xdudekx Napisano Wtorek o 20:25 Napisano Wtorek o 20:25 (edytowany) Witam posiadam od kilku lat zestaw stereo Pylon audio sapphire 25 podłączone pod mini wzmacniacz topping mx3 i chciałem teraz dołożyć do tego subwoofer. Nie dlatego, że brakuje mi basu bo Pylony z podkręconym delikatnie basem na wzmacniaczu grają jak dla mnie bardzo fajnie lecz z chęci rozbudowy zestawu i chęci posiadania nowej "zabawki" Budżet jaki chciałem na to przeznaczyc to około 2tyś. zł. Z polecenia od sprzedawcy podłączyłem svs-sb1000 i nie bardzo słyszę różnice w odsłuchu, moc subwoofera ustawiam na połowę, zestaw podłączam od wejścia LFE w subwooferze i do dedykowanego wejścia na SW w Toppingu. Chciałem zapytać czy Pylony mają takiego kopa basowego ze ten subwoofer po prostu "ginie" i nie ma sensu w niego inwestować czy może Topping nie daje rady wyciągnąć z niego tego co najlepsze? Ale skoro świetnie napędza Pylony i takie było polecenie (co do modelu subwoofera) od sprzedawcy to chyba powinien dać radę...? Rozumiem, że subwoofer nie ma być dominującym głośnikiem (i tego nie oczekuje) w zestawie ale jeśli nie czuć różnicy kiedy jest włączony i wyłączony to chyba lepiej zainwestować w coś innego. Dodam jeszcze, że aktualnie sub stoi bezpośrednio przy kolumnie jutro przeniosę go "za karę" w kąt pomieszczenia może coś to zmieni. Edytowano Wtorek o 20:36 przez xdudekx Odpisz, cytując
Q21 Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Cześć Zdecydowanie pobawiłbym się ustawieniem subwoofera To ma tu kluczowe znaczenie, ale nie pamiętam jak MX3 radził sobie z subwooferami. Dobrze byłoby złapać inny wzmacniacz i porównać testowo. Odpisz, cytując
xdudekx Napisano 18 godzin temu Autor Napisano 18 godzin temu (edytowany) Mogę podłączyć pod Yamahe R-N800A ale to chyba sprzęt kilka półek wyżej niż mój Topping ale sprawdzę najwyżej skończy się tym, że zachoruje na kolejny sprzęt. Pisząc o zabawie z ustawieniem masz na myśli potencjometry z tyłu czy ustawienie sprzętu w pomieszczeniu? Jeśli chodzi o ustawienia na potencjometrach to skoro podłączyłem kabel do gniazda LFE w subwooferze to potencjometr od Low Pass Filter też ustawiłem na LFE czy tutaj też mogę "kręcić" Hz? Edytowano 18 godzin temu przez xdudekx Odpisz, cytując
Q21 Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu 6 godzin temu, xdudekx napisał: ustawienie sprzętu w pomieszczeniu? O tym Podepnij też testowo do Line-in które jest nie-LFE Odpisz, cytując
Recommended Posts