marcinmarcin Napisano Środa o 12:40 Napisano Środa o 12:40 35 minut temu, tomek4446 napisał: Tak samo mierzi mnie wypisywanie po przegranych wyborach idiotycznych, obraźliwych tekstów w kierunku zwolenników pisu , jak mierziły mnie paski w dawnej tvpis. Obie rzeczy mnie tak samo mierżą ps. aktualna telewizja lepsza nie jest... 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano Środa o 12:46 Autor Napisano Środa o 12:46 4 minuty temu, marcinmarcin napisał: ps. aktualna telewizja lepsza nie jest... Niestety to fakt. TVP stało się telewizją partyjną , tylko partie się zmieniają. Odpisz, cytując
michaudio Napisano Środa o 12:56 Napisano Środa o 12:56 1 godzinę temu, Kraft napisał: Można prosić jakieś źródło statystyczne? @Kraft czy ty w ogóle bywasz w sklepach spożywczych? Czy może zakupy ogarnia Ci służba? Wierzysz tylko w statystyki? Bo wiesz, kiedy wychodzę z moim psem na spacer, to średnio statystycznie mamy po trzy nogi... Można więc z dumą ogłosić, że wychodząc zyskałem pięćdziesięcioprocentowy przyrost w dziedzinie kończyn... A w realu jest po staremu, bo statystyka nie jest sztywnym odzwierciedleniem rzeczywistości. Dlatego traktuję statystyki z dużym dystansem. Proponuję zacząć uważnie obserwować rzeczywistość. Najlepiej w dłuższej perspektywie, a nie opierać się na jej wycinkach opisanych ułomną statystyką Jadąc autem nie skupiasz się na samym prędkościomierzu, najważniejsza jest obserwacja sytuacji za szybą auta. 4 Odpisz, cytując
Kraft Napisano Środa o 13:43 Napisano Środa o 13:43 (edytowany) Czyli rozmawiamy o wrażeniach. Jak przystało na forum audio;). Edytowano Środa o 13:45 przez Kraft 1 Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano Środa o 14:03 Napisano Środa o 14:03 tak jeszcze a propos tej ciemnej polski be https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1109687481185171&id=100064317896712&set=a.632056732281584 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano Środa o 14:28 Napisano Środa o 14:28 24 minuty temu, marcinmarcin napisał: tak jeszcze a propos tej ciemnej polski be https://echodnia.eu/swietokrzyskie/mapa-wynikow-matur-2024-gdzie-najlepiej-poszedl-egzamin-ktory-przedmiot-wypadl-najgorzej-to-moze-byc-zaskoczenie/gh/c5-18663565 Tak że ten 😛 Manipulować trzeba umieć 😛 2 Odpisz, cytując
Kraft Napisano Środa o 14:50 Napisano Środa o 14:50 (edytowany) 47 minut temu, marcinmarcin napisał: tak jeszcze a propos tej ciemnej polski be https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1109687481185171&id=100064317896712&set=a.632056732281584 Manipulacja! Edytowano Środa o 14:51 przez Kraft Odpisz, cytując
pairtick Napisano Środa o 14:59 Napisano Środa o 14:59 https://x.com/RuchOsmiuGwiazd/status/1929828333023359342 Dziękujemy za przeprosiny, ale w zasadzie one niczego nie zmieniają poza uspokojeniem wyborców PO, że widzicie swoje błędy. No i co z tego, że je widzicie jak i tak niczego z tym nie robicie. Zmarnowaliście kolejne X lat i niczego się przez ten czas nie nauczyliście. Nawet kurwa kibol z wami wygrał. W sieci nie istniejecie. PiSowcy mają swoje media dla starszych - Republika - i stworzyli swoje media dla młodych - Kanał Zero. Cały FB zasrany przekazem Mateckiego i spółki, fejkami robią milionowe zasięgi. TikTok przejęty przez Konfę i PiS. To tam siedzą zwykli ludzie, nie na X, na którym zresztą też przegrywacie. PiS już użył sztucznej inteligencji do analizy przekazu i celowości zasięgu. Kupują boty AI, podrabiają strony przeciwników, zasrywają przekaz kontami z Muchosrańska. W następnych wyborach pewnie jeszcze grube deepfejki na was wlecą i będzie totalna manipulacja przekazem, kiedy wy będziecie się zastanawiać czemu wrzucenie dwóch filmów pod rząd na FB uwala zasięgi. A to