Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

18 025 tematów w tym forum

• 14 odpowiedzi
    • 4,2k wyświetleń
    • 38 odpowiedzi
    • 8,8k wyświetleń
    • 50 odpowiedzi
    • 21,2k wyświetleń
  1. Yamaha wxc 50

• 2 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 19 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
    • 23 odpowiedzi
    • 4,9k wyświetleń
  2. SERWIS YAMAHY

• 23 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
    • 20 odpowiedzi
    • 4,6k wyświetleń
  3. Kolumny do Diora WS442

• 1 odpowiedź
    • 1,2k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
    • 16 odpowiedzi
    • 8,1k wyświetleń
  4. Transport cd

• 4 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 27 odpowiedzi
    • 6,7k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
  5. JVC ux-h300

• 0 odpowiedzi
    • 845 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 815 wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
  6. standy pod Quntum 673

• 5 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 54 odpowiedzi
    • 17k wyświetleń
  7. Streaming muzyki

• 14 odpowiedzi
    • 4,5k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Tez zastanawiam sie nad przejsciem z Dali Zensor 3 na Focal Aria X N1, pod koniec 2025 byly dostepne za 3k za 2 sztuki na  HomeCineSolutions. 
    • Bo to jest mój mały raj na tym łez padole😛. W dodatku wintage. Ale ja też jestem wintage. 
    • Kurna fajne to ! I od razu z mikrowczepami , widać że można rozbudowywać system wzdłuż. Ciekawe czy ta deska nadaje się pod ogrzewanie podłogowe ? A trochę poważniej to jak bym miał codziennie trafiać płytą w tą szczelinę ....
    • Dzień dobry, Trochę ostatnio pooglądałem i poczytałem na temat urządzeń Fosi Audio  i chciałbym zapytać,, czy ktoś z Szanownego Grona Forowiczów, ma jakieś doświadczenia z tymi urządzeniami. Zastanawiam się nad sensem zbudowania zestawu z tych relatywnie niedrogich chińskich klocków jako alternatywę dla streamera np. Wiim Ultra wpiętego do integry w granicach 5 tyś zł., np Audiolab 7000a lub podobnego. Źródłem pozostałby Wimm Ultra, z którego wyszedłbym cyfrowo do zewnętrznego przetwornika DAC Fosi Audio ZD3 (ewentualnie Fiio Warmer) a następnie po XLR do preampu Fosi Audio ZP3 a z niego również po XLR do 2 monobloków Fosi Audio V3 mono. Cenowo wyjdzie pewnie podobnie, ale z niektórych informacji w necie wynika, że taki zestaw zagra zdecydowanie lepiej niż klasyczna integra w tym budżecie. Zastanawiam się również, ponieważ w układzie takim mamy 2 preampy wbudowane i jeden zewnętrzny. Jak to podłączyć/przełączyć, aby do monobloków szedł sygnał z preampa zewnętrznego ZP3 a nie z preampów wbudowanych w Wiima  i Fosi Audio ZD3 (Fiio Warmer nie ma preampu). PS Nie mam uprzedzeń do klasy D. jak ma zagrać lepiej niż klasa AB integry to jest mi to bez różnicy. Pozdrawiam i proszę o opinie
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...