Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 337 tematów w tym forum

• 11 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
  1. Kino domowe do 16 m3

• 11 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
  2. Subwoofer do DALI Zensor 7+1+Vokal

• 6 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
  3. KD, stereo czy soundbar ???

• 17 odpowiedzi
    • 10,4k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
  4. Amplituner stereo

• 13 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
  5. Subwoofer w bloku?

• 4 odpowiedzi
    • 7,9k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,8k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,7k wyświetleń
    • 15 odpowiedzi
    • 10,7k wyświetleń
  6. Kino domowe BT do 10-12K

• 13 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 5,4k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 6k wyświetleń

• Ostatnie posty

• @Rega masz dobrą pamięć , nie to co moja. Roman , oczywiście , że pierwszy kontakt z Menuetami był u Ciebie.  to , że wyparował to .....chyba dobrze.  Ten pomiar zrobiłem bez tych piknięć na początku i końcu. Mogę powtórzyć z piknięciami i zobaczymy jak będzie. Pomiar był tak jak pisałem , bez żadnych filtrów , DBX-a , subwoofera.
    • Dzięki za opis @tomek4446. Fajnie się czytało 👍 Pełna zgoda. QLN mocniej i precyzyjniej rysują kontury. Dali podbarwiają i kombinują. To fakt, te wysokie fajnie im wyszły. Maluchom można sporo zarzucić, zwłaszcza w kwestii basu, ale te soczyste, gładkie wysokie są naprawdę ładne i mogą się podobać. Tomek. Muszę Cię jednak zmartwić. Jeśli słuchałeś tak, jak wynika to z pomiarów to... coś miałeś nie tak z filtrami/ustawieniami - zwłaszcza w przypadku odsłuchu QLNów. Twój główny mod pokoju na 46Hz wyparował, a na basie pojawiły się bardzo wysokie zniekształcenia harmoniczne. Miałeś podłączonego DBXa? Sprawdź dobrze, coś ewidentnie jest nie w porządku 🫢
    • @tomek4446No, tak  chyba jednak, pierwszy raz słuchałeś Menuetów,  u mnie. I obaj , Ty i Mariusz nie byliście w stanie stwierdzić, które kolumny są właśnie włączone. A grały właśnie Menuety. Co, prawda, zaledwie przez chwilę. Czy się myle? Wtedy, jednak Menuetami nikt się nie interesował i dopiero po testach Krafta zdobyły zainteresowanie. A u mnie grały już wcześniej od prawie trzech lat. Nawet kiedyś trochę pisaliśmy na ich temat z @KrólKiczu. Dawne czasy:)
    • Rewelacja, też tak chce z Dali Rubicore 2
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...