tylko Internet. O Tusku z Murańskim czy Gajewskiej z ziemniakami nawet nie wspominam. Co druga osoba, z którą rozmawiam, a która na was nie głosowała i nie ma dostępu do neta lub ograniczony do takich sociali jak wyżej, przyznaje że zrobiła to z dość oczywistych powodów - od braku jakichkolwiek działań, w tym realizacji 100 konkretów czy rozliczeń, po wiarę z strachy, że "Czaskowski pedał będzie dzieci gejować". Nie zrobiliście niczego przez 2 lata, by tych ludzi uświadomić że tak nie jest, że to fejki, żeby pokazać że rząd działa, żeby pochwalić się sukcesami. No chyba, że nagły fikoł, że Rafał jest prawakiem to miał być ten gejmczendżer, to ostrzegam, że zadziałało odwrotnie. Zamiast tego, kiedy Kaczor schował się do szafy i grzał spin obywatelskiego kandydata, u was Tusk, ten znienawidzony przez społeczeństwo Tusk, promował Trzaskowskiego i odwalał cyrki z patusem Muranem. Ludzie wprost mi przyznają, że zagłosowaliby na Rafała gdyby nie miał za plecami Tuska. Kiedy PiS z Konfą zgarniali elektorat młodszych grup, kiedy ich słuchali, kiedy pokazywali, że są blisko ich, wy razem z warszafką kisiliście się z Giertychem w odklejonej silcznikowej bańce. Badania fokusowe należy przeprowadzać na właściwej grupie, a nie przy piwku po pracy z ziomkami ze sztabu i bańce już przekonanych. Trzeba było odszukać grupy docelowe wśród niezdecydowanych i do nich adresować przekaz. Tu wielkiej filozofii przecież nie ma, ale jakoś tego zabrakło, bo na debatach Rafał może i dobrze sobie radził, ale cały jego pozytywny przekaz był kierowany do nikogo, a zamiast tego ataki na kibola. Nie rozumiecie backfire effect, nie ogarniacie, że dosłownie przegrzaliście temat afer, tak jak wcześniej TVPiS przegrzała atak na Tuska, co skutkowało Jagodnem. Tylko to Jagodno zobaczyło przez dwa lata, że Cysorz z memów to w sumie jest nagi, nie ma ustaw, nie ma rozliczeń, niczego. Nie ma igrzysk, a i chleba też nie dali. Do tego brak nowych twarzy. Nie promujecie nikogo nowego, nie ma zmiany pokoleniowej - ciągle odpychające boomerstwo "warszafki" i te same stare dziady, z Giertychem, Lisem i Tuskiem na czele. A jak już się pojawi ktoś młodszy to wychodzi z tego Gajewska z workiem kartofli albo Nitras. Może tym traficie do silniczków, ale fanatykami wyborów się nie wygrywa. Nie rozumiecie czym jest nowoczesna kampania. Minęło 15 lat od wygranej Komorowskiego i 10 od sromotnej przegranej w kolejnych wyborach. Już wtedy było widać różnicę w prowadzeniu kampanii. Wy jej nie zauważyliście, PiS tak. I w sumie nie wiem po co ten mój wysryw. I tak się niczego nie nauczycie na błędach. Jak zawsze. 3 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano Środa o 17:52 Autor Napisano Środa o 17:52 Dzisiaj na treningu uciąłem sobie pogawędkę z trenerem , młodym człowiekiem / 28 lat/. Rozmawialiśmy o wyborach , o tym jak i dlaczego głosowali jego rówieśnicy. Głównie Konfederacja i czasem faktycznie Zandberg. Zapytałem czy to mądre głosować na Mentzena , który mówi o płatnych studiach i płatnej opiece zdrowotnej , zniesieniu podatków. Przedstawił mi to tak . Jego znajomi mają przede wszystkim dość dwóch dziadków naparzających się od lat. Głosują na Mentzena, bo jest przeciwny wpuszczaniu uchodźców i mówi o tym twardo w przeciwieństwie do mdłych tłumaczeń Trzaskowskiego. Młodzi znają już świat , podróżują po Europie i średnio im się podoba to co widzą w Paryżu , Brukseli i innych stolicach gdzie stworzono getta dla uchodźców. Nie chcą tego w Polsce , chcą być bezpieczni. Chcą sobie radzić sami , nie chcą by ktoś im coś dawał , ale też nie chcą by zabierał / podatki/. A na koniec stwierdził , że przecież jak się gość nie sprawdzi to się go zmieni. W pierwszej chwili to co mówił wydało mi się mało dojrzałe , ale kurde przekonał mnie. To zaczyna być ICH Polska , ICH przyszłość. Odpisz, cytując
pairtick Napisano Środa o 17:53 Napisano Środa o 17:53 Hołownia znowu podskakuje. K... pajac, który już dwukrotnie uwalił Trzaskowskiego w wyborach prezydenckich, stawia warunki Tuskowi. Moim zdaniem, przy takich wymaganiach Hołowni, rozwiązaniem jest wyłącznie konstruktywne wotum nieufności, ze wskazaniem Zandberga jako kandydata na premiera. Również jako ostrzeżenie dla Hołowni po jego wybrykach. 2 minuty temu, tomek4446 napisał: To zaczyna być ICH Polska , ICH przyszłość. Czas aby wreszcie zaczęli ponosić konsekwencje swoich decyzji. Tyle tylko, że czasy się jeszcze nie zmieniły - a o tym właśnie, niewiele wiedzą ☹️ 1 Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu 12 godzin temu, tomek4446 napisał: ale kurde przekonał mnie. To zaczyna być ICH Polska , ICH przyszłość. zgadzam się. 15 godzin temu, pairtick napisał: PiS już użył sztucznej inteligencji do analizy przekazu i celowości zasięgu. Kupują boty AI, podrabiają strony przeciwników, zasrywają przekaz kontami z Muchosrańska. W następnych wyborach pewnie jeszcze grube deepfejki na was wlecą i będzie totalna manipulacja przekazem, kiedy wy będziecie się zastanawiać czemu wrzucenie dwóch filmów pod rząd na FB uwala zasięgi. straszne bzdury.... może mam jakies inne internety ale wszędzie było o trzaskaniu, sutenerze i kawalerkach... no i jeszcze kuriozum w postaci finansowania kampani internetowej problem rządzacych polega na tym że młodzi nie chcą wierzyć już tv i gw, bo widza że co innego im sie mówi a co innego rząd robi Odpisz, cytując
pairtick Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu https://karolnawrocki2025.pl/wp-content/uploads/2025/05/Wplaty-BIP-KW-KN-5.pdf Ciekawe czy ktoś to sprawdza? Wplaty-BIP-KW-KN-5.pdf Odpisz, cytując
pairtick Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu https://bsky.app/profile/jacekliberski.bsky.social/post/3lqtqwoa4lk2i Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu (edytowany) 14 godzin temu, tomek4446 napisał: W pierwszej chwili to co mówił wydało mi się mało dojrzałe , ale kurde przekonał mnie. A mnie - nie. Wciąż uważam, że to mało dojrzałe i jednostronne spojrzenie. To, co wielu osobom podoba się w ich programie Konfederacji to jest tylko lukier na wierzchu. Na szczęście część młodych widzi też to, co pod spodem. Np. moja starsza córka patrzy ostrzej ode mnie. Mentzen napawa ją odrazą. Aż strach w domu zażartować na temat Konfederacji. Edytowano 21 godzin temu przez Rafał S Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu (edytowany) Nasze pokolenie ma wpojony wstyd przez zachodem, mamy słuchać Edytowano 21 godzin temu przez marcinmarcin Odpisz, cytując
soberowy Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu (edytowany) Z ciekawości sprawdziłem... dzięki takim osobom jak ta Pani wygrał kandydat antyTusk. Kilka lat temu w temacie osiem gwiazdek pisałem o tym, że ruch ten więcej szkodzi jak pomaga Koalicji. Media typu wyborcza czy Onet też dołożyły swoje trzy grosze. Zresztą kilka postów wcześniej @MarcKrawczyk fajnie to podsumował. Edytowano 19 godzin temu przez soberowy Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu Myślę, że tutaj mamy podstawy marketingu politycznego… za: Galopujący Major Czego jeszcze nie rozumiecie, liby? Co tam znowu szlochy? Zakonnica znowu przejechana na pasach? Magiczne czerwone korale i worek kartofli nie pomogły? Ani Wasze trzaskanie i rysunki Matyldy Damięckiej? Ile jeszcze razy będzie się nabierać na ten sam numer? Sondaże na styk, jeśli w grupie A, przy frekwencji B, demobilizacji C, to nasz kandydat może mieć rezerwę D… Nauczcie się wreszcie, jak jest na styk, to znaczy, że jest niedoszacowana prawica, zwłaszcza jak nie rządzi. Bo to jej wyborcy są nieufni i podejrzliwi, prawda? Ile razy jeszcze nie zrozumiecie, że czasy są antyelitarne, a dziś antyelitarna jest prawica? A wy wystawiacie albo faceta, o którym nawet psy szczekają „bążur” albo myślicie o typie, co mieszka w pałacu w Hobielinie i ma żonę z jakiegoś New York Times’a XD. No co może pójść nie tak, no co? Ile razy jeszcze trzeba Wam powtarzać, że to nie było głosowanie za ustawkami, alfonsem, sutenerem, ale SYMBOLICZNIE przeciwko tej władzy i temu rządowi, który przez 18 miesięcy nie dowiózł niczego. Ani dla lewaków, ani dla prawaków, ani dla centraków. No może poza przejęciem kilu postulatów Konfederacji, która i tak nim wzgardziła i na końcu wypluła? Pamiętacie 100 obietnic na pierwsze 100 dni? No więc zrealizowali … z nich 8!!. Ile razy, widzieliście, jak Kaczyński robi ten sam numer: wystawia nołnejma spoza ścisłego obozu władzy i sam się chowa do szafy? I ile razy Tusk wystawia prominentnego polityka obozu władzy i sam biega na marszach? Ile razy jeszcze Tusk musi przegrać, żebyście zrozumieli: ogrom ludzi go nienawidzi i tylko ODCINANIE się od niego daje jakiekolwiek szanse. Ile razy będziecie popełniać te same błędy licząc za każdym razem na inny rezultat? 😃 "Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać różnych rezultatów" – powiedział kiedyś Albert Einstein Ile razy jeszcze musicie się uczyć liczyć. Jak w 1 turze Mentzen + Braun + plankton prawactwa mają razem 24% a lewaki hołowniarze 15% to jak chcecie to nadrobić? No tak marszem miliona, na który przyszło tyle co zwykle na marsze KODomitów? Tak, to ma sens. (uwaga sarkazm) 😃 Ile razy narzekaliście, jak to PiS przed wyborami typował sobie grupę wyborców i zrzucał im hajs z helikoptera, wszystko, co potrafi Tusk, poza kolejnym twittem, to… aż zapowiedzieć CPK? Zapowiedzieć CPK!!!??? Jak można nie rozumieć, że społeczeństwo, tak już przyzwyczajone do wsparcia gotówkowego przed wyborami, dostaje okrągłe zero? Ile razy jeszcze KO ma mieć ameby w sztabie, które raz przegrywają z wymuskanym harcerzykiekm Dudą, gdy PiS jest u władzy, a raz z ex-kibolem Nawrockim, gdy PiS nie jest u władzy? Ile razy jeszcze Trzaskowski będzie ostatnie 2 tygodnie na Ursynowie albo Żoliborzu, ilu jeszcze debat odmówi? Ile razy jeszcze się przewróci w Końskich? Ile jeszcze razy nie będzie potrafił zatrudnić fachowców, co rozpiszą, gdzie masz straty w stosunku do ostatnich wyborów i do którego POWIATu, masz libie, jeździć? Kogo jeszcze ma wystawić Kaczyński, żeby obóz Piękna i Dobra wygrał? Małpiszona Clyde? A może Mejzę. Pewnie tej też wygrałby na żyletki. Zresztą odnoszę wrażenie że Trzaskowskiemu taki wynik wyborów jest na rękę, Sprawiał wrażenie całą kampanię że został zmuszony do startu. Ile razy jeszcze trzeba Wam powtarzać, że PiS ma rewelacyjnych sztabowców, fachowców i dlatego to głównie oni wygrywają wybory i nawet jak "kradli" przez 8 lat, to po dwóch kadencjach po raz trzeci raz z rzędu wygrali wybory? Wiedzieli, że mają upokorzyć się przed Mentznem, dogadali się po cichu z Bosakiem, pochwalili w debacie Brauna. Nawrocki kilka razy ODCIĄŁ się od rządu PiS, zwłaszcza i tak nielubianego przez siebie Morawieckiego. Ile razy od rekordowo nielubianego rządu odciął się Trzaskowski? No właśnie. Ile razy Wam powtarzałem: ta władza wygrała w 2023 tylko dzięki FREKWENCJI, która jest niemal niemożliwa do powtórzenia, bo była EWENEMENTEM? Jak chcecie budować swoje bieda-modele przewidywań, skoro ekstremum wyników bierzecie za normę? Te Wasze uniwerki, dyplomy, wszystko o kant dupy potłuc. Przeca Wy nawet zasad działania late polla nie ogarniata… Ile jeszcze razy nie zrozumiecie, że idzie ogromny spór płci, gdzie mężczyźni, którym kobiety odebrały niezachwiany status samca alfa, odgrywają swój resentyment w wyborach i głosują za tym za którym nie głosują kobiety? Ten kraj ma dziś dwie wrażliwości i tej prawicowej jest więcej. I będzie tylko rosła, bo żadne wybory nie zmienią tego, że polski facet "dostanie z powrotem" kobietę patriarchalnie zdominowaną w domu jak jego matka albo babka. Ile razy jeszcze ci wszyscy profesorowie, autorytety, gwiazdy, ci wszyscy, których tak bardzo ta prowincjonalna Polska nienawidzi, muszą się odzywać, ile razy jeszcze muszą potwierdzać te wszystkie stereotypy? Ile razy jeszcze musicie zrozumieć, że w każdym plebiscycie z każdym kandydatem oni Wam „Nu pagadid” zrobią! Bo mają w życiu gorzej, pod górkę, bo to oni Was obsługują, a nie wy ich, bo to oni kiszą się po mieszkaniach, które wy sobie je kupujecie, więc wam symbolicznie odpłacą, oj odpłacą, a im gorszy kandydat tym lepiej, bo bardziej Was będzie bolało. Ile razy Wam trzeba tłumaczyć, że rząd dusz nie jest w TVNach, gdzie do wieczoru wyborczo zaprasza się czterech libków, co znowu tłumaczą, że jak to przegrali, a w necie. Na tik toku, u Stanowskiego. Tam się walczy o wygraną i tam od lat walczy Mentzen i ma 15% poparcia. Ten rząd idzie na ścianę. Powtarzam na ścianę. Nie dowozi nic, znów jest obozem przegrywów, teraz zachłyśnie się retorycznym odwetem i obrzydliwym hejtem na Nawrockiego, a na koniec będzie spokojnie przez Nawrockiego rozgrywany. Rodzi się pytanie, nie tyle czy będzie rządzić PIS i Konfederacja, ale o to czy nie otrze się o…większość konstytucyjną. Taki będzie dorobek Tuska, który pewnie znów myk i do Brukseli po immunitet. A wy tu zostaniecie sami z tymi samymi ludźmi, co Wam wytłumaczą, że przegrana to zawsze przez Zandberga. 3 Odpisz, cytując
soberowy Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu A od Zandberga to oni trzy .... w bok. No. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu A u mnie we wsi, głosy liczy się tak 👍 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu https://trojmiasto.wyborcza.pl/trojmiasto/7,35612,31994850,dlaczego-mlodzi-postawili-na-karola-nawrockiego-nie-wierze.html Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu (edytowany) W państwie rządzonym przez po, to pis fałszuje wybory? 😆 cuda 🤪 Leming musi się jakoś uspokoić, że to przez głupszych od siebie przegrał 😜 Edytowano 18 godzin temu przez marcinmarcin Odpisz, cytując
pairtick Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu 2 minuty temu, marcinmarcin napisał: W państwie rządzonym przez po, to pis fałszuje wybory? 😆 cuda 🤪 Nie zastanawia Cię, 100% głosów na Dudę w DPS prowadzonych przez zakonnice? PiS fałszuje wybory już w komisjach, na najniższym etapie - i to działa. Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu (edytowany) 6 minut temu, pairtick napisał: PiS fałszuje wybory już w komisjach, na najniższym etapie - i to działa. Twoje przekonanie ma niewiele wspólnego z prawdą/realiami. PO przegrało przez fatalne, beznadziejne rządy. Edytowano 18 godzin temu przez marcinmarcin Odpisz, cytując
pairtick Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Przed chwilą, marcinmarcin napisał: Twoje przekonanie ma g... wspólnego z prawdą/realiami. PO przegrało przez fatalne, beznadziejne rządy. Sam zwracałem uwagę, że przez 1,5 roku dali ciała z rozliczeniami - ponieważ cała wierchuszka ZjeP powinna siedzieć. Z Kaczyńskim jako pierwszym. Tym niemniej, co do fałszowania wyników już na etapie komisji, jestem tego pewien. 1 godzinę temu, MarcKrawczyk napisał: Taki będzie dorobek Tuska, który pewnie znów myk i do Brukseli po immunitet. Major, generalnie, dobrze gada - z tym że tu totalnie odleciał. Odpisz, cytując
Recommended Posts