Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 194 tematów w tym forum

• 2 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
  1. Kabelek do Subwoofera

• 2 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
  2. kino-zestaw do 3000 zł

• 2 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 507 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 463 wyświetleń
  3. Reklama sklepu ze sprzętem

• 2 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 668 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 655 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
  4. Jaki zestaw KD

• 2 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
  5. Jak podejsc do kina 5.1 i projektora

• 2 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
  6. Czy dokupić drugi subwoofer?

• 2 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 904 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
  7. Kolumny Dali podłączanie

• 2 odpowiedzi
    • 628 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 4,1k wyświetleń

• Ostatnie posty

• No właśnie ja nie chcę niczego do projektora przez x1700 wysyłać więc nie potrzebuję HDMI Out. Chcę tylko i wyłącznie by dźwięk z projektora został wysłany do głośników przez AVR. To wszystko. Mógłbym to pewnie zrobić tak że AVR i projektor przez eARC a TV przez zwykły HDMI + Toslink ale to po pierwsze dodatkowy kabel a po drugie pożegnanie z lepszym dźwiękiem przestrzennym. Dlaczego z konsoli czy Blu-ray dźwięk się odtworzy a z projektora nie? Tego nie rozumiem.
    • Doskonała wiadomość! Od 1 stycznia pseudosamochody elektryczne stracą prawo do poruszania się buspasami!  Brawo Pan Prezydent!!! https://kresy.pl/wydarzenia/regiony/polska-regiony/samochody-elektryczne-straca-prawo-do-jazdy-buspasami-prezydent-zawetowal-nowelizacje/
    • X1700 ma tylko jedno wyjście HDMI, nie podłączysz do niego jednocześnie TV i projektora. Dodatkowo nawet w wyższych modelach tylko 1 gniazdo z 2/3 jest opisane jako eARC. Tak więc nawet po jednoczesnym podłączeniu TV i projektora musisz mieć jeszcze np. odtwarzacz który będzie źródlem sygnału. (ARC znaczy - Audio Return Channel, kanał zwrotny dźwięku). 
    • Wojtek zachęcam do zapoznania się z dwoma artykułami, które w przystępny sposób opisują na co patrzymy korzystając z pomiarów mikrofonem. Nie dotyczy to bezpośrednio REW, ale jest cennym źródłem informacji. Tak na początek przygody z pomiarami 😉 https://audioxpress.com/article/testing-loudspeakers-which-measurements-matter-part-1 https://audioxpress.com/article/testing-loudspeakers-which-measurements-matter-part-2 Pozdrawiam. M
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...