marcinc Napisano 13 kwietnia Udostępnij Napisano 13 kwietnia Cześć, poszukuję przedwzmacniacza gramofonowego, który dobrze zgra się z WiiM AMP. Na tę chwilę mam podłączony gramofon z wbudowanym pre do WiiM AMP-a i gra to słabo, co oczywiście nie jest żadnym zaskoczeniem. Wyszedłem z założenia, że najlepsze będzie coś z wyjściem cyfrowym, aby uniknąć konwersji z analogu na cyfrę w samym WiiM AMP. Jedyne co znalazłem to 'Pro-Ject Optical Box E Phono', ale nie wiem czy to dobry trop. Czy ktoś jest w stanie coś zaproponować? Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 15 kwietnia Udostępnij Napisano 15 kwietnia Dnia 13.04.2025 o 11:12, marcinc napisał: z wbudowanym pre do WiiM AMP-a Może głupie pytanie, ale o którego wiim ampa chodzi bo ten "standardowy" nie ma we pre: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 15 kwietnia Udostępnij Napisano 15 kwietnia Dnia 13.04.2025 o 11:12, marcinc napisał: Wyszedłem z założenia, że najlepsze będzie coś z wyjściem cyfrowym, aby uniknąć konwersji z analogu na cyfrę w samym WiiM AMP. A po co analog konwertować na cyfrę i potem znowu na analog? Ja do siebie myślałem nad Rega Fono Mini A2D MK2, ale ostatecznie stanęło na Musical Fidelity LX2-LPS. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 15 kwietnia Udostępnij Napisano 15 kwietnia 58 minut temu, Chmarski napisał: A po co analog konwertować na cyfrę i potem znowu na analog? Niestety w wiimach nie można inaczej. Sygnał zawsze konwertowany jest na cyfrowy w nim. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 15 kwietnia Udostępnij Napisano 15 kwietnia 1 godzinę temu, Palmos napisał: Niestety w wiimach nie można inaczej. Sygnał zawsze konwertowany jest na cyfrowy w nim. No to kicha Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 16 kwietnia Udostępnij Napisano 16 kwietnia Project albo Rega. Tanio i dobrze żeby nie powiedzieć bardzo dobrze w swojej cenie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinc Napisano 3 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 3 godziny temu Dnia 15.04.2025 o 10:25, Palmos napisał: Może głupie pytanie, ale o którego wiim ampa chodzi bo ten "standardowy" nie ma we pre: No nie ma. Trzeba dokupić PRE, albo korzystać z wbudowanego w gramofon, jeśli taki się ma. Teraz zacząłem rozważać drugą opcję - Wiim Vibelink AMP. Mógłbym z nim uniknąć konwersji z analogu na cyfrę, a później z powrotem na analog. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 43 minuty temu, marcinc napisał: Wiim Vibelink AMP. Mógłbym z nim uniknąć konwersji z analogu na cyfrę, To tak, z tym że też nie ma pre. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinc Napisano 2 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 2 godziny temu 37 minut temu, Palmos napisał: To tak, z tym że też nie ma pre. Nie ma, ale mógłbym dokupić analogowe PRE i uniknąć całkowicie konwersji analog->cyfra->analog. Chyba lepsza opcja niż zakup PRE z wyjściem cyfrowym, ale może się mylę (?) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 42 minuty temu, marcinc napisał: Chyba lepsza opcja niż zakup PRE z wyjściem cyfrowym, ale może się mylę (?) Myślę że tak. No i znacznie większy wybór pre. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts