Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Mam prośbę o doradzenie, (najlepiej jakieś linki żeby od razu zerknąć).

Mam Marantza PM7000 i CD Yamaha CDS700. Potrzebuje głośników na szafkę RTV. Pokój duży nie jest.

Chcę żeby to spójnie grało, dawało radochę. Lubię czasem głośniej zagrać.

I tyle chyba. Mile jakby było białe, żeby pasowało do pokoju.

Napisano
10 minut temu, zeszyje napisał:

Mam prośbę o doradzenie, (najlepiej jakieś linki żeby od razu zerknąć).

Mam Marantza PM7000 i CD Yamaha CDS700. Potrzebuje głośników na szafkę RTV. Pokój duży nie jest.

Chcę żeby to spójnie grało, dawało radochę. Lubię czasem głośniej zagrać.

I tyle chyba. Mile jakby było białe, żeby pasowało do pokoju.

Cześć

To wskaż jeszcze budżet w jakim chcesz się poruszać. Czy rynek nowych czy używanych głośników?

Napisano
4 minuty temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Cześć

To wskaż jeszcze budżet w jakim chcesz się poruszać. Czy rynek nowych czy używanych głośników?

Dzięki, nie napisałem.

Do maks 4 tysięcy. Biorę pod uwagę tylko nowe głośniki.

Napisano

@Top Hi-Fi & Video Design

Zapomnieliście o Elac Carina BS243.4  https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podstawkowe/elac-carina-bs243-4.html

Moim zdaniem wśród nowych paczek do 4K to super monitory, które dają dużo radochy no i są również w bialej wersji. Poza tym ta gumowana podklejka na podstawie sprawia, że idealnie nadają się na szafkę RTV. Wiem, bo sam je miałem w takiej konfiguracji.

Napisano
6 godzin temu, tomasz1w napisał:

@Top Hi-Fi & Video Design

Zapomnieliście o Elac Carina BS243.4  https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podstawkowe/elac-carina-bs243-4.html

Moim zdaniem wśród nowych paczek do 4K to super monitory, które dają dużo radochy no i są również w bialej wersji. Poza tym ta gumowana podklejka na podstawie sprawia, że idealnie nadają się na szafkę RTV. Wiem, bo sam je miałem w takiej konfiguracji.

Zgoda!

Napisano
1 godzinę temu, KrólKiczu napisał:

a czy te monitory sprawdzą się na szafce RTV, blisko ściany? 

Te monitory sprawdzą się nawet w sejfie :) 

Miałem je w sypialni / 12 m2 / , gdzie jedna kolumna stała w samym narożniku jakieś 15 cm od ścian bocznych i bas owszem był lekko wzbudzony, ale do przyjęcia. ProAci są np. gabarytowo mniejsze , ale przy identycznym ustawieniu jak Usherów słuchać się nie dało. bas po prostu zakrywał pozostałe pasma. Oczywiście to moje doświadczenia , każde pomieszczenie ma swoją akustykę.

Napisano
5 godzin temu, tomek4446 napisał:

Te monitory sprawdzą się nawet w sejfie :) 

Miałem je w sypialni / 12 m2 / , gdzie jedna kolumna stała w samym narożniku jakieś 15 cm od ścian bocznych i bas owszem był lekko wzbudzony, ale do przyjęcia. ProAci są np. gabarytowo mniejsze , ale przy identycznym ustawieniu jak Usherów słuchać się nie dało. bas po prostu zakrywał pozostałe pasma. Oczywiście to moje doświadczenia , każde pomieszczenie ma swoją akustykę.

O których Proac piszesz?