zeszyje Napisano Sobota o 21:04 Napisano Sobota o 21:04 Mam prośbę o doradzenie, (najlepiej jakieś linki żeby od razu zerknąć). Mam Marantza PM7000 i CD Yamaha CDS700. Potrzebuje głośników na szafkę RTV. Pokój duży nie jest. Chcę żeby to spójnie grało, dawało radochę. Lubię czasem głośniej zagrać. I tyle chyba. Mile jakby było białe, żeby pasowało do pokoju. Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano Sobota o 21:16 Napisano Sobota o 21:16 10 minut temu, zeszyje napisał: Mam prośbę o doradzenie, (najlepiej jakieś linki żeby od razu zerknąć). Mam Marantza PM7000 i CD Yamaha CDS700. Potrzebuje głośników na szafkę RTV. Pokój duży nie jest. Chcę żeby to spójnie grało, dawało radochę. Lubię czasem głośniej zagrać. I tyle chyba. Mile jakby było białe, żeby pasowało do pokoju. Cześć To wskaż jeszcze budżet w jakim chcesz się poruszać. Czy rynek nowych czy używanych głośników? Odpisz, cytując
zeszyje Napisano Sobota o 21:21 Autor Napisano Sobota o 21:21 4 minuty temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Cześć To wskaż jeszcze budżet w jakim chcesz się poruszać. Czy rynek nowych czy używanych głośników? Dzięki, nie napisałem. Do maks 4 tysięcy. Biorę pod uwagę tylko nowe głośniki. Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano Sobota o 21:42 Napisano Sobota o 21:42 Dobrze, to pod spodem wrzucamy Ci linki do głośników i filmików na YT. Zerknij, będzie kilka fajnych propozycji: B&W 606s3 https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podstawkowe/bowers-wilkins-606-s3.html Elac Debut Reference B6 https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podstawkowe/elac-debut-reference-b6.html Indiana Linę Tesi 3 https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podstawkowe/indiana-line-tesi-3.html?color=1735&gad_source=1&gad_campaignid=17943066416&gbraid=0AAAAAD3sgsGa-R58j4vjhMAZYERdYqsm3&gclid=CjwKCAjw3MXBBhAzEiwA0vLXQXtZL02rMBiTRhdaFFDuVYBygcXx136NvgeQCFJgdIZtE3ALxagbrRoCsygQAvD_BwE Odpisz, cytując
tomasz1w Napisano Niedziela o 02:47 Napisano Niedziela o 02:47 @Top Hi-Fi & Video Design Zapomnieliście o Elac Carina BS243.4 https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podstawkowe/elac-carina-bs243-4.html Moim zdaniem wśród nowych paczek do 4K to super monitory, które dają dużo radochy no i są również w bialej wersji. Poza tym ta gumowana podklejka na podstawie sprawia, że idealnie nadają się na szafkę RTV. Wiem, bo sam je miałem w takiej konfiguracji. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano Niedziela o 07:31 Napisano Niedziela o 07:31 10 godzin temu, zeszyje napisał: I tyle chyba. Mile jakby było białe, żeby pasowało do pokoju. https://audioplaza.pl/products/30343-usher-s-520-biale-kolumny-podstawkowe-salon-poznan i pozamiatane Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano Niedziela o 09:01 Napisano Niedziela o 09:01 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: https://audioplaza.pl/products/30343-usher-s-520-biale-kolumny-podstawkowe-salon-poznan i pozamiatane Tomek, a czy te monitory sprawdzą się na szafce RTV, blisko ściany? Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano Niedziela o 09:19 Napisano Niedziela o 09:19 6 godzin temu, tomasz1w napisał: @Top Hi-Fi & Video Design Zapomnieliście o Elac Carina BS243.4 https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podstawkowe/elac-carina-bs243-4.html Moim zdaniem wśród nowych paczek do 4K to super monitory, które dają dużo radochy no i są również w bialej wersji. Poza tym ta gumowana podklejka na podstawie sprawia, że idealnie nadają się na szafkę RTV. Wiem, bo sam je miałem w takiej konfiguracji. Zgoda! Odpisz, cytując
