Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)
59 minut temu, leoś napisał:

Tam zdrowy trzon społeczeństwa wie jak głosować.

Tam też był podział , Z tą " trzodą " to przegięcie , nie bądźmy jak  kaczyński. Znam naprawdę fajnych ludzi i dopóki nie wchodzimy na politykę , nic do nich do nich nie mam. A z pewnością nie określiłbym bym ich " trzodą ".

Edytowano przez tomek4446
Napisano
1 godzinę temu, leoś napisał:

gienas , rozumiem ,że areszty śledcze i zakłady karne są z " trzody" wyłączone 😀. Tam zdrowy trzon społeczeństwa wie jak głosować.

@leoś to ciekawa sprawa. Ogólnie Prezes i ekipa byli źle postrzegani za murami, ze względu na ciągle podkreślaną chęć stworzenia państwa bezlitosnego dla przestępców,raju dla uczciwych. Wyszło nieco inaczej...😁. W każdym razie widziałem nawet antypisowskie napisy,na ścianach u wyjścia na spacerniaki. Ale obecna sytuacja wygląda inaczej,chłopaki chyba mają swojego reprezentanta na wolności 😁

1 godzinę temu, gienas napisał:

Nawet nie wiesz jak tego się obawiam, przecież w pierwszej turze Trzaskowski wygrał "o włos" ...

Tak jak pisałem,można było odwołać się do mentzenowców . Ktoś był chyba zbytnio upojony wspaniałością własnej osoby,by choćby skalkulować potencjalne problemy. Uroda i znajomość języków u wielu naszych rodaków wzbudzają zazdrość i niechęć 

Napisano
26 minut temu, Nowy75 napisał:

Ogólnie Prezes i ekipa byli źle postrzegani za murami, ze względu na ciągle podkreślaną chęć stworzenia państwa bezlitosnego dla przestępców,raju dla uczciwych.

" Kryminał " nie zapomni pisowi Ziobry. To Ziobro zaczął wsadzać " rowerzystów " , a więc osoby zatrzymane po pijaku na rowerze do zakładów karnych. Mój znajomy jeździł wówczas na audyty do więzień. Więzienia były tak przepełnione , że trzeba było zmienić normy , aby uniknąć skarg. Kosztowało to nas wszystkich gigantyczne pieniądze. Ustawę znowelizowano chyba 2010 .

Napisano
1 godzinę temu, gienas napisał:

Cóż, i wśród "trzody" są normalni ludzie.

Ale inaczej do reszty nie dotrze:

7blz5YBR2BFbaNka.jpg

Jak mawiał klasyk: możesz mieć albo bezwzględną rację albo relacje.

I trzeba sobie odpowiedzieć na jedno pytanie:

- czy warto się kłócić? płacić własnym zdrowiem, za cudzą głupotę? 

Uwaga spoiler: moim skromnym zdaniem nie warto...

Napisano
30 minut temu, tomek4446 napisał:

" Kryminał " nie zapomni pisowi Ziobry. To Ziobro zaczął wsadzać " rowerzystów " , a więc osoby zatrzymane po pijaku na rowerze do zakładów karnych. Mój znajomy jeździł wówczas na audyty do więzień. Więzienia były tak przepełnione , że trzeba było zmienić normy , aby uniknąć skarg. Kosztowało to nas wszystkich gigantyczne pieniądze. Ustawę znowelizowano chyba 2010 .

Jedni wsadzali rowerzystów ,a drudzy ścigają Zorro i Batmana. A my próbujemy jakoś normalnie żyć.😉

Napisano

Coś za coś, Polska to jeden z najbezpieczniejszych krajów w europie, samo się nie zrobiło, wszyscy doceniamy ten stan. Jestem oczywiście przeciwny kryminalizacji za byle co, jak np. za piwko na rowerze czy gram zioła u nastolatka. Mieszkam w UK i tutaj kryminaliści chodzą po ulicy, kradną itd. nie ma na nich kary i z dwojga złego wole raczej zaostrzenie przepisów niż pól-legalny światek wokół domu.

Napisano
51 minut temu, Sipo napisał:

Coś za coś, Polska to jeden z najbezpieczniejszych krajów w europie, samo się nie zrobiło

A moim zdaniem trochę jednak samo tak wyszło. A w każdym razie w niewielkim stopniu zawdzięczamy to zaostrzeniu przepisów. Raczej mniejszej segregacji społecznej: u nas brak tak silnego podziału na bogate i biedne dzielnice i jednocześnie mamy edukację publiczną na dość wysokim poziomie. W tym bezpłatne szkolnictwo wyższe. Praktycznie nie ma zjawiska biednego getta z brakiem perspektyw dla jego mieszkańców i ich dzieci. Nie ma też "imigracji pasożytniczej" na dużą skalę. Ten stan rzeczy to zresztą po części spadek po PRL-u.

Napisano

Iks postawiony,nieco później,bo trzeba było kawę obskoczyć. Goździków też nie było,ale chociaż dwie piękności w komisji 😁. Mąż zaufania o wyglądzie złowrogim i ponurym, patrzył bykiem,w ciemno można obstawiać którą stronę barykady obstawia😁

Napisano

@tomek4446 moje miasteczko  pod tym względem bogate,moja Lepsza Połowa często wspomina o modelkach lub uczestniczkach konkursów piękności , które znalazły pracę w UMiG  . Żebyśmy jako  gmina stali finansowo,tak jak urodowo,to byłaby druga Szwajcaria 😁. Skoro już temat urody poruszony to zobaczymy jaki jej rodzaj preferują wyborcy...😁

Napisano

@soberowy fajnie, oby tak było. Ale uwierzę na 100% jutro rano jak już podzadzą wyniki ze 100% obwodów.

W zeszłych wyborach prezydenckich byłem przewodniczącym jednej z komisji wyborczych na Mokotowie.

U nas Trzaskowski miał straszną przewagę w ilości oddanych głosów. Nie pamiętam już liczb, ale to było koło 4 do 1 lub trochę więcej. Tak pi razy drzwi 1600 głosów na Trzaskowskiego , a na Dudę nie całe 400. Po przeliczeniu  i spisaniu protokołów , zawiozłem to wszysko oddać. Taki był człowiek podjarany, a potem się okazało , że zabrakło te 400 tysięcy głosów.

Napisano

Własnie wróciłem z rodzina z glosowania. Pogadałem z ludźmi z kolejki do glosowania, wszyscy glosowali na Nawrockiego, my także. Polonia zawsze była unio-sceptyczna, z odległości więcej widać i łatwiej być obiektywnym. 

Napisano (edytowany)

I to jest dziwne, my nie wybieramy polityków Wam mieszkańcom UK a Wy mieszkańcy UK, czy dowolnego innego kraju wybieracie nam Prezydenta.

Moim skromnym zdaniem prawo do głosowania powinni mieć wyłącznie ludzie mieszkający i płacący podatki w Polsce. Bo to nie fair, że układacie innym życie, w którym sami bezpośrednio nie uczestniczycie.

I co zabawne to ta zła Unia ułatwiła wyjazd za granicę większości Polonii.

Edytowano przez michaudio
Rozszerzenie treści
Napisano
9 minut temu, tomek4446 napisał:

A co ma Nawrocki do naszego uczestnictwa , bądź nie , w UE ?

O wyjściu z unii raczej nie myślę, potrzebujemy się jednoczyć, przykład UK pokazuje dobitnie ze skończył się czas wielonarodowy w europie. Glosowałem na Nawrockiego bo on będzie umiał się postawić, ma facet jaja. Trzaskowski to kukiełka na krótkim unijnym sznurku, zrobi to co mu każą.

6 minut temu, michaudio napisał:

I to jest dziwne, my nie wybieramy polityków Wam mieszkańcom UK a Wy mieszkańcy UK, czy dowolnego innego kraju wybieracie nam Prezydenta.

Moim skromnym zdaniem prawo do głosowania powinni mieć wyłącznie ludzie mieszkający i płacący podatki w Polsce. Bo to nie fair, że układacie innym życie, w którym sami bezpośrednio nie uczestniczycie.

I co zabawne to ta zła Unia ułatwiła wyjazd za granicę większości Polonii.

Urodziłem i wychowałem się w Polsce, mam dowód wiec wg. prawa mogę glosować i to robię. Równocześnie jestem członkiem partii konserwatywnej w UK. 

Napisano (edytowany)

Ale efekty politycznych harców w Polsce nie mają bezpośredniego wpływu na Twoje życie w UK.

Ty wpływasz na wybory w dwóch krajach, w tym w jednym w którym nie mieszkasz.

Dlatego uważam jak wyżej. Powinieneś głosować wyłącznie w kraju w którym aktualnie żyjesz.

A propos tego że Nawrocki ma jaja... To za te jaja trzyma go nie tylko Kaczyński, ale także koledzy zbóje mający na niego haki. Taki to "kryształ"...

Edytowano przez michaudio
Rozszerzenie treści