Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 038 tematów w tym forum

1. tanie kino domowe

• 5 odpowiedzi
    • 5,6k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
  2. kino domowe 2500

• 13 odpowiedzi
    • 7,1k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 10,2k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 13,1k wyświetleń
  3. Co kupic??

• 1 odpowiedź
    • 2,4k wyświetleń
  4. Kino domowe

• 10 odpowiedzi
    • 7k wyświetleń
  5. Jaki wybrać amplituner z USB?

• 0 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
  6. Kilka pytań na temat kina domowego

• 1 odpowiedź
    • 2k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 4,3k wyświetleń
  7. Jaki amplituner

• 2 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
  8. Koda CV-65

• 0 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
  9. Pomoc w wyborze

• 0 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
  10. amplituner do 3000 zł

• 0 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
  11. Zestaw do ~5000pln

• 7 odpowiedzi
    • 4,9k wyświetleń
  12. zestaw kina do 4500

• 0 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
  13. Magiczne HDMI

• 2 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
  14. iPod+głośniki sufitowe

• 0 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
  15. jakie głośniki

• 0 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
  16. Harman Kardon avr 141

• 0 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
  17. Yamaha RX-V1067 vs. RX-V671

• 2 odpowiedzi
    • 5,2k wyświetleń
  18. Kino domowe 1500zł

• 0 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń

• Ostatnie posty

• @Fonn możesz sobie przetestować wspomniane krzywe, ja też próbowałem/sprawdałem, ostatecznie jednak korzystając z tych wzorców stworzyłem własne, głównie dla subwoofera i troszkę zmodyfikowałem krzywą dla frontów i centralnego. Fajne jest to, że jak masz dobrze zrobione pomiary i zapiszesz sobie na dysku to masz "nominalny" punkt wyjścia na którym możesz bez kolejnego mierzenia kombinować z różnymi wariantami. Zawsze przed wysłaniem modyfikacji/poprawek filtrów zapisuję je na dysku z odpowiednią nazwą pliku, do tego mam arkusz w którym zapisuję nazwę pliku i opis co zmieniłem i ewentualne wartości - żeby w razie czego móc wrócić gdybym stwierdził, że kolejna modyfikacja mi nie leży, a np. poprzednia była lepsza.
    • Tylko pcm w każdej opcji. Wiem że wersję pl są co najwyżej w dd+ Oddam na gwarancje chyba.
    • Porównanie Qobuz connect vs Tidal connect w realu.   Witam Dziś miałem trochę czasu, przysiadłem do tematu i  porównywałem jakość dźwięku  Qobuz conect oraz Tidal connect i powiem Wam, że jestem pod niesamowitym wrażeniem jak duża jest różnica   Jakość na Qobuz jest jakbym kupił 2 lub może 3  półki jakościowe wyżej sprzęt ! Szokująco duża różnica jakości. W czym ? : Doskonała mikrodynamika, szczegółopwość, przyjemny wokal, środek całe pasmo pięknie głęboko odtwarzane aż się nie chce wstawać z fotela urzekająco pięknie na Qobuz. Na Tidal jakbym wziął jakiś znacznie  niższej jakości sprzęt, płasko, bez mikrodetali , środek, wokale przyćmione bez blasku i jakości. Nie sądziłem że aż taka różnica  może być.... ktoś napisze zera i jedynki. Nic bardziej błędnego...Możliwe że inną jakość konwersji mają te serwisy. Takie wrażenie na mnie zrobił wprowadzony ok 2 tygodni temu Qobuz connect ( w połączeniu np. z moim ARIEES S1)  że postanowiłem się z Wami podzielić wrażeniami, bo żadna zmiana sprzętu nie podniosła mi jakości audio jak wprowadzenie tego Qobuz connect. Szok!   PS. Sprzęt na którym porównywałem: Hegel H390, Auralic Aries S1, kolumny YB-Destino, kable dobre..;)   Testowany jeden z kilku  utworów gdzie  szczególnie czuć różnicę  podaję  linki dla ułatwienia do obu serwisów: You Ain't Just Whistlin' Dixie  -  The Bellamy Brothers   https://open.qobuz.com/track/97529908 https://tidal.com/browse/track/13344638?u   Porównanie oczywiście  wykonujemy  w natywnych aplikacjach Qobuz, Tidal, nie w żadnej wersji webowej w przeglądarce oczywiście (nie obsługują connectów)   PS. Na aplikacji JPLAY (obecnie testuję jakość audio ) też doskonała jakość - idzie z Qobuza.... tu idzie przez protokół  UPnP,  nie connect (jakość prawie identyczna,  bardzo wysoka,  podobnie  jak  przez  Qobuz connect w natywnej aplikacji QOBUZ ),   .... edit../ dalej.... w JPLAY - (utwory TIDAL ) moim zdaniem wyraźnie niższa jakość tego utworu niż w Qobuz  ale nieco wyższa niż w natywnej TiIDAL. To tyle.   Miłego dnia. Marek
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...