Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 636 tematów w tym forum

• 0 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
  1. Zakup pierwszego zestawu audio... 1 2 3 4 5

• 123 odpowiedzi
    • 18,4k wyświetleń
  2. eltax czy stx

• 1 odpowiedź
    • 729 wyświetleń
    • 16 odpowiedzi
    • 4,7k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
  3. Kupno wzmacniacza

• 1 odpowiedź
    • 766 wyświetleń
  4. YAMAHA AX-892 dobór kolumn

• 2 odpowiedzi
    • 3,7k wyświetleń
  5. Kolumny podłogowe

• 7 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
  6. R-N 803 +Heco MS 900 1 2 3

• 52 odpowiedzi
    • 7,4k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 3,7k wyświetleń
    • 21 odpowiedzi
    • 5,7k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
  7. Yamaha R-N602 + Indiana Line Tesi 561

• 10 odpowiedzi
    • 10,8k wyświetleń
    • 61 odpowiedzi
    • 11,1k wyświetleń
  8. CD do 2000 1 2

• 26 odpowiedzi
    • 7,1k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 7,5k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
    • 15 odpowiedzi
    • 5,3k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 23 odpowiedzi
    • 3,7k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Chyba raczej monitorek😉. Pokazałbym , jak wygląda monitor, ale mogę zostać posądzony o kompleks małego... 🤣
    • Przed chwilą sprawdziłem u siebie na Shield i idzie DTS-HD Master z dysku USB.   Edit: z Kodi
    • Najbardziej ceniony monitor wygląda tak .....lub tak  
    • Cześć    Stałem się posiadaczem nowego tworu WiiM AMP Ultra czyli teoretycznie vibelink + ultra w jednym. Zakup podyktowany raz że ceną, dwa pozytywnymi ocenami, trzy początkiem przygody ze stereo z założeniem jak pokocham to ulepsze   Zawsze używałem albo słuchawek albo głosników komputerowych ale z tyłu głowy było - jak sie uda na swoje to i kolumny postawie. Także wykonałem początkowy krok a teraz czas na uzupełnienie: 1. pokój do napędzenia to salon otwarty z aneksem ok 25m2. Podłączenie będzie do TV (Youtube,Netflix) konsola no i oczywiście Spotify/Tidal 2. Brzmienie jakie lubie to jako laik odpowiem: na pewno głeboki bas i ciepłe brzmienie, byłem przyzwyczajony do suba w zestawie Logitech i teraz są tego skutki.     Zestawy jakie przetestowałem do tej pory. 1. Klipsch R-600F - dźwięk zdecydowanie za ostry, wyczuwałem bardzo góre i bardzo brakowało mi basu - po podlączeniu suba było lepiej ale to nie było to 2. Polk R600 - tutaj teoretycznie wszystko grało, dźwięk wyśrodkowany w każdym segmencie bardzo ładnie się ułożył pod każdy typ muzyki jaki włączyłem (skupiam się głownie na RAP + Muzyka Elektroniczna, na potrzeby testu leciał i POP i Rock, nowe i stare nagrania) ,mogło by być wiecej basu na dole - poprostu było ok ale niedosyt pozostał 3. Pylony Sapphire 25 - w końcu trafiłem na bas o którym mógłbym powiedzieć, że sub chyba jest zbędny ale.. no własnie ale góra niestety jest troche jakby przez firankę, stłumiona lekko jakby z "tyłu", pomogło ustawienie EQ w AMP na wokal i głośniki jakby ożyły  4. Pylon Diamond 25 MK2 - Można by rzec, że wszystko jest na miejscu bas jak w sapphire i góra jak w R600 moze nawet czyściej i wyżej, obudowa smukła i niewielka wiec w sumie wybór prosty.. Diamony 25MK2 ale....     Główne pytanie jest czy WiiM AMP Ultra który teoretycznie ma 100 W x2 przy 8 Ohm / 200 W x2 przy 4 Ohm nie jest zbyt słabym ogniwem do tego sprzętu? Czuje że kolumny bedą miały niewykorzystany potencjał i jest to kupno kolumn high end ze słabym wzmacniaczem = przepłacenie pieniędzy  Mam jeszcze propozycję 5tą którą przesłucham jutro: KEF Q750 - po poprzednich testach nie wiem czy jest sens wgl jechać 100km na odsłuch?  Polećcie coś z doświadczenia i prosze bez wytykania po co WIIM itp - odpowiedź jest na początku, porównywaliśmy to tez z EverSolo który zagrał płyciej niż WIIM
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...