Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 646 tematów w tym forum

• 5 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
  1. yamaha a-s801

• 8 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 47 odpowiedzi
    • 5,1k wyświetleń
    • 35 odpowiedzi
    • 6,9k wyświetleń
  2. Smsl DP5 brumienie

• 11 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 21 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
    • 29 odpowiedzi
    • 14,9k wyświetleń
    • 20 odpowiedzi
    • 6,5k wyświetleń
    • 20 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 527 wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
  3. wzmacniacz

• 2 odpowiedzi
    • 559 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 724 wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 482 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 407 wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 18 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 23 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 596 wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Dziękuję wszystkim za wypowiedzi. Zapewne niedługo dojdzie do zakupu, choć jeszcze tli się w głowie pomysł na całkowitą przebudowę zestawu. Zakładając zakup CD-S303 myślałem o pójściu za ciosem w stronę integry (skoro jest WiiM Pro Plus). Tu naturalnie nasuwa się A-S701 ze względu na chyba dość dobry stosunek jakości cena i dopasowania stylistycznego. Niby wszystko fajnie ale myślę czy przy tej okazji nie pójść w cieplejsze brzmienie. Mam wrażenie że bardziej by mi ono odpowiadało. Czy A-S701 da na tyle dużą zmianę żeby było to odczuwalne czy lepiej szukać innej marki? Pomieszczenie odsłuchowe to 30m², akustycznie bez tragedii są, dywany, włochate kanapy, jakieśmeble kwiatki. Typowych ustrojów akustycznych brak ale jest trójkąt równoboczny. Kolumny do DIY ewolucja FX200 od STX z zupełnie inną zwrotnicą. Z R-N602 na dłuższą metę zaczynają męczyć wysokie i środek przy dłuższym nieco glośniejszym odsłuchu.
    • Jako posiadacz Tagi Htr 1500 CD potwierdzam słowa @Q21 o solidnym stereo za rozsądną cenę - dwa lata użytkowania,gra ,i póki co nie wybiera się na serwis 😁. Doskonały sprzęt na początek przygody,żeby niedrogo się przekonać " co w duszy gra",potem można sprytniej kombinować i podnosić budżet i jakość 
    • Z anszych obserwacji wynika, że na początek świetnie sprawdzają się Pylon z serii Diamond np. Diamond 28 jako używane lub mk2 jako nowe. Grają atrakcyjnym, soczystym dźwiękiem i nie są wybredne co do wzmacniacza czy rodzaju muzyki. ATC to jestak produkt dla zaawansowanych audiofili, którzy wiedzą już czego chcą i dobierają etapowo cały zaawansowany system ze wzmacniaczam co najmniej w budżecie kolumn. Niedrogie i dobre wzmacniacze do Pylona to np. Taga Harmony lub Magnat. Marki z mniejszą renomą niż popularne Yamaha czy Denon ale realnie oferujące naprawdę solidne stereo za rozsądną cenę. Umów sie na odsłuch w dobrym salonie audio i zrób szerokie porównanie aby widdzieć jakiego brzmienia w ogóle szukasz. Co do Infiniti, spodziewaj się sporej ilości basu niekoniecznie dobrze kontrolowanego. 
    • Ja też głosuję za CD-S303 w tym budżecie także chyba postanowione  oczywiście zapraszamy do nas na zakupy!
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...