WaldekA Napisano Niedziela o 10:22 Napisano Niedziela o 10:22 Ja bym zaproponował jeszcze Monitor Audio Silver 100. https://audioplaza.pl/products/34174-monitor-audio-silver-100-7g-satin-white-bialy-satynowy-kolumna-podstawkowa-salon-poznan Mają dobre rabaty. 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano Niedziela o 10:32 Napisano Niedziela o 10:32 1 godzinę temu, KrólKiczu napisał: a czy te monitory sprawdzą się na szafce RTV, blisko ściany? Te monitory sprawdzą się nawet w sejfie Miałem je w sypialni / 12 m2 / , gdzie jedna kolumna stała w samym narożniku jakieś 15 cm od ścian bocznych i bas owszem był lekko wzbudzony, ale do przyjęcia. ProAci są np. gabarytowo mniejsze , ale przy identycznym ustawieniu jak Usherów słuchać się nie dało. bas po prostu zakrywał pozostałe pasma. Oczywiście to moje doświadczenia , każde pomieszczenie ma swoją akustykę. 1 Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano Niedziela o 16:16 Napisano Niedziela o 16:16 5 godzin temu, tomek4446 napisał: Te monitory sprawdzą się nawet w sejfie Miałem je w sypialni / 12 m2 / , gdzie jedna kolumna stała w samym narożniku jakieś 15 cm od ścian bocznych i bas owszem był lekko wzbudzony, ale do przyjęcia. ProAci są np. gabarytowo mniejsze , ale przy identycznym ustawieniu jak Usherów słuchać się nie dało. bas po prostu zakrywał pozostałe pasma. Oczywiście to moje doświadczenia , każde pomieszczenie ma swoją akustykę. O których Proac piszesz? Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano Niedziela o 17:39 Napisano Niedziela o 17:39 1 godzinę temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: O których Proac piszesz? To tak ciężko zajrzeć 3-4 posty do góry. Nie o Proac pisali , tylko o Usher s 520. Odpisz, cytując
zeszyje Napisano Niedziela o 17:40 Autor Napisano Niedziela o 17:40 Dziękuję wszystkim za propozycje. Przyznam, że najbardziej mnie zainteresowały 3 modele: BW 606 Ushery 520 Elac Carina Zgłoszę się zatem, z prośbą odsłuchu. Czy Waszym zdaniem można dołożyć ewentualnie subwoofer do zestawu gdyby brakowało mi basu? Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano Niedziela o 18:18 Napisano Niedziela o 18:18 36 minut temu, zeszyje napisał: Czy Waszym zdaniem można dołożyć ewentualnie subwoofer do zestawu gdyby brakowało mi basu? Można, jak najbardziej. Za pomocą suba możesz też zlikwidować podbicia basu ale to temat na inną rozmowę 🙂. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano Niedziela o 19:11 Napisano Niedziela o 19:11 (edytowany) 2 godziny temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: O których Proac piszesz? dwóch : ProAc Response One S oraz ProAc Response One SC. Ushery S 520 bardziej były w stanie przystosować się do trudnych warunków Edytowano Niedziela o 19:17 przez tomek4446 3 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano Poniedziałek o 05:47 Napisano Poniedziałek o 05:47 Wybór masz na prawdę spory. Padło tu wiele ciekawych propozycji. Zacznij odsłuchy serio. Tylko w ten sposób przekonasz się o różnicy miedzy nimi. Usher, Bowers, Monitor Audio, ELAC, Pylon. No jest wybór. Odpisz, cytując
Q21 Napisano Poniedziałek o 09:14 Napisano Poniedziałek o 09:14 Cześć Monitor Audio Silver 100 to na pewno fajne kolumny do sprawdzenia. Uniwersalne, szybko grające, detaliczne. Ciekawe są też bardzo Pylony Diamond 18 mkII, czy KEF Q Concerto Meta. Pierwsze żywsze, nasycone. KEFy z kolei bardziej stawiają na średnicę W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuchy, znajdziesz u nas bardzo dużo opcji Odpisz, cytując
