tomek4446 Napisano wczoraj o 10:16 Autor Napisano wczoraj o 10:16 (edytowany) 59 minut temu, leoś napisał: Tam zdrowy trzon społeczeństwa wie jak głosować. Tam też był podział , Z tą " trzodą " to przegięcie , nie bądźmy jak kaczyński. Znam naprawdę fajnych ludzi i dopóki nie wchodzimy na politykę , nic do nich do nich nie mam. A z pewnością nie określiłbym bym ich " trzodą ". Edytowano wczoraj o 10:17 przez tomek4446 Odpisz, cytując
gienas Napisano wczoraj o 10:30 Napisano wczoraj o 10:30 Cóż, i wśród "trzody" są normalni ludzie. Ale inaczej do reszty nie dotrze: Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano wczoraj o 10:34 Autor Napisano wczoraj o 10:34 1 minutę temu, gienas napisał: Ale inaczej do reszty nie dotrze: Staram się nie myśleć przez pryzmat emocji. Raz się udaje , raz nie. Odpisz, cytując
gienas Napisano wczoraj o 10:36 Napisano wczoraj o 10:36 Do pewnych rzeczy trzeba dorosnąć Widać jeszcze nie doroslem... Nadrobię w następnym wcieleniu Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano wczoraj o 10:56 Napisano wczoraj o 10:56 1 godzinę temu, leoś napisał: gienas , rozumiem ,że areszty śledcze i zakłady karne są z " trzody" wyłączone 😀. Tam zdrowy trzon społeczeństwa wie jak głosować. @leoś to ciekawa sprawa. Ogólnie Prezes i ekipa byli źle postrzegani za murami, ze względu na ciągle podkreślaną chęć stworzenia państwa bezlitosnego dla przestępców,raju dla uczciwych. Wyszło nieco inaczej...😁. W każdym razie widziałem nawet antypisowskie napisy,na ścianach u wyjścia na spacerniaki. Ale obecna sytuacja wygląda inaczej,chłopaki chyba mają swojego reprezentanta na wolności 😁 1 godzinę temu, gienas napisał: Nawet nie wiesz jak tego się obawiam, przecież w pierwszej turze Trzaskowski wygrał "o włos" ... Tak jak pisałem,można było odwołać się do mentzenowców . Ktoś był chyba zbytnio upojony wspaniałością własnej osoby,by choćby skalkulować potencjalne problemy. Uroda i znajomość języków u wielu naszych rodaków wzbudzają zazdrość i niechęć Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano wczoraj o 11:27 Autor Napisano wczoraj o 11:27 26 minut temu, Nowy75 napisał: Ogólnie Prezes i ekipa byli źle postrzegani za murami, ze względu na ciągle podkreślaną chęć stworzenia państwa bezlitosnego dla przestępców,raju dla uczciwych. " Kryminał " nie zapomni pisowi Ziobry. To Ziobro zaczął wsadzać " rowerzystów " , a więc osoby zatrzymane po pijaku na rowerze do zakładów karnych. Mój znajomy jeździł wówczas na audyty do więzień. Więzienia były tak przepełnione , że trzeba było zmienić normy , aby uniknąć skarg. Kosztowało to nas wszystkich gigantyczne pieniądze. Ustawę znowelizowano chyba 2010 . Odpisz, cytując
michaudio Napisano wczoraj o 11:43 Napisano wczoraj o 11:43 1 godzinę temu, gienas napisał: Cóż, i wśród "trzody" są normalni ludzie. Ale inaczej do reszty nie dotrze: Jak mawiał klasyk: możesz mieć albo bezwzględną rację albo relacje. I trzeba sobie odpowiedzieć na jedno pytanie: - czy warto się kłócić? płacić własnym zdrowiem, za cudzą głupotę? Uwaga spoiler: moim skromnym zdaniem nie warto... Odpisz, cytując
