Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 632 tematów w tym forum

• 32 odpowiedzi
    • 9,2k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 46 odpowiedzi
    • 10,2k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 5,8k wyświetleń
    • 16 odpowiedzi
    • 3,7k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 318 odpowiedzi
    • 45,6k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 799 wyświetleń
  1. Kolumny podstawkowe

• 6 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 596 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 675 wyświetleń
  2. Pytanie od laika

• 2 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
  3. Wybór Wzmacniacza

• 0 odpowiedzi
    • 764 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 796 wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 853 wyświetleń
    • 19 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 912 wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 16 odpowiedzi
    • 6,5k wyświetleń
    • 60 odpowiedzi
    • 8,7k wyświetleń
  4. Amplituner sieciowy

• 12 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń

• Ostatnie posty

• No to proszę mi pokazać DDC prestiżowej i znanej audiosyfilitycznej firmy z Europy lub z USA, które posiada:  - zasilanie na superkondensatorze - najlepsze na świecie wyniki pomiarów (wieeeeeeeeeeeem, pomiary nie grają) - autorski system utrzymywania stałej temperatury femtosekundowego zegara i wyjście zegarowe (to nie jest zegar klasy referencyjnej, ale dlaczego nie spróbować? Przecież nie wybuchnie!).  - cenę poniżej 1000€ Podobno SU-6 zawiera 20 oryginalnych rozwiązań chronionych patentem.  Mam we wsi dealera MF, więc jak nowy wzmak tam się pojawi, to chętnie potestuję. Problem w tym, że w porównaniu z Polską - bida z nędzą. Ci goście ściągną Ci wszystko na zamówienie, ale jak chciałem posłuchać u nich PMC Twenty 5.22i to... zapomnij! Na demo mieli tylko monitory Prodigy.  Ponad 30 lat graty przewalam. Swoje i znajomych.  I powiem Ci że dziś można mieć naprawdę super granie za absolutnie śmieszne pieniądze, porównując do sytuacji sprzed powiedzmy 10 lat.  Oczywiście naprawdę dobre głośniki i wzmacniacze ciągle są w cenie, ale postęp, jaki zaszedł w Digital Audio i w Klasie D, wzbudza mój szacunek. 
    • Makowicz (pianino elektro fender) i Bartkowski (perkusja) - jak dla mnie nic więcej nie trzeba! Polskie Nagrania 1973, CD -  Warner Music 2022. 
    • Pisałem o nowym MF i A21. A to widzę, że sporo wzmacniaczy masz na rozkładzie. Bardzo ładnie.    
    • Mają zupełnie różny profil brzmienia. Oczywiście IA-4 wciąż zachowuje ten pierwiastek przyjemności typowy dla Klasy A, ale to już jest prawdziwy High-End. Dominują: krystaliczna czystość, wielka (choć nie mordercza) precyzja, absolutny spokój i wszechogarniająca kontrola oraz KULTURA dźwięku. Kupujesz raz i nigdy nie sprzedasz. Bo już nie potrzebujesz lepszego wzmaka. Dlatego tak trudno o nie na rynku wtórnym.  To oczywiście przesada i figura retoryczna. Choć tak sobie myślę, sobie że właściciel Bouldera+Focal+Siltech  mógłby tak mój system opisać.  W rzeczywistości Klasa A oprócz tej eufonii zapewnia otwarcie dźwięku i krystaliczną czystość. Oczywiście w porównaniu do IA-4 dźwięk A21 będzie taki trochę wyluzowany, ale nie przesadzajmy. W kategoriach absolutnych A21 to świetny piec. A w swojej cenie nie posiada tranzystorowej konkurencji.   
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...