Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

18 160 tematów w tym forum

1. 8 ohm i 4 ohm

• 7 odpowiedzi
    • 5,2k wyświetleń
  2. Stereo do 1500 zł

• 0 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 3,7k wyświetleń
  3. Jaki subwoofer?

• 3 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
  4. Luxman r600

• 0 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 4,6k wyświetleń
  5. Odtwarzacz CD co polecacie

• 19 odpowiedzi
    • 15,7k wyświetleń
  6. prosba o wytlumaczenie

• 14 odpowiedzi
    • 6,6k wyświetleń
  7. m-audio HRS-75 Q

• 7 odpowiedzi
    • 8,2k wyświetleń
  8. Wieża do 700zł

• 5 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń
  9. standy do 1000 zł 1 2

• 30 odpowiedzi
    • 13,3k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 8k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 5,2k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,4k wyświetleń
  10. Renowacja czy zakup nowych

• 2 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
  11. Wybór subwoofera, problem.

• 1 odpowiedź
    • 1,9k wyświetleń
  12. Audio w rozsądnej cenie

• 2 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
  13. Temperatura "pracy" kolumny

• 2 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
  14. Wzmacniacz się wyłącza

• 20 odpowiedzi
    • 33,2k wyświetleń
  15. HYUNDAI RTCC986SURIP

• 3 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
  16. Heco Victa 200

• 3 odpowiedzi
    • 11,2k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,4k wyświetleń
  17. Wzmacniacz do 400 PLN

• 0 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Nie macie czasem problemu ze znalezieniem rzadko słuchanego nośnika w przepastnych czeluściach Waszych zbiorów? Ja mam płyty dobrze poukładane (wg schematu) więc odszukanie trwa maksymalnie minutę. Nawet jeżeli ostatni raz płyta była odtwarzana kilka lat wcześniej. Ale też tych płyt nie mam aż tyle. Nasłuchałem się opowieści o radiowcach Trójki, którzy płyty trzymali nawet w tapczanach i wersalkach… przy takiej ilości to już trzeba mieć oddzielny tapczan do jazzu, wersalkę do soulu… itp.:) O ile z odszukaniem odpowiedniej płyty na półce nie mam problemu, to niektórych w streamingu (TIDAL) już owszem. Czasem są niedokładnie lub błędnie skatalogowane. A czasem… były ale zniknęły! Spotkało mnie to dzisiaj podczas odświeżania dyskografii kapitalnego żeńskiego tria z Brooklynu - Au Revoir Simon - grającego całkiem ciekawą muzykę indie, dream pop. Tej płyty już nie posłucham - zniknęła. A słuchałem jej jakieś 4-5 lat temu (zdjęcie z Wikipedii): Ale są inne. Między innymi ta z utworem Lark, który zespół zagrał na planie lynchowskiej kontynuacji Twin Peaks z 2017r na deskach speluny Roadhouse, gdzie pod koniec każdego odcinka występowała jakaś ciekawa kapela (która w jakiś sposób przypadła Lynchowi do gustu).
    • As700 nadal posiadam i szczerze wielu uważa klipschy za niezbyt dobre do stereo ale do elektroniki dużo lepiej brzmią od pylonow Topping pa7 plus mi podpasowal i budżet i parametry
    • Imho im wyższy sufit tym fala dźwiękowe ma dłuższą drogę i obejmie szerszy teren? Czytałem gdzieś, że tryb surr przydaje się przy niskim suficie, żeby właśnie dźwięk miał szansę się rozejść pomimo krótkiego dystansu. Wg specyfkacji Dolby, w przypadku, tak jak moim, posiadaniu głośników grających w dół, ta dyspersja jest pożądana (str. 7) https://www.dolby.com/siteassets/technologies/dolby-atmos/atmos-installation-guidelines-121318_r3.1.pdf
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...