Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 816 tematów w tym forum

1. Stereo - ok 6000 zł 1 2

• 40 odpowiedzi
    • 10,9k wyświetleń
    • 70 odpowiedzi
    • 22k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 5,3k wyświetleń
  2. Zestaw stereo do 3500,-

• 3 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 4,2k wyświetleń
  3. Sprzęt stereo

• 4 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 4,5k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
  4. Soundbar 1 2 3

• 55 odpowiedzi
    • 12,2k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 5,9k wyświetleń
  5. Zestaw do "garażu"

• 19 odpowiedzi
    • 10,1k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,5k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
  6. Sprzęt audio ok 5k do 6k

• 12 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
  7. Wzmacniacz do Roth Oli 50

• 5 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
  8. Jaki Gramofon

• 4 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 28 odpowiedzi
    • 9,4k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
  9. iFi Audio Micro iTube2

• 6 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 6,5k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń

• Ostatnie posty

• @Q21 chodzi mi o to że dac za 1k dużej różnicy mi nie zrobi w stosunku do BS.  No chyba że ten ifi jest tak dobry ? Zakładam że trzeba będzie ciut więcej wyłożyc..
    • Cześć wszystkim, Dręczy mnie to od piątku. Więc postanowiłem zadać to pytanie tutaj: Czy ktoś (oprócz mnie) zauważył, że w pokoju Pylon Audio, w hotelu Sobieskim przy odsłuchu utworów było wrażenie, że wokale wcale nie są na środku a wręcz równomiernie wydobywają się z każdej kolumny, ale osobno? Byłem na AVS 3 dni, wracałem do tego pokoju myśląc, że może coś jest nie tak z utworem, albo ja już się starzeję. Czy ktoś odniósł podobne wrażenie? BTW. Dla mnie fenomenem AVS2025 były małe kolumny Dutch&Dutch na V piętrze Sobieskiego oraz Silent Pound, także w hotelu Sobieskim.
    • Nie za bardzo politycznie będzie? 😁 
    • Z cyklu: ciekawostki techniczne, które nie są tu nikomu potrzebne. Na PGE Narodowym nadal emitowany jest ciągły sygnał dźwiękowy o wysokiej częstotliwości 20kHz. W niektórych pomieszczeniach miernik dźwięku w smartfonie pokazywał mi go na poziomie nawet 80dB. Pamiętam, że 2 lata temu dyskutowaliśmy na ten temat i zastanawialiśmy się co jest jego źródłem. Okazało się, że winowajcą jest system nagłośnienia alarmowego (ppoż.) zainstalowany na parkingach, korytarzach i w niektórych pomieszczeniach. Poszperałem trochę i wychodzi na to, że sam dźwięk 20kHz (na granicy słyszalności) ma swoje zadanie i jest niczym innym jak sygnałem testowym/kontrolnym. Za jego pomocą monitoruje się linie głośnikowe i wykrywa ewentualnie zwarcia, przerwy w instalacji. Jestem trochę przewrażliwiony na punkcie tego typu dźwięków. Nawet jeśli ich „fizycznie” nie słyszę, to zawsze powodują jakiś dyskomfort w głowie… Tutaj coś więcej na ten temat: https://ochrona-bezpieczenstwo.pl/zabezpieczenia/dso/1407-kontrola-linii-glosnikowych-dso-przeglad-metod-roznice-wady-i-zalety
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...