Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 380 tematów w tym forum

• 28 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
    • 139 odpowiedzi
    • 27,3k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 800 wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
  1. Odtwarzacz CD do 200zł.

• 5 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 24 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 31 odpowiedzi
    • 4,3k wyświetleń
  2. Audiolab 6000a Ply 1 2

• 26 odpowiedzi
    • 7,1k wyświetleń
    • 22 odpowiedzi
    • 8k wyświetleń
    • 28 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
  3. Mały, tani wzmacniacz z BT

• 8 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
  4. Tannoy seria Definition DC 1 2 3 4

• 91 odpowiedzi
    • 9,8k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 22 odpowiedzi
    • 3,7k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
  5. Jaki odtwarzacz sieciowy? 1 2

• 29 odpowiedzi
    • 6,7k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 891 wyświetleń
    • 21 odpowiedzi
    • 4,5k wyświetleń
  6. Mini wieża do 2000 zł

• 7 odpowiedzi
    • 5k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 6,8k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 42 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Porownanie czasu to świetny pomysł 👍 dodałbym może jeszcze opcjonalnie tętno średnie lub maxymalne🤔 Ja tymczasowo chory, więc nie chcę narazie pogarszać stanu.  1.5h to według mnie calkiem ok. Ja raczej staram się nie przekraczać 2/2.5h przez wzgląd na progresywną konstrukcje ramy (mtb), co skutkuje bólem szyi i nadgarstków (kiera nisko, więc ciężar ciała na łapach, zwłaszcza że lubię na ugiętych mimo wystarczającego dla mnie skoku na "widelcu").
    • @michaudio czytajac poprzedni wpis, miałem zamiar coś napisać i okazało się że napisałeś mniej więcej w podobnym tonie do tego co chciałem ja zamieścić.  To cieszy, że po drugiej "stronie barykady" użytkownicy podobnie myślą/formułują zdania, co tylko dowodzi tezy, że to nie jakieś "jednostkowe wydumki". Pozdrawiam. Ps: nawet jest to zadziwiające na swój sposób
    • Przecież w naukowo prowadzonych testach ABX nikt nikomu nie ogranicza długości wstępnego odsłuchu "kalibracyjnego". Test zaczyna się dopiero wtedy kiedy chętny nabierze pewności jak brzmią próbki A i B. To czego się tak boicie?
    • Dlaczego? To samo idzie na dwa kanały po różnych kablach. Można potem zamienić kable i sprawdzić czy zmiany się przeniosą razem ze zmianą. Zakładając oczywiście, że jakieś te zmiany usłyszymy. Dla mnie prawilne testy jeśli chodzi o cokolwiek w audio, to takie gdzie coś będzie słychać. Inne mnie nie interesują. Jeśli zmiany nie usłyszę, wynik testu jest dla mnie nieistotny. Lepiej wziąć tańsze rozwiązanie, chyba, że jest ohydne, albo ma jakiś inny minus, który będzie powodował chęć zapłacenia więcej. Jeśli chodzi o mnie, to mam zbyt tani sprzęt by się bawić w kable za tysiące PLN. Ze swoich tanich jestem na tyle zadowolony, że nie kręci mnie żeby szukać innych. Jeśli by mnie naszło i okazałoby się, że kable "robiące robotę" będą kosztowały kilka tysięcy, to wolałbym tę kwotę poświęcić na dopłatę do lepszych kolumn, wzmacniacza, DACa, źródła czy czegoś innego, co wniesie więcej do systemu niż kabel. Kable to dla mnie coś do ostatecznego szlifu, a na razie jestem na takim poziomie cenowym, że jeszcze długa droga przede mną gdy zacznę się przejmować wpływem kabli na dźwięk.   P.S. Mam tylko nadzieję, że nie zaczniecie porównywać kabli ethernet i ich wpływu na dźwięk jaki wychodzi ze streamera. Wtedy alkoholu w najbliższej Żabce zabraknie.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...