Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 596 tematów w tym forum

• 16 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 905 wyświetleń
    • 46 odpowiedzi
    • 7,3k wyświetleń
    • 22 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
  1. Wymiana kolumn w stereo

• 8 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 20 odpowiedzi
    • 5,2k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
    • 28 odpowiedzi
    • 11,2k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
  2. Wymiana kolumn.

• 13 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 422 wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 23 odpowiedzi
    • 9,9k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
  3. wymiana onkyo 8670 na...

• 1 odpowiedź
    • 854 wyświetleń
    • 25 odpowiedzi
    • 7,7k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
  4. Wymiana Pioneer VSX AX3

• 2 odpowiedzi
    • 874 wyświetleń
  5. Wymiana potecjometru...

• 3 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Dużo lepiej byłoby spojrzeć na Onkyo, gdy szukasz jaśniejszego grania od Denona przykładowo TX-RZ50.
    • Też osobiście odnoszę wrażenie, że przy Arcamie częściej zaczyna się głód na więcej i są zmiany na lepszy sprzęt Z kolei przy tańszych ampli wiele osób kupuje raz i zostaje na lata. 
    • Jak poczytasz np. oficjalne forum Naima (Naim Community) to producent twierdzi, że jego wzmacniacze różnią się właśnie brzmieniem i oczywiście im drożej w drabince Naima tym gra lepiej. Z tego wniosek, że klepią ułomne wzmacniacze bo poprawnie skonstruowane nie mają swojej sygnatury. Mało tego, Naim robi sondy na swoim forum jakiej zmiany oczekiwaliby ich użytkownicy w nowym modelu wzmacniacza lub jaki wzmacniacz brzmi lepiej np. ostatnio padło  na forum pytanie o to czy ludziom bardziej podoba się brzmienie Supernait 3 czy Nait-50. Skoro oba są prawidłowo skonstruowane to robią z ludzi idiotów bo oba wzmacniacze brzmią identycznie.   Oczywiście ja nadal jestem święcie przekonany, że potrafię usłyszeć różnice w tonalności wzmacniaczy czy charakterze niskich tonów czy precyzji ale nie byłem poddany właściwej procedurze, jednak zawsze widzę co gra…  A co nie daje mi jeszcze spokoju (znaczy dopuszczam myśl, że mogę się mylić), ano bardzo ciężko jest opisać brzmienie wzmacniacza tranzystorowego, gdy w sieci nie ma żadnych recenzji i nagle okazuje się jak dużo z tego co słyszymy wynika z tego co wcześniej ktoś nam powiedział lub gdzieś przeczytaliśmy. Nagle robi się ogromny problem jak scharakteryzować brzmienie takiego wzmacniacza. Można się ratować porównaniem do innego wzmaka ale jaki wybrać jako ten idealnie skonstruowany? No i na końcu nadal pozostają oczy, które widzą np. moc (od razu w głowie świeci, że będzie lepsza dynamika na basie), wymiary, głowa zna wagę wzmaka, klasę w jakiej jest zrobiony (a tu znowu z góry mamy zakodowane pewne cechy brzmienia dla każdej klasy i na bank będzie to miało wpływ na naszą ocenę).   
    • Adam, ale dlaczego uważasz, że jego wzmianka o brytyjskich wzmacniaczach była ironiczna?
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...