leoś Napisano wczoraj o 11:58 Napisano wczoraj o 11:58 30 minut temu, tomek4446 napisał: " Kryminał " nie zapomni pisowi Ziobry. To Ziobro zaczął wsadzać " rowerzystów " , a więc osoby zatrzymane po pijaku na rowerze do zakładów karnych. Mój znajomy jeździł wówczas na audyty do więzień. Więzienia były tak przepełnione , że trzeba było zmienić normy , aby uniknąć skarg. Kosztowało to nas wszystkich gigantyczne pieniądze. Ustawę znowelizowano chyba 2010 . Jedni wsadzali rowerzystów ,a drudzy ścigają Zorro i Batmana. A my próbujemy jakoś normalnie żyć.😉 1 Odpisz, cytując
Sipo Napisano wczoraj o 12:23 Napisano wczoraj o 12:23 Coś za coś, Polska to jeden z najbezpieczniejszych krajów w europie, samo się nie zrobiło, wszyscy doceniamy ten stan. Jestem oczywiście przeciwny kryminalizacji za byle co, jak np. za piwko na rowerze czy gram zioła u nastolatka. Mieszkam w UK i tutaj kryminaliści chodzą po ulicy, kradną itd. nie ma na nich kary i z dwojga złego wole raczej zaostrzenie przepisów niż pól-legalny światek wokół domu. 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano wczoraj o 13:22 Napisano wczoraj o 13:22 51 minut temu, Sipo napisał: Coś za coś, Polska to jeden z najbezpieczniejszych krajów w europie, samo się nie zrobiło A moim zdaniem trochę jednak samo tak wyszło. A w każdym razie w niewielkim stopniu zawdzięczamy to zaostrzeniu przepisów. Raczej mniejszej segregacji społecznej: u nas brak tak silnego podziału na bogate i biedne dzielnice i jednocześnie mamy edukację publiczną na dość wysokim poziomie. W tym bezpłatne szkolnictwo wyższe. Praktycznie nie ma zjawiska biednego getta z brakiem perspektyw dla jego mieszkańców i ich dzieci. Nie ma też "imigracji pasożytniczej" na dużą skalę. Ten stan rzeczy to zresztą po części spadek po PRL-u. 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 16 godzin temu Autor Napisano 16 godzin temu Byłem 7.02. Byłem pierwszy , Ani goździków , ani chociaż talonu na mieszkanie ,czy samochód. Do dupy z takim interesem ! 4 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu Iks postawiony,nieco później,bo trzeba było kawę obskoczyć. Goździków też nie było,ale chociaż dwie piękności w komisji 😁. Mąż zaufania o wyglądzie złowrogim i ponurym, patrzył bykiem,w ciemno można obstawiać którą stronę barykady obstawia😁. 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 15 godzin temu Autor Napisano 15 godzin temu 9 minut temu, Nowy75 napisał: ,ale chociaż dwie piękności w komisji Bogaci tak mają , czytałem gdzieś o tym Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu @tomek4446 moje miasteczko pod tym względem bogate,moja Lepsza Połowa często wspomina o modelkach lub uczestniczkach konkursów piękności , które znalazły pracę w UMiG . Żebyśmy jako gmina stali finansowo,tak jak urodowo,to byłaby druga Szwajcaria 😁. Skoro już temat urody poruszony to zobaczymy jaki jej rodzaj preferują wyborcy...😁 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,143907,31988029,ii-tura-wyborow-zamieszanie-wokol-zaswiadczen-o-prawie-do-glosowania.html Pisowcy w komisjach próbują fałszować wybory. https://x.com/erbalicki/status/1929114349177561278 Odpisz, cytując
soberowy Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Bonjour! Już pozamiatane. Mam nadzieję, że z tym dniem zakończy się era ośmiu gwiazd, silnych razem, a także reszty nakręconych z lewej i prawej strony. Peace ✌️ Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu @soberowy fajnie, oby tak było. Ale uwierzę na 100% jutro rano jak już podzadzą wyniki ze 100% obwodów. W zeszłych wyborach prezydenckich byłem przewodniczącym jednej z komisji wyborczych na Mokotowie. U nas Trzaskowski miał straszną przewagę w ilości oddanych głosów. Nie pamiętam już liczb, ale to było koło 4 do 1 lub trochę więcej. Tak pi razy drzwi 1600 głosów na Trzaskowskiego , a na Dudę nie całe 400. Po przeliczeniu i spisaniu protokołów , zawiozłem to wszysko oddać. Taki był człowiek podjarany, a potem się okazało , że zabrakło te 400 tysięcy głosów. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 18 minut temu, Tomasz Kluczynski napisał: zabrakło te 400 tysięcy głosów Połowa tego. Odpisz, cytując
Sipo Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Własnie wróciłem z rodzina z glosowania. Pogadałem z ludźmi z kolejki do glosowania, wszyscy glosowali na Nawrockiego, my także. Polonia zawsze była unio-sceptyczna, z odległości więcej widać i łatwiej być obiektywnym. 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu 6 minut temu, Sipo napisał: Polonia zawsze była unio-sceptyczna, z odległości więcej widać i łatwiej być obiektywnym. A co ma Nawrocki do naszego uczestnictwa , bądź nie , w UE ? Odpisz, cytując
michaudio Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowany) I to jest dziwne, my nie wybieramy polityków Wam mieszkańcom UK a Wy mieszkańcy UK, czy dowolnego innego kraju wybieracie nam Prezydenta. Moim skromnym zdaniem prawo do głosowania powinni mieć wyłącznie ludzie mieszkający i płacący podatki w Polsce. Bo to nie fair, że układacie innym życie, w którym sami bezpośrednio nie uczestniczycie. I co zabawne to ta zła Unia ułatwiła wyjazd za granicę większości Polonii. Edytowano 5 godzin temu przez michaudio Rozszerzenie treści 2 Odpisz, cytując
Sipo Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 9 minut temu, tomek4446 napisał: A co ma Nawrocki do naszego uczestnictwa , bądź nie , w UE ? O wyjściu z unii raczej nie myślę, potrzebujemy się jednoczyć, przykład UK pokazuje dobitnie ze skończył się czas wielonarodowy w europie. Glosowałem na Nawrockiego bo on będzie umiał się postawić, ma facet jaja. Trzaskowski to kukiełka na krótkim unijnym sznurku, zrobi to co mu każą. 6 minut temu, michaudio napisał: I to jest dziwne, my nie wybieramy polityków Wam mieszkańcom UK a Wy mieszkańcy UK, czy dowolnego innego kraju wybieracie nam Prezydenta. Moim skromnym zdaniem prawo do głosowania powinni mieć wyłącznie ludzie mieszkający i płacący podatki w Polsce. Bo to nie fair, że układacie innym życie, w którym sami bezpośrednio nie uczestniczycie. I co zabawne to ta zła Unia ułatwiła wyjazd za granicę większości Polonii. Urodziłem i wychowałem się w Polsce, mam dowód wiec wg. prawa mogę glosować i to robię. Równocześnie jestem członkiem partii konserwatywnej w UK. Odpisz, cytując
michaudio Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu (edytowany) Ale efekty politycznych harców w Polsce nie mają bezpośredniego wpływu na Twoje życie w UK. Ty wpływasz na wybory w dwóch krajach, w tym w jednym w którym nie mieszkasz. Dlatego uważam jak wyżej. Powinieneś głosować wyłącznie w kraju w którym aktualnie żyjesz. A propos tego że Nawrocki ma jaja... To za te jaja trzyma go nie tylko Kaczyński, ale także koledzy zbóje mający na niego haki. Taki to "kryształ"... Edytowano 4 godziny temu przez michaudio Rozszerzenie treści 5 Odpisz, cytując
Recommended Posts