych zestawów  głośnikowych pod względem przestrzeni, sceny i lokalizacji źródeł pozornych, to AKG K1000.

Nie wiem, czy wiesz jak wyglądają i czy sluchałeś (wątpię), bo ja owszem macałem i słuchałem, bliżej im do monitorów nagłownych jak do sluchawek w tradycyjnym wydaniu jakie znamy.

Poza tym kolejne jakie mogą się zbliżać z naciskiem na zbliżać, to planary  od Audeze np. LCD X lub wyżej z tym, że zależy od reszty i z jakim wyjściem je podepniesz w słuchawkowcu.

Niestety to kolejne konstrukcje, które nigdy nie były i nie będą na szczęście, jak te Twoje Sennheisery.

Pzdr

W jakim celu to piszesz?

Chcesz się dowartościować?

Nie potrzebuję pouczeń w zakresie doboru słuchawek, kupiłem, takie które mi pasują i tak naprawdę nie interesuje mnie co o nich myślisz. To tylko Twoja sprawa.

14 minut temu, DiBatonio napisał:

Jak nie potrafisz rozgraniczyć porad od pouczeń, to cóż począć.  

Gdzie widziałeś te "porady"???🤣

15 minut temu, DiBatonio napisał:

To tylko opinia niektórych zadufanych w sobie "fachowców".

Kimże jest Mariusz, że przywołujesz go jako niekwestionowany autorytet?

1 minutę temu, DiBatonio napisał:

W takim, żebyś w końcu zrozumiał.

Nie muszę się dowartościowywać.

To nie rób tego i nie pisz, jak nie masz nic wartościowego i merytorycznego do napisania.

2 minuty temu, S Komp napisał:

Nie potrzebuję pouczeń w zakresie doboru słuchawek

Nie pisalem jak masz sobie dobierac sluchawki, wyboru juz dokonałeś.  A teraz pewno sam nie wiesz czego chcesz.

Zaczynam podejrzewać, że ten wątek to tylko prowokacja, żebyś mógł sie powyżywać.

To co piszesz nie wygląda na chęć pozyskania informacji i porad jak sam mówisz.

1 minutę temu, S Komp napisał:

To nie rób tego i nie pisz, jak nie masz nic wartościowego i merytorycznego do napisania.

Ty każdemu to piszesz, zatem wg Twojej opinii jeszcze nikt nie napisał nic wartościowego.

Zatem dlaczego marnujesz swój i nasz czas ?

Co do kolumn o podobnym brzmieniu, jak słuchawki wcale nie Jets top takie trudne, problem wynika z ograniczonej dostępności możliwych do odsłuchania kolumn.

Jak już pisałem, z testowanym przez mnie w salonie audio, Pylon Ruby 30 jest w miarę ok, podobnie jak Tonsil Maestro III (testowany ze zmienionym przez salon głośnikiem wysokotonowym na GDWK10/80/26 8 )

7 minut temu, DiBatonio napisał:

Nie pisalem jak masz sobie dobierac sluchawki, wyboru juz dokonałeś.  A teraz pewno sam nie wiesz czego chcesz.

Zaczynam podejrzewać, że ten wątek to tylko prowokacja, żebyś mógł sie powyżywać.

To co piszesz nie wygląda na chęć pozyskania informacji i porad jak sam mówisz.

Ty każdemu to piszesz, zatem wg Twojej opinii jeszcze nikt nie napisał nic wartościowego.

Zatem dlaczego marnujesz swój i nasz czas ?

Nie każdemu, są sensowne wpisy  2 forumowiczów, na temat .

Moim czasem się nie przejmuj, a Twojego nie marnuję, bo Cię nie zmuszam ani do czytania ani do pisania.

Edytowano przez S Komp

10 minut temu, S Komp napisał:

To tylko opinia niektórych zadufanych w sobie "fachowców".

Kimże jest Mariusz, że przywołujesz go jako niekwestionowany autorytet?

Przemilczę ten komentarz z jednego powodu...

Ale nie brnij lepiej dalej, dobrze Ci radzę.

5 minut temu, S Komp napisał:

Nie każdemu są sensowne

Aha ...

😁

5 minut temu, S Komp napisał:

Jak już pisałem, z testowanym przez mnie w salonie audio, Pylon Ruby 30 jest w miarę ok, podobnie jak Tonsil Maestro III

Nie znam.

Nie moja liga 😂😂😂

Aha ...

Nie cytuj wybiórczo.

