Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 129 tematów w tym forum

• 4 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 895 wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 3,8k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
  1. Sala kinowa w domu

• 5 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
  2. projektor kinowy

• 0 odpowiedzi
    • 821 wyświetleń
  3. Odtwarzacz DVD do kina

• 4 odpowiedzi
    • 870 wyświetleń
    • 36 odpowiedzi
    • 8k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
  4. tannoy mx4

• 6 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
  5. Solidny odtwarzacz BR 3D

• 5 odpowiedzi
    • 3,8k wyświetleń
  6. Kolumny przestały grać

• 5 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 17 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
  7. Wzmacniacz/Ampli do 1600pln

• 13 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
  8. HDMI ARC problem

• 1 odpowiedź
    • 5,1k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
  9. Jaki amplituner do zestawu

• 7 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Używany Luxman tranzystor poszukaj. 
    • Hej, Jak na rysunku, ale wg mnie co poniekąd potwierdził Wojtek lepiej gra jak wyjadę kolumny jeszcze ok. 30 cm do przodu. Niestety wiąże się to z utratą kilku dB w dolnym paśmie. Do tej konfiguracji między innymi zaopatrzyłem się we wspomagającego niedobory basu Rela. W poniższej konfiguracji raczej rzadko go używam.  Pozdrawiam. To chyba kwestia przyzwyczajenia, ale może też użytych przetworników i geometrii pomieszczenia.  Heresy to dwa przetworniki w falowodzie, co powoduje, że mniej energii idzie na ściany, a więcej i bardziej kierunkowo na słuchacza. Zatem absorberów m.in. za plecami może być więcej bo ucho i tak dostanie swoje. Szczerze to nie zastanawiałem się bo mi to nie przeszkadza, ale wrażenie, że pomieszczenie jest mniej żywe niż było bez absorberów w głowie pozostaje. To fakt Pozdrawiam.
    • Znam Twoje Venere bardzo dobrze i wiem, że jak chcesz dobry kontrolowany bas to spróbuj ich posłuchać z końcówkami albo integrami Sansui serii 907. A w samych Venerkach warto zrobić choć lekki sznyt bo fabrycznie to one grają naprawdę średnio a potencjał jednak jest - co spasuje Ci się z ich wyglądem, który podobać się może. Już wymiana elementów w torze wysokotonowym otworzy Ci oczy co one potrafią. Na początek 4 sztuki Mundorf MCAP Supreme  wartość 4,7 uF. + 4 sztuki Duelund JDM (miedż) 0,01 uF na ich boczniki no i rezystory Mills zamiast tych ceramików - nie pamiętam teraz wartości ale w wolnej chwili sprawdzę. Taki komplet da Ci dopiero przestrzeń , kulturę i sznyt ze zdecydowanie droższych paczek. Jak zechcesz jeszcze trochę precyzji (po prostu więcej niż masz) to dodaj jeszcze do tego Duelund JDM (srebro) 0,01 uF. Poznasz Venerki od nowa ... Ja nieco żałuję, że je pogoniłem a w zamian wziąłem ze 3 razy droższe Sonetto V bo nie tyle są jakieś tam złe co zbyt surowe i techniczne. Nie mam kilku lat by bawić się w ich ucywilizowanie elementami w zwrotnicach (same głośniki są naprawdę ok) ale w Venere na dzień dobry człowiek miał efekt spokoju duszy czego tu po prostu nie ma ...
    • W takim razie po przemyśleniu zwiększę budżet do 15 tysięcy. Czy w tej cenie uda się już złożyć konkretny zestaw 5.1. 2 do małego pokoju? 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...