kaczadupa Napisano wczoraj o 06:08 Autor Napisano wczoraj o 06:08 Spokojnie sobie poradzę ale gimnastyka odcinka lędźwiowego nie zaszkodzi. Odpisz, cytując
Amarok Napisano wczoraj o 06:23 Napisano wczoraj o 06:23 (edytowany) Ale żeś podbił ciśnienie z tą niespodzianką i oczekiwaniem. 😀 Edytowano wczoraj o 06:24 przez Amarok 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano wczoraj o 06:27 Autor Napisano wczoraj o 06:27 A dziękuję. Mam nadzieję, że nie zostanę zbanowany jak się okaże, że będą to białe ATC scm7. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano wczoraj o 07:16 Napisano wczoraj o 07:16 1 godzinę temu, kaczadupa napisał: Spokojnie sobie poradzę ale gimnastyka odcinka lędźwiowego nie zaszkodzi. W innym wątku nawiązywałeś do propozycji dużych kolumn w małym pomieszczeniu. Zaskoczyło mnie to, bo jednocześnie napisałeś wyraźnie, że monitory. Czyżby jakieś większe vintage? Np. trójdrożna konstrukcja dla rozwiązania kwestii zgrania charakteru średnicy i basu? Ale to już pralki są, a Ty nigdy nie miałeś takich ciągot... Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano wczoraj o 07:21 Autor Napisano wczoraj o 07:21 (edytowany) 6 minut temu, Rafał S napisał: pralki Zawsze, gdy mam duże oczekiwania w audio zaczynam sprzątać w domu. Właśnie wracam z Biedry ze sprzętem do mycia łazienki, w tym pralki. Rafał, to ruch szaleńca, taki ostatni cios wyprowadzony przed znokautowaniem, albo ja albo ATC scm7 Ktoś padnie na dechy, to pewne. Edytowano wczoraj o 07:22 przez kaczadupa Odpisz, cytując
Slawko69 Napisano wczoraj o 07:38 Napisano wczoraj o 07:38 Budujesz napięcie jak Hitchcock 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano wczoraj o 07:48 Napisano wczoraj o 07:48 8 minut temu, Slawko69 napisał: Hitchcock Brytyjczyk. Ale nie projektował kolumn. 2 Odpisz, cytując
Kraft Napisano wczoraj o 08:53 Napisano wczoraj o 08:53 Obecnie przeprawia się przez Kanał La Manche. 1 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano wczoraj o 08:59 Napisano wczoraj o 08:59 Pytanie o wagę netto było dobre 😉 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano wczoraj o 09:09 Napisano wczoraj o 09:09 1 godzinę temu, kaczadupa napisał: Rafał, to ruch szaleńca, taki ostatni cios wyprowadzony przed znokautowaniem, albo ja albo ATC scm7 Ktoś padnie na dechy, to pewne. Adam, weź poprawkę na to, że nawet najlepsze kolumny na świecie mogą się zwyczajnie nie zgrać z Elexem. (A aktywne to już w ogóle.) Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano wczoraj o 09:20 Autor Napisano wczoraj o 09:20 Nie zgodzę się. Uważam, że jest bardzo OK Elex MK4 z własnych ułomności może nie jest do końca tak otwarty i lotny na wysokich jak niektóre trzydziestotysięczniki i drożej (chociaż z D2R nie było z tym problemu). Może nie ma tak mocnego i soczystego niskiego basu jak niektóre piece ( dla mnie to plus). Nie ma się czego wstydzić a i te około 80W jest więcej niż wystarczające w moich warunkach. Będzie dobry! Odpisz, cytując
majkel74 Napisano wczoraj o 09:43 Napisano wczoraj o 09:43 O to że Elex „wystarczy” to jestem spokojny, nie wyciśnie 100 ale już umowne 80 proc potencjału kolumn to już na pewno. W sumie z monitorów, które do niego podłączałem, to tylko z Dynaudio Focus 110 „nie grał” i nie mam pojęcia czemu (bo z S40 i S25 nie miał problemu). Może jednak te klasyczne Dynki są „kapryśne” jak głosi audiofilska legenda. 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano wczoraj o 09:50 Napisano wczoraj o 09:50 Panowie: nie napisałem, że Elex nie wystarczy, tylko, że paczki mogą się z nim nie zgrać. Odpisz, cytując
majkel74 Napisano wczoraj o 09:54 Napisano wczoraj o 09:54 Jasna sprawa. Tak jak się nie zgrał z Focusami. Odpisz, cytując
soberowy Napisano wczoraj o 09:55 Napisano wczoraj o 09:55 Jak nie Elex to Naim i Hegel, spokojnie, Adam ma w czym wybierać 😉 1 Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano wczoraj o 10:59 Napisano wczoraj o 10:59 1 godzinę temu, kaczadupa napisał: Hegel odpadł Warto dodać dla nieśledzących przygód Adama, że nie odpadł bo jest gorszy od Naima i Elexa tylko został sprzedany na oleiksie i nie będzie opcji wyboru do porównań 😉 Pozdrawiam. M 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano wczoraj o 11:17 Autor Napisano wczoraj o 11:17 5 minut temu, MariuszZ napisał: Warto dodać Jak już mam tu Mariusza czyli umysł ścisły, warto dodać, że Hegel H95 nie powodował żadnego słyszalnego szumu w głośnikach a dwa moje pozostałe wzmacniacze i owszem. A jednak to z Heniem się pożegnałem… Do końca nie wiedziałem czy zostawić Rege czy Hegla ale postawiłem na więcej luzu i swobody kosztem precyzji. No i D2R nie przekonały mnie z Heglem a z Regą było fajnie, momentami bardzo. 1 Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu 53 minuty temu, kaczadupa napisał: a dwa moje pozostałe wzmacniacze i owszem. A jednak to z Heniem się pożegnałem… Dla mnie słyszalnie szumiący wzmacniacz to dyskwalifikacja na starcie. Nawet lampowy 😉 1 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 23 godziny temu Autor Napisano 23 godziny temu (edytowany) @Rafał S Rafał, konsekwentnie powtarzasz i trzymasz się tego, że poniżej 18cm woofera nie zejdziesz. Wiele lat wstecz, gdy byłem młodym tatą, siedzę na sali rozpraw z ówczesną Panią Prezes sądu i w przerwie między rozprawami luźno rozmawiamy o naszych dzieciach, rodzinach itp. Nagle Pani Prezes pyta się mnie - Adam a wiesz od ilu centymetrów zaczyna się prawdziwy mężczyzna? Zdziwiony pytaniem myślę co odpowiedzieć, o co chodzi - mówię, no nie wiem... Na co rozbawiona Pani Prezes mówi - Adam, od dwóch metrów wzwyż. Wtedy skojarzyłem, że mąż Pani Prezes miał 2,10m wzrostu. Cały ten wstęp, chociaż nijak ma się do naszego hobby ale w luźny sposób nawiązuje do wielkości woofera monitora, który właśnie wniosłem do domu. Rafał, co powiesz na 20cm woofer ? Czy to już jest prawdziwy głośnik? Harbeth M30.3 XD2 Edytowano 23 godziny temu przez kaczadupa 4 3 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu No to ciekawy jestem wrażeń. Mialem 30.2 Anniversary, z Elexem w 20m2 było bardzo ok, w większym pomieszczeniu niezależnie od