Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 523 tematów w tym forum

• 0 odpowiedzi
    • 252 wyświetleń
  1. Denon 880 R- sam ścisza

• 0 odpowiedzi
    • 252 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 251 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 251 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 250 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 249 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 248 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 247 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 247 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 246 wyświetleń
  2. zestaw do amplitunera

• 0 odpowiedzi
    • 245 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 245 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 245 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 244 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 242 wyświetleń
  3. System multiroom w domu

• 1 odpowiedź
    • 242 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 239 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 239 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 238 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 238 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 238 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 238 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 237 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 237 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 236 wyświetleń

• Ostatnie posty

• To nie tak.  Podobnie jak z inymi ustrojami musisz obszar oddzialywania wyliczony z tego kalkulatora poszerzyc o 50-60cm. Bartek wspominal o tym WIELOKROTNIE.  Ja mam zamontowane 8 dyfuzorow w dwoch rzedach po 4 szt.  Moje pole oddzialywania ma 13cm szerokosci i 140cm dlugosci (okolo)  A ustroje zajmuja 120cm szeromosci i 240cm dlugosci.  A z kalkulatora wystarczyly by 3 ustroje a nie 8.
    • Ciekawe co jeszcze Dirac wymyśli aby wyciągać kolejne $ od użytkowników już posiadających DL lub DLBC. Na ile ta kolejna bardziej zaawansowana wersja "poprawi" dźwięk względem poprzedniej. Generalnie problemem są niskie częstotliwości i z materiału wynika, że ART będzie korygował zakres 20-150Hz wspomagając się głośnikami (oprócz subwoofera -ów) jeżeli te pozwolą na przeniesienie tego zakresu. Z tego wynika że w pewnym sensie kończymy "zabawę" z odcięciem na 80Hz, bo będziemy potrzebować niższego zakresu w pozostałych głośnikach do ART, ewentualnie większej liczby subwooferów. Ja od dawna ustawiałem fronty na Full Band, a z DL pracują od 40Hz, lepiej mi się to brzmienie podoba względem odcinania ich na 80Hz. No i w tym momencie rodzi mi się pytanie czy nie lepiej poprawiać (oczywiście jeśli ktoś może - nie każdy też może sobie wstawić 2,3 czy więcej subwooferów) akustykę samego pomieszczenia bo robisz/wydajesz raz i praktycznie sprawdza się z każdym sprzętem. Oczywiście w dzisiejszym świecie mamy mnóstwo (również widać to na forum) "baboli architekto-akustycznych" i tam już jest inny problem, być może taka elektroniczna/aktywna korekcja się sprawdzi.
    • Cześć ciekawą opcją będą moim zdaniem Sennheisery Accentum Plus Wireless. Dużo czerpią z wyższego modelu, prezentują uniwersalne granie z dużym dołem i fajnym ANC  
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...