Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 978 tematów w tym forum

• 3 odpowiedzi
    • 991 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 648 wyświetleń
    • 46 odpowiedzi
    • 7,4k wyświetleń
    • 61 odpowiedzi
    • 9,1k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 475 wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 15 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  1. Subwoofer

• 7 odpowiedzi
    • 893 wyświetleń
    • 23 odpowiedzi
    • 11,1k wyświetleń
  2. Marantz PM 6005

• 0 odpowiedzi
    • 486 wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
  3. Nad C338. Jakie głośniki

• 0 odpowiedzi
    • 618 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 548 wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 792 wyświetleń
    • 15 odpowiedzi
    • 5,2k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 932 wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
  4. Zestaw stereo do 65m2

• 18 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 571 wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 751 wyświetleń

• Ostatnie posty

• To wszystko kwestia tego jaki system kina ma sie w domu. Jak to było jakieś podstawowe/średniopółkowe 5.1 to też wolałbym iść do kina. Przy bardziej rozbudowanych systemach w domu (a jak ktoś ma dedykowane pomieszczenie to już w ogóle cud miód i orzeszki) wolę jednak oglądać w domu. Kanapa wygodniejsza, jedyna osoba która szeleści torebką czipsów to ja, dźwięk skalibrowany dla miejsca w którym ja siedzę, no i jak chcę mi się zrobić przerwę to robię przerwę 😉    
    • To bardzo dobry scenariusz!    Nie wiem jak w komisach. Ja szukam okazji w salonach. Sprzęt wyprzedażowy - jeśli producent zmienia wprowadza nowe modele i wycofuje stare to potrafią być świetne oferty na ten starszy. Czasami tez zmienia się dystrybutor, a wtedy pojawiają się wyprzedaże sprzętu od tego dystrybutora, który wcześniej był przedstawicielem (ceny kolumn Fyne w tej chwili czy Audio Physic są świetne w salonach, które się zaopatrywały u starego dystrybutora). Jak się wyprzedadzą to długo trzeba będzie poczekać na takie ceny za te sprzęty ponownie. Ex-demo. W pełni sprawny sprzęt, który może mieć trochę śladów użytkowania... albo nie zdarzyło mu się być wyjętym z pudełka.  Zarówno wyprzedażowe jak i ex-demo mają zazwyczaj takie same warunki gwarancyjne jak nowy sprzęt, a kosztują 40-60% mniej niż wskazuje ich cena na stronach.        
    • Kolego @Raf_raf od kupna standów zacząłem,bo na szafce RTV monitory zwyczajnie się dusiły. Było znacznie lepiej,ale miałem problem z basem ,który przykrywał pozostałe pasma,zwłaszcza wokale były za nim schowane. Po eksperymentach z rozstawem, skręceniem, odległością od ściany za kolumnami znalazłem kompromis , który mnie satysfakcjonuje dźwiękowo. Żeby cieszyć się pełnią muszę jednak każdorazowo ustawiać kolumny że standami w ustalony sposób,przesuwam dywan i targam wielki fotel w miejsce sweet spota,bo łatwiej fotel jak kanapę 😁.  Gdy gram w tle ,w trakcie codziennych zajęć monitory stoją bardziej życiowo przy szafce RTV .
    • Dokładnie o takim rozwiązaniu myślałem.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...