Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

9 946 tematów w tym forum

• 4 odpowiedzi
    • 868 wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 870 wyświetleń
    • 31 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
  1. Problem z Subwooferem Klipsch

• 1 odpowiedź
    • 1,2k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
  2. Kino domowe + stereo

• 12 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
  3. Wybór suba 1 2

• 39 odpowiedzi
    • 8,7k wyświetleń
    • 31 odpowiedzi
    • 4,5k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 908 wyświetleń
    • 38 odpowiedzi
    • 7,2k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
  4. Zestaw 5.1 do 10tys

• 4 odpowiedzi
    • 933 wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 769 wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 7,5k wyświetleń
    • 37 odpowiedzi
    • 5,5k wyświetleń
    • 31 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 713 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 634 wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
  5. Denon AVC-x8500h

• 12 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
    • 32 odpowiedzi
    • 5k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Subwoofer jest 😀 Yamaha NS-SW200,w tych Polk brakowało zdecydowanie basu.
    • Dzięki za odpowiedź Hmm te 5.1.2 też mógłbym rozważyć. Co do przestrzeni to pokój ma wymiary około 3,7 m x 5m. Sofa znajduję się na dłuższej ścianie, a tv naprzeciwko. Na suficie będzie położona płyta GK co obniży wysokość z 255cm do pewnie około 245-248cm.  Głośniki przestrzenne mogę zamontować tylko na ścianie za sofą.  Gdzie najlepiej przy takim układzie powinny znajdować się głośniki Atmos?  Mignęło mi w Internecie, że mogłby być położone na przednich kolumnach i skierowane w sufit. Ale wizualnie zdaje to tylko egzamin w przypadku tego samego producenta i koloru obudowy...   Czy można je np zamontować nad tv tuż pod sufitem i skierować w stronę miejsca odsłuchu?  W pokoju będzie kładziona nowa instalacja elektryczna także ewentualne bruzdy pod kable głośnikowe nie stanowią problemu.
    • Niedawno zakupiłem iFi Zen Dac v2 do moich słuchawek i różnica była ogromna, jak między ziemią i niebem. Sugerując się wieloma opiniami o połączeniu tego DAC-a z Zen Can dokupiłem v3 i poza samą możliwością wzmocnienia ....niewiele się zmieniło. Dźwięk jest NIECO cieplejszy oraz NIECO mniej detaliczny a opcji Xbass nad którą wielu się rozpływa (a na której mi zależy ze względu na słuchawki o konstrukcji otwartej) nie słychać prawie wcale. Piszę "prawie" bo po dłuższym poszukiwaniu utworów znalazłem taki, w którym słychać jakąkolwiek zmianę. W tym, że nie jest to placebo upewnia mnie jedynie włączenie XSpace a następnie XSpace + Xbass - tutaj różnicę jakąś słychać, choć też z ciżemek nie wywala delikatnie mówiąc. Natomiast TrueBass w DAC-u, pomijając zamulający, nieszczególnie satysfakcjonujący efekt, słychać BARDZO wyraźnie. Coś ze mną jest nie tak, czy połączenie DAC-a v2 z CAN-em v3 jest - co wydawałoby się bardzo wątpliwe - wadliwe?   Korzystam ze słuchawek dt 990 Pro + Dolby Atmos.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...