Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 834 tematów w tym forum

1. wzmacniacz

• 3 odpowiedzi
    • 965 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 965 wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 965 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 965 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 965 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 965 wyświetleń
  2. Fronty stereo.

• 7 odpowiedzi
    • 964 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 964 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 964 wyświetleń
  3. Pomoc w wyborze głośników

• 4 odpowiedzi
    • 964 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 964 wyświetleń
  4. amplituner

• 2 odpowiedzi
    • 964 wyświetleń
  5. Mini wieża do 1000 zł

• 0 odpowiedzi
    • 963 wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 963 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 963 wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 962 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 962 wyświetleń
  6. złe odtwarzanie mp3

• 0 odpowiedzi
    • 962 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 961 wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 961 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 961 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 961 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 960 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 960 wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 960 wyświetleń

• Ostatnie posty

• Ale niby czym się różnią? Jak masz ten sam utwór to z Tidala i Quobuza masz tą samą gęstość bitową i częstotliwość próbkowania?
    • Niestety, to nie takie proste. Parę osób robiło i mimo, że nie przeszło testu, to nie wpłynęło to na ich podejście - nadal uważają, że słyszą. Potrafią unieważnić taki eksperyment i wymazać go z bazy danych jako niepasujący do audiofilskiego uniwersum. Zależy od człowieka. 
    • Nie muszę startować z górnej półki. Wolę małe kroki. Natomiast to na pewno jest wspaniała zabawa. Ja jeszcze się nawet nie łapię w języku, którego używacie  - cieplejszy, gęstszy, neutralny, przejrzysta średnica, detaliczna góra. Jeszcze nie umiem tego dopasować do tego co słyszę  Jak mówiłem - jestem laikiem jeszcze
    • Po sposobie pisania rozpoznaję, że Pan  Peter z Wyoming to nasz Pan Piotr - twórca i producent kolumn. Info dla Pana Piotra: Pańskie kolumny u mnie grają i cały czas dają radość z użytkowania. Na szczęście te emocje mi wystarczają i nie muszę się przepychać w utarczkach o postprodukcji. Mam od Pana Piotra nagrania podobno w wersji oryginalnej i potwierdzam, że ich jakość jest bardzo ciekawa. Pan Piotr to na pewno bardzo ciekawy człowiek, o tajemniczej duszy, która nie pomaga w takich dyskusjach na otwartych forach. Wg mnie, warto argumentacji Pana Petera/Piotra wysłuchać, bo choć jest to koncepcja spoza głównego nurtu, to warto się jej przyjrzeć. Ja mam kolumny Pana Piotra i namacalnie wiem, że ten Facet to łebski gość Widzę, że atmosfera dyskusji jest gorąca. Pan Piotr może jest kontrowersyjną osobą, ale w sferze biznesowej nigdy mnie nie zawiódł. Mam od Niego kilka sprzętów, w tym też kolumny. Miałem okazję odwiedzić Go w Jego mieszkaniu. Na bazie moich doświadczeń, oskarżanie Pana Piotra o nieuczciwe działanie jest karygodne. Można mieć inne zdanie w kwestiach techniki, czy estetyki, ale to bardzo nie fair, rzucać takimi bezpodstawnymi  oskarżeni.  Ja mam ten sam problem, basy jak dla mnie za słabe. Za to separacja kanałów oraz stref poziomych - dla mnie niezwykle ciekawa. Gram na lampowym Moonriver i Yamaha z lat 80 tych - polecenia Pana Piotra. Słabe płyty chodzą tragicznie, te najlepsze, szczegolnie z muzyka z przewaga wokalu - dla mnie - fantastycznie
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...