d00 Napisano Poniedziałek o 17:53 Napisano Poniedziałek o 17:53 (edytowany) Do takiego metrażu jeśli lubisz granie ze średnicą w centrum, ciepłymi, bliskimi wokalami, to polecam DALI Menuet. Sprzedaję obecnie 3-miesięczne używki na OLX (4200 zł do neg.). ELAC Carina (2800 do neg.) także mam na sprzedaż używane gdyby Cię zainteresowały bardziej. Carina jest większa i gra dużo obszerniejszym basem niż Menuet. A dobra. Bierzesz pod uwagę tylko nowe głośniki, nie doczytałem pierwotnie. Edytowano Poniedziałek o 17:54 przez d00 Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano Poniedziałek o 19:46 Napisano Poniedziałek o 19:46 13 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Wybór masz na prawdę spory. Padło tu wiele ciekawych propozycji. Zacznij odsłuchy serio. Tylko w ten sposób przekonasz się o różnicy miedzy nimi. Usher, Bowers, Monitor Audio, ELAC, Pylon. No jest wybór. kolega "zeszyje" napisał do nas na priv. Aktualnie pożyczam mu Carinę i 606. Zobaczymy co dalej będzie. 3 1 Odpisz, cytując
zeszyje Napisano Wtorek o 19:36 Autor Napisano Wtorek o 19:36 Dobra, czekam na Carinę i 606. Potem będę brał na odsłuch jeszcze Ushery. Za kilka dni napiszę co stwierdziłem. A na przyszłość co sądzicie o takim subie BW? https://www.google.com/aclk?sa=L&ai=DChcSEwjm_cztssSNAxW8tGgJHSSkMygYABAlGgJ3Zg&co=1&gclid=Cj0KCQjwxdXBBhDEARIsAAUkP6jDFF7tA1zeSvxtG82ZuUlRrz9s3HMnySHSgP3nd-YrAA7VhIbpMMcaApp4EALw_wcB&cce=1&sig=AOD64_3HA7vXu1k92P4j7Yo5ndN61mODlg&ctype=5&q=&ved=2ahUKEwjUwsXtssSNAxUIRPEDHUJ3IVoQ9aACKAB6BAgIEBQ&adurl= 1 Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano Wtorek o 19:46 Napisano Wtorek o 19:46 Poczekaj z tym subwooferem. Najpierw oceń, jak zagrają te głośniki w Twoich warunkach. 2 Odpisz, cytując
tomasz1w Napisano wczoraj o 02:13 Napisano wczoraj o 02:13 (edytowany) 6 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Poczekaj z tym subwooferem. Najpierw oceń, jak zagrają te głośniki w Twoich warunkach. Popieram. Cariny grają bardzo dziarsko na dole, zwlaszcza, jak na swoją wielkość. Na 15m2 aż się zdziwisz. ASW610 - bardzo dobry sub do muzyki za jeszcze w miarę normalne pieniądze. Ale poczekaj na kolumny. I koniecznie daj znać, jak wypadło porównanie Carin vs 606. Edytowano wczoraj o 02:15 przez tomasz1w 1 Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu 17 godzin temu, tomasz1w napisał: Popieram. Cariny grają bardzo dziarsko na dole, zwlaszcza, jak na swoją wielkość. Na 15m2 aż się zdziwisz. ASW610 - bardzo dobry sub do muzyki za jeszcze w miarę normalne pieniądze. Ale poczekaj na kolumny. I koniecznie daj znać, jak wypadło porównanie Carin vs 606. W takim małym pokoju to i ASW608 dałby radę. Są podobne, ale jednak większa membrana w "610" robi swoje. https://www.tophifi.pl/glosniki/subwoofery/bowers-wilkins-seria-600-asw608.html?color=1830&gad_source=1&gad_campaignid=17943066416&gbraid=0AAAAAD3sgsG6VqfYBnoWybaQBH3zE-Vvb&gclid=CjwKCAjw6NrBBhB6EiwAvnT_rlv_LuXOC-9lVhYr4DQUhozTheZBzDG0_Uid8mhYoCRs-bxLaRb5VBoCLvAQAvD_BwE Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Dnia 26.05.2025 o 21:46, Top Hi-Fi & Video Design napisał: kolega "zeszyje" napisał do nas na priv. Aktualnie pożyczam mu Carinę i 606. Zobaczymy co dalej będzie. Ok, Gitara. Fajne bo dwie różne paczki. Niech posłucha i napisze. Suby Bowersa są całkiem fajnie brzmiące. Aczkolwiek nieco awaryjne. Jeśli po odsłuchu okażę się że że jednak będziesz go chciał to dwa warianty. Albo kupić z dobrego sprawdzonego źródła. Albo wybór wśród subwooferów jest Odpisz, cytując
Recommended Posts