2 minuty temu, DiBatonio napisał:

Przemilczę ten komentarz z jednego powodu...

Ale nie brnij lepiej dalej, dobrze Ci radzę.

Z całym szacunkiem, bycie moderatorem nie czyni nikogo niekwestionowanym autorytetem i nie sądzę, żeby moderator się za takowego sam uważał.

56 minut temu, Webster.brd napisał:

Nie, to jest zupełnie inny typ człowieka niż "Gargamel". Tamten dużo fantazjuje, a nawet jak ostro na nie go naskoczysz to stara się wszystko obrócić w żart i nie czuje się urażony.. A autor tego tematu odpowiada zupełnie odwrotnie ,a właściwie nie będę tego pisał jak, by nie być niegrzecznym. Wszyscy sami widzimy , "Kto" to jest.

@S Komp

Pisałem w odpowiedzi na Twój post.

Myślałem, że ogarniasz takie rzeczy...? 🤭

4 minuty temu, Nie wszystko wiedzący napisał:

Ale was gość punktuje fachowcy od siedmiu boleści 😃 jak nie macie nic ciekawego do napisania w temacie to nie piszcie 😆

Jeszcze w własnym wątku zabraniajcie mu pisać 😆

Urażonych ego 100% 

Pokażesz w którym miejscu punktuje, bo nie widzę tego. 🤭

Dobra , cofam pytanie...

Zapomniałem, że jesteś tym, co szuka "wiedzy" o audio u chat GPT i AI.

Sorry, nie było pytania...😂😂😂

3 minuty temu, DiBatonio napisał:

Myślałem, że ogarniasz takie rzeczy...? 🤭

Pokażesz w którym miejscu punktuje, bo nie widzę tego. 🤭

Dobra , cofam pytanie...

Zapomniałem, że jesteś tym, co szuka "wiedzy" o audio u chat GPT i AI.

Sorry, nie bylo pytania...😂😂😂

Ten czat to wie więcej niż ty i 5 następnych fachowców z tego audio jakbyście się do kupy zebrali 😆

8 minut temu, Tomasz Kluczynski napisał:

Nie, to jest zupełnie inny typ człowieka niż "Gargamel". Tamten dużo fantazjuje, a nawet jak ostro na nie go naskoczysz to stara się wszystko obrócić w żart i nie czuje się urażony.. A autor tego tematu odpowiada zupełnie odwrotnie ,a właściwie nie będę tego pisał jak, by nie być niegrzecznym. Wszyscy sami widzimy , "Kto" to jest.

To Twój trzeci wpis w tym wątku i trzeci, w którym nie ma kompletnie nic na temat , dosłownie ZERO

Gratulacje! "Przegoniłeś" poziom wielu  polskich polityków 🤣

6 minut temu, DiBatonio napisał:

To jeszcze byłoby dobrze, gdybyś go zrozumiał. 🤣

Poknoć niepotrzebnie marnujesz tu swój czas...

Edytowano przez S Komp

22 minuty temu, Nie wszystko wiedzący napisał:

Ten czat to wie więcej niż ty i 5 następnych fachowców z tego audio jakbyście się do kupy zebrali 😆

Yhmmmmm....

Właśnie widziałem 🤭

Jest jeszcze jedna zależność, umiejętność zadania pytania i użycia slów "kluczy" ze strony pytającego sztuczną inteligencję i tu było widać ten problem...

A jak wyszło, każdy widział. 

Yhmmmmm....

Właśnie widziałem 🤭

Jest jeszcze jedna zależność, umiejętność zadania pytania i slów "kluczy" ze strony pytajacego sztuczną inteligencję i tu było widać ten problem...

A jak wyszło, każdy widział. 

Kolejny raz proszę, nie zaśmiecaj wątku.

2 minuty temu, S Komp napisał:

To jeszcze byłoby dobrze, gdybyś go zrozumiał.

Jesteś ostatnią osobą, która mogłaby użyć takiego zwrotu w moim kierunku...

Pokazałeś nam wszystkim dzisiaj ...

No cóż, przemilczę. 

Nie chcę robić roboty Redakcji Audio i moderatorom.

Przed chwilą, Nie wszystko wiedzący napisał:

Żeby jeszcze co ciekawego co by mu pomogło napisane było 😆

Jest kilka ciekawych odpowiedzi, ale co zrobić, jak to walenie jak grochem o ścianę. 

2 minuty temu, Nie wszystko wiedzący napisał:

Urażone ego

Autora wątku owszem.