Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 826 tematów w tym forum

1. kable i zaciski

• 7 odpowiedzi
    • 4,5k wyświetleń
  2. hh

• 4 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
  3. PC E810

• 6 odpowiedzi
    • 3,7k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
  4. Sprzet do baru

• 3 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
  5. Bezprzewodowy mikrofon nagłowny

• 4 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
  6. Instalacja głośników w suficie

• 6 odpowiedzi
    • 8,8k wyświetleń
  7. HK 3490 czy warto to kupić ???

• 11 odpowiedzi
    • 31,6k wyświetleń
  8. Zestaw audio do 1000zł.

• 10 odpowiedzi
    • 6,4k wyświetleń
  9. Radio - jakość ?..

• 3 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
  10. Mini wieża

• 2 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
  11. Dobór amplitunera

• 3 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
  12. Amplituner do 200 zł

• 15 odpowiedzi
    • 10,2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
  13. Kolumny podstawkowe do 300zl

• 0 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
  14. Wieża

• 12 odpowiedzi
    • 10k wyświetleń
    • 19 odpowiedzi
    • 9,9k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
  15. Miniwieża a komputerowe Creativy

• 4 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Jeśli pytasz o K13 R2R, to w zasadzie nie powinieneś go wyłączać. No może jak jedziesz na wakacje lub inną dłuższą absencję, to możesz wyłączyć. Taki urok przetworników R2R, że dla optymalnej pracy potrzebują wielu godzin by złapać temperaturę i się ustabilizować. Nie ma więc sensu ich wyłączać na co dzień.
    • Ja testując Audio-GD R-28 MK3 jechałem prawie cały czas na OS x8. NOS w moim torze miał za dużo basu. Też nastawiałem się zanim dostałem sprzęt i czytając recenzje, że tylko NOS mnie interesuje
    • Ja miałem cyrus one cast czyli wersję z wbudowanym streamerem i moge polecić. Na moje potrzeby wydajność mial wystarczającą. Mi tez sie podobal minimalistyczny design .
    • Jestem skłonny w to uwierzyć. Mój zostanie zwrócony, ale czuję, że nie oddaję mu sprawiedliwości, bo na pewno zmieni jeszcze charakter grania. Nie będę jednak ryzykował, licząc, że rozwinie się w kierunku w jakim chcę. Tak na szybko podsumuję, bo dużo mam na głowie ostatnio. PLUSY Nie grzeje się. Laiv uDAC w porównaniu do niego był gorący w dotyku. Pilot super działa. Mogłem go obrócić nawet o 180 stopni, a i tak łapał. Scena dźwiękowa ma głębię. To jest bardziej na zasadzie warstw, ale i tak bardzo pomaga w niezlewaniu się ze sobą elementów. Dźwięk nie jest ostry i analityczny. Można go uznać za przyjemny. Jest w tej prezentacji coś bardzo naturalnego i namacalnego. Mój zestaw nigdy nie grał tak realistycznie i magicznie. Wokale są piękne i wysunięte w stronę słuchacza. Prawdziwe i bez cyfrowej naleciałości. Kolumny może nie znikają w pełni, ale idzie to w tę stronę. MINUSY Scena się zbytnio nie poszerzyła. Jak już wspomniałem - zyskała jednak na głębii. Razem dało to taki trochę nieproporcjonalny efekt i po prostu zabrakło mi poczucia stereofonii. Mało działa się poza głośnikami. Laiv uDAC jednak był ciut bardziej szczegółowy. Ma wysoki poziom poziom szumów. Normalnie nie jest to jednak problemem, bo PRE i tak obniża poziom głośności na tyle, że nie słychać ich. Muszę jednak zanotować ten fakt. Gra bardzo kolorowo i jednak czasem jest moim zdaniem zbyt frywolny w tej swojej interpretacji jak coś powinno brzmieć. Słucham dużo elektroniki i czasem stopa brzmiała za bardzo "kartonowo". To mój największy problem z R-28 MK3. Gdyby nie to, zostawiłbym go.  Żałuję, że nie dane było mi przetestować jednostki, która ma te >600h.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...