Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
3 godziny temu, Slawko69 napisał:

Sssssss...r

No to już można pakować z powrotem. Zgaduję, że 4/5 bo 3/1 z 18cm midwooferem już pewnie dla Adama zbyt duży. A skoro 4/5, to nie będzie tej skali dźwięku, dynamiki, rozmachu i basu, które tak mnie zachwycały w 2/3. Prawdopodobnie pozostanie świetne zszycie pasma i stereofonia, ale to chyba zbyt mało, żeby Adama kupić. Oczywiście jestem ostatnim, który chciałby uprzedzać fakty i psuć zabawę. ;) (Pomimo tego, że zostaliśmy wystawieni do wiatru z Grahamkami.)

Miejmy nadzieję, że chociaż doczekamy się jakiejś relacji. Adam - podzielisz się wrażeniami po testach?

Napisano
13 minut temu, Rafał S napisał:

Adam - podzielisz się wrażeniami po testach?

Teraz już wszystko w rękach/umiejętnościach konstruktora. Nie ma już odwrotu od randki w ciemno. Jak będzie udana (dojdzie do konsumpcji) to oczywiście, że się pochwalę. Rafał, nawet do Ciebie zadzwonię z tą wiekopomną decyzją, że jednak potrafiłem znaleźć następcę siódemek. 

Może to i science fiction, jednak nadzieja umiera ostatnia. A może ryzyko się opłaci? :)

Napisano
11 godzin temu, lpomis napisał:

Mam nadzieję, że będą to jednak te małe podłogówki.

Niewykluczone. Ton Adama rzeczywiście sugeruje jakiś szalony ruch - coś wykraczającego poza granice tego, w czym się do tej pory obracał. A jednocześnie kolumny brytyjskie, więc może chodzić właśnie o inną konstrukcję. Podłogówki albo np. aktywne ATC? 

Napisano
5 minut temu, Rafał S napisał:

Ton Adama rzeczywiście sugeruje jakiś szalony ruch - coś wykraczającego poza granice tego, w czym się do tej pory obracał

Idealnie mnie przeczytałeś Rafał, jako jedyny. Może w szaleństwie jest metoda na ATC 7.

Napisano (edytowany)

Zastanawiające jest, że Adam pisze, iż te kolumny nie mają recenzji. Albo produkt totalnie niszowy albo jakaś gorąca nowość.

Edit
No to jak tak, to Quad Revela 1. I niszowe i nowość. A do tego jeszcze rejony cenowe Adama.

Edytowano przez Kraft
Napisano (edytowany)

Mnie dało do myślenia to "zaufanie do konstruktora". Albo konstruktora w sensie nazwiska, albo marki, którą Adam już dobrze zna i ceni. 

Pasowałby tu AkustyK. I to chyba jest mój typ nr 1. Bo i konstruktor i szalony krok w nieznane.

Edytowano przez Rafał S
Napisano (edytowany)

Nie są szalone.

Trochę szalone są Neat, ale chyba za mało. Do tego recenzji kupa.

No dobra. Obstawiam aktywne Harbethy. Z punktu widzenia audiofila - kompletny odlot.

Edytowano przez Kraft
Napisano
28 minut temu, Kraft napisał:

Trochę szalone są Neat, ale chyba za mało

Może jednak nie...

TYP OBUDOWY: Dwukierunkowa izobaryczna/regulowana refleksyjna.

GŁOŚNIKI BASOWE/ŚREDNIE : 2 x 134 mm, membrany stożkowe z papieru impregnowanego.

GŁOŚNIKI WYSOKIEJ CZĘSTOTLIWOŚCI: wstęgowe o średnicy 50 mm

CSMinistra.png.ce1d05650772b8801067c313ea95b7f1.pngFPMinistra.png.1fc93b1ef052b14a1a2bc9e2d852e465.png