Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 317 tematów w tym forum

• 6 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
  1. Rozdzielenie sygnału HDMI

• 2 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
  2. yamaha rx-v2065 + ? ...

• 4 odpowiedzi
    • 4,9k wyświetleń
  3. harman kardon avr 445

• 6 odpowiedzi
    • 5,3k wyświetleń
  4. Zestaw do muzyki klasycznej

• 5 odpowiedzi
    • 5,5k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
  5. Kino domowe

• 3 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
  6. Jakie kolumny do RX-V440

• 8 odpowiedzi
    • 10,7k wyświetleń
  7. jaki amplituner

• 2 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
  8. BRAK DIALOGOW

• 3 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
  9. co wybrać?

• 3 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
  10. yamaha RXV 565 czy onkyo 607

• 1 odpowiedź
    • 3k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
  11. rozjeżdżający się dzwięk

• 4 odpowiedzi
    • 3,8k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 11,1k wyświetleń
  12. Onkyo plus glosniki - jakie?

• 5 odpowiedzi
    • 5,6k wyświetleń
  13. Zestaw KD

• 12 odpowiedzi
    • 5,8k wyświetleń
  14. kino domowe w salonie 40m

• 9 odpowiedzi
    • 6k wyświetleń
  15. Pioneer S-VLF3 vs Pioneer SSP-410

• 15 odpowiedzi
    • 6,7k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 8,6k wyświetleń
  16. Co sądzicie

• 9 odpowiedzi
    • 5,8k wyświetleń
  17. kino do 3200

• 6 odpowiedzi
    • 4,2k wyświetleń
  18. Kino drewniane czy plastikowe?

• 3 odpowiedzi
    • 4,6k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Witam  Piszę do was gdyż zawsze mogę zasięgnąć tutaj dobrej rady. Plan jest taki by w najbliższym czasie wypożyczyć na odsłuch monitory Dynaudio Emit 20. Obecnie mam starszy najmniejszy model serii M10. Wzmacniacz to Arcam Radia A5, źródło spotify przez wiim pro plus, kable melodica purple rain. Pokój  5m x 4m . W obecnym systemie odpowiadają mi wokale, kontrola basu przez wzmacniacz gdyż się nie rozlewa, dłuższe odsłuchy nie męczą,  ale podobno taki upgrade miałby dać to czego z czasem zaczęło mi brakować. Co chcę osiągnąć: -szerszą scenę -niższe zejście na basie średniotonowy/niskotonowy ma już 18cm a nie 14 jak przy modelach 10 -usłyszeć więcej szczegółów - podobno nowa kopułka ma to umożliwić Z tego co wyczytałem na stronie producenta taka ciekawostka, okazuje się że nowsze emity 10 mają słabsze parametry niż starsze M10 produkowane jeszcze w Danii Przykład : emit M10  - Dolna granica częstotliwości (Hz @ +/- 3 dB) 50 tutaj na stronie nie jest podane Hz w odniesienuiu do -6db          nowsze emit 10 - Dolna granica częstotliwości (Hz @ +/- 3 dB) 64 jeśli się nie mylę to mnie poprawcie starszy model miał by niższe zejście niż nowszy? Dolna granica częstotliwości (Hz @ -6 dB) 52   a teraz Dynaudio Emit 20 Dolna granica częstotliwości (Hz @ +/- 3 dB) 53  Dolna granica częstotliwości (Hz @ -6 dB) 42   Może ktoś wyprowadzi mnie z błędu bo pewnie więcej czynników odpowiada za dźwięk, ogólnie 20-tki będę już dalej od ściany z racji wielkości. Czy przy takiej próbie podmiany będę w stanie osiągnąć efekt na który liczę? 😃          
    • Nie. Raczej ADX3000. Jednak to jest moje granie. Od lat używam AD900X i one ciągle zostają, a kolejne słuchawki przychodzą i odchodzą. Te 900-tki mają oczywiście swoje braki, w dodatku trzeba lubić ten styl grania ale ja go lubię. Jak dodam do tego nadzwyczajną wygodę, to z tego równania wychodzi mi ADX3000 😂. 
    • Hm, liczyłem na coś w stylu podkładki, żeby zyskać z 2-3mm kosztem lekkiego wystawania z sufitu  GK już zrobiony, więc przerabianie nie wchodzi w grę. Właśnie te ICP 62 mają regulacje wychylenia tweetera o 35°, ale nie wiem czy to coś warte. Generalnie gdyby iść w 2 głośniki to może nawet poszedłbym w coś o klasę wyżej np. Focal 100 ICW 5 (cenny minimetr mniej głęboki), raz na promce widziałem za 750 PLN.
    • Następne będą Grado ?
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...