Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 587 tematów w tym forum

• 12 odpowiedzi
    • 10k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
  1. HARMAN KARDON AVR630

• 2 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
  2. Odtwarzacz CD "z wykopem"

• 2 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  3. direct i subsonic

• 7 odpowiedzi
    • 5,3k wyświetleń
  4. Ciężki wybór taniego stereo

• 7 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,3k wyświetleń
  5. NAD c326 + jakie kolumny?

• 9 odpowiedzi
    • 6,9k wyświetleń
    • 25 odpowiedzi
    • 11,2k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2k wyświetleń
  6. Stereo do salonu 1 2

• 33 odpowiedzi
    • 20,1k wyświetleń
  7. Zestaw pionierr + kolumny 1 2

• 30 odpowiedzi
    • 15,1k wyświetleń
  8. kolumny na zamowienie 1 2

• 25 odpowiedzi
    • 12,1k wyświetleń
  9. Pytanie o głośniki

• 1 odpowiedź
    • 1,9k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń
  10. Unitra tosca 303...

• 4 odpowiedzi
    • 5,7k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
  11. Jakie kolumny do 300zł ?

• 0 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
  12. Jakie kolumny do takiego zestawu

• 0 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,1k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 15k wyświetleń
  13. problem z powermixerem LDM

• 0 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń

• Ostatnie posty

• No to mógł być błąd pomiaru. Również w Audyssey "ręcznie" podnosiłem centralny, bo dialogi wypadały trochę słabo. Nie wiem czy zauważyłeś, ale jak Onkyo pracuje w trybie "automatycznego" przełączania sygnału wyjściowego względem wejścia to przy PCM 2.0 zawsze (w trybie Movie/TV) domyślnie uruchamia tryb Dolby Surround - rozszerza emulując sygnał na wszystkie głośniki - nie odtwarza 2.0 chyba że użyjesz trybu Direct. Wówczas dialogi też brzmią nie najlepiej. Możesz wtedy przełączyć na tryb THX (co prawda wyłączy Dirac-a) u mnie dialogi w tym trybie wypadają zdecydowanie lepiej, oczywiście mówię o sygnale wejściowym PCM 2.0, jak coś jest w DD 5.1 to inna sprawa. No to mógł być błąd pomiaru. Również w Audyssey "ręcznie" podnosiłem centralny, bo dialogi wypadały trochę słabo. Nie wiem czy zauważyłeś, ale jak Onkyo pracuje w trybie "automatycznego" przełączania sygnału wyjściowego względem wejścia to przy PCM 2.0 zawsze (w trybie Movie/TV) domyślnie uruchamia tryb Dolby Surround - rozszerza emulując sygnał na wszystkie głośniki - nie odtwarza 2.0 chyba że użyjesz trybu Direct. Wówczas dialogi też brzmią nie najlepiej. Możesz wtedy przełączyć na tryb THX (co prawda wyłączy Dirac-a) u mnie dialogi w tym trybie wypadają zdecydowanie lepiej, oczywiście mówię o sygnale wejściowym PCM 2.0, jak coś jest w DD 5.1 to inna sprawa.
    • Trzeba lubić wstęgę. Inne granie do jedwabnej , aksamitnej kopułki. Jak daleko siedzisz od głośników ? Może nie potrzebujesz podłogówek
    • Jarosław Kaczyński znowu zostanie prezesem PiS. Niby zero zaskoczeń i nie ma o czym mówić, a jednak jest to informacja, która wpływa na całą scenę polityczną. W PiS bardzo wielu polityków czekało aż prezes ustąpi i tak samo wielu odetchnęło z ulgą, że jednak nie ustąpi. Bo prezes jest osią polskiej polityki niezależnie od tego, czy ktoś się z nim zgadza, czy nie. Prezes odchodził już tak wiele razy, że chyba nikt poza kompletnymi amatorami nie bierze tych jego zapowiedzi poważnie. Kiedy prezes zapowiada, że nie będzie już startował w wyborach na szefa partii, w PiS odbywa się swoisty rytuał. Spora część polityków partii z uniesieniem zaczyna odgrywać rolę zmartwionych porzuceniem sierotek, które proszą prezesa, żeby ich nie zostawiał. Lamentom nie ma końca. Pojawiają się listy i błagania. Na biurko prezesa trafiło wiele relacji Część kompletnych żółtodziobów politycznych wyskakuje przed szereg i zaczyna kombinować, co by tu zrobić, skoro prezes właśnie się zbiera na emeryturę. Tych prezes sobie bardzo dokładnie zapisuje. Tak będzie teraz z Andrzejem Śliwką, który przestrzelił i sądził, że może zaatakować ulubionego rzecznika partii. Śliwka chciał zastąpić Rafała Bochenka, ale ten ma jeden atut, prezes zwyczajnie go lubi, a nie lubi, kiedy coś wokół niego się zmienia. Śliwka natomiast ma jeden mankament, jest kojarzony ze środowiskiem Morawieckiego, a były premier popełnił już błąd i kiedy za którymś razem prezes zapowiedział swoją emeryturę, zgłosił, że bardzo chętnie zostałby prezesem PiS w przyszłości. Prezes to sobie zapamiętał. Teraz było identycznie. Jarosław Kaczyński zgłosił, że chyba tym razem odpuści i od razu pojawiły się listy, prośby i deklaracje. Nikt co prawda nie zgłosił swojej kandydatury na nowego prezesa, ale za to prezes dostał na biurko na Nowogrodzkiej bardzo wiele relacji o tym, kto się mało zmartwił, a kto wyrażał choćby po cichu nadzieję, że tym razem to na poważnie. Prezes jednak przecież nie mógł odejść, bo oto 1 czerwca uwierzył, że może dokonać ostatecznego rozrachunku z Tuskiem i za dwa lata pokonać go definitywnie. To jest wizja, która musiała prezesa przekonać, że emerytura nie jest dla niego. Co to zmienia w polskiej polityce? Właściwie wszystko. Koalicja 15 października mogłaby po cichu liczyć, że prezes tak jak już wielokrotnie zapowiadał, odejdzie, a pisowskie frakcje wezmą się za łby, wyrywając sobie schedę po prezesie. https://www.newsweek.pl/polska/polityka/to-wszystko-zmienia-jaroslaw-kaczynski-wie-ze-czeka-go-ostatnie-starcie/xtjq97k – Oczywiście (rzucałem koktajlami Mołotowa – red.), ze skutkiem pozytywnym. Rzucaliśmy przede wszystkim w Nyski policyjne i działka armatnie, które jeździły podczas demonstracji i bardzo zimną wodą rozpędzały demonstrantów. To był nasz główny cel. – powiedział podczas wywiadu na żywo na Facebooku Mateusz Morawiecki.  A nawet nie wiedział, że to były 'suki' i 'polewaczki' 🤦  https://natemat.pl/299313,morawiecki-rzucal-molotowami-w-policyjne-nysy-zapytalismy-o-to-historykow  Poza tym - jak każdy kłamca - podaje zbyt wiele szczegółów (dla, wg siebie, uwiarygodnienia konfabulacji). – Uciekałem razem w kolegą po takich rachitycznych rusztowaniach przed milicjantami, bo tak się wtedy nazywali policjanci. I w końcu nas złapali na tych rusztowaniach na czwartym czy piątym piętrze. Próbowali szarpać się z nami, grożąc, że zrzucą nas stamtąd. I mnie konkretnie również – wspominał premier. I dodał z grozą: – Trzymałem się takiej rachitycznej rurki, która chyba ocaliła mi życie, bo udało się przetrwać tamtą scenę.
    • Owszem, tylko nie każda na taką skalę, jak robił to PiS wespół z ojcem dyrektorem. Oj tam, nikt nie miał takiego wkładu jak Morawiecki, który wieku 11 lat działał w podziemiu, a w wieku 13lat brał udział w akcjach opozycyjnych.  🤦🏻😆😆😆 Aha, czyli wiarygodni nie są, bo jak opowiadają o Bitwie pod Grunwaldem, albo o Westerplatte z 1939r. to kłamią i manipulują, bo nie mogło ich tam przeca być 🤭 No piękny argument panie wysunąłeś.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...