Nowy75 Napisano 16 maja Napisano 16 maja @Rafał S absolutnie nie neguję działania różnych sprzętów. Patrząc na cenniki niektórych zastanawiam się tylko nad tym, gdzie kończy się jakość a zaczyna voodoo 😁. Co do producenta, żadna tajemnica,firma Solid Core Audio 😁. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 16 maja Napisano 16 maja 7 minut temu, Nowy75 napisał: Patrząc na cenniki niektórych zastanawiam się tylko nad tym, gdzie kończy się jakość a zaczyna voodoo Myślę, że dla każdego producenta ta granica może leżeć gdzie indziej. Np. Shunyata będzie biła się o ułamki promila jakości prądu w swoich topowych modelach (osobna kwestia, czy to się przełoży na lepszy dźwięk), a ktoś inny może ściemniać od samego początku. Odpisz, cytując
Mikelas76 Napisano 17 maja Napisano 17 maja Dnia 16.05.2025 o 08:55, tomek4446 napisał: Oj , była kiedyś wojna na Forum , zresztą przy moim skromnym udziale. Co niektórzy pamiętają Chodziło o https://www.verictum.pl/ no cóż , wówczas byłem jeszcze na etapie wojującego mesjasza. Teraz mi przeszło Nie czytalem tego ale ich bezpieczniki bezsprzecznie wplywaja na dzwiek. Slyszalem x2 i xc. Odpisz, cytując
Erill Napisano 17 maja Napisano 17 maja Dnia 14.05.2025 o 18:06, Rafał S napisał: Liczy się nie tylko wkład w panelach, ale też warstwa wierzchnia (front). Im gładsza powierzchnia, tym bardziej odbija wysokie, im bardziej porowata, tym mocniej je pochłania. Ten sam panel obity materiałem pochłania górę mocniej niż kiedy dasz na front warstwę gładkiego HDF-u (testowałem). Bez sensu dawać hdf gdziekolwiek. Czy to z zewnątrz czy od tyłu. Dnia 15.05.2025 o 01:02, lpomis napisał: Bez napinki. Z mojej strony czysta ciekawość, dociekliwość i chęć zrozumienia tematu Dlaczego często słyszymy to, czego nie są w stanie zarejestrować żadne pomiary? I w drugą stronę, dlaczego nie słyszymy tego, co pomiary ewidentnie pokazują? Bo mowa nie o tych pomiarach co trzeba. Gdyby zrobić szczegółową analizę to różnice byłyby widoczne. Każda zmiana na ucho ma swoją zmianę w fizyce. Pytanie tylko czego parametry uległy zmianie Odpisz, cytując
Recommended Posts