Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

9 948 tematów w tym forum

• 3 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
  1. Amplituner, kolumny 5.1

• 7 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
  2. zestaw dla laika

• 18 odpowiedzi
    • 4,1k wyświetleń
    • 21 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
  3. Kino domowe

• 6 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
  4. Głośniki

• 5 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
  5. Pomoc w doborze blu ray

• 7 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  6. Wybór subwoofera

• 2 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 5,7k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
    • 15 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Jestem za! Nie róbmy sobie jaj...
    • Albo rozmawiamy poważnie, albo sobie jaja robimy. 
    • Nie jestem w temacie od 8 lat więc mogę bajki opowiadać Tak jesteśmy w NATO, ale to nie znaczy że wszystkie JW, Centra, Dowództwa są. W PL jeszcze kilka lat temu problemem było C3 pozwalające śpiąć działania MW, WLąd i SP do operacji połączonych. Upraszczając każdy sobie rzepkę skrobie, a trzeba nadawać na tych samych częstotliwościach w jednym systemie. Nie wiem czy nauczyliśmy się tego w takim stopniu by zintegrować działania różnych armii EU.  W NATO jednostka osiąga status "zdolnej" po certyfikacji. Jest to jakaś forma ćwiczeń taktycznych z wojskami będąca sprawdzianem realnych działań. Zaliczenie "certyfikacji" pozwala na wykorzystanie jednostki w siłach NATO. Taka jednostka musi być odpowiednio ukompletowana, zabezpieczona pod względem logistycznym, wyposażona, posiadać i znać natowskie procedury (w tym znać j.angielski), które zasadniczo różnią się od narodowych.  Samo ukompletowanie jest już wyzwaniem. % znajomości angielskiego jeszcze kilka tak temu był nie lada problemem, bo o ile kadra oficerska ma wpisane w wymagania do objęcia stanowisk, o tyle szeregowcy już nie zawsze. Oczywiście angielski ze szkoły się nie liczy. Egzaminy we wojsku trzeba zdac raz jeszcze wg STANAG 6001.  Słabo to widzę tzn. tworzenie struktur europejskich z sił narodowych poza NATO. Trochę bez sensu. Jest NATO. Trzeba umacniać i rozwijać. Wg mnie wystarczy bo się zakapuciamy.  
    • A kto tak napisał?  Wrzucę film o czymś, co wydarzyło się względnie dawno, przez co wiele faktów wyszło już na jaw. Tak dla wyciągnięcia wniosków.  https://youtu.be/QNXknP_ZPI0?si=otaBS9M8Q53OXz82 Jak widzę, moje poglądy są dla wielu wręcz szokujące. Trochę mnie to dziwi, gdyż  znam wiele osób, które mają podobne. Statystycznie powinien i tu znaleźć się ktoś taki W każdym razie, powstrzymam się od dalszych komentarzy, co by państwa w nerwy nie wpędzać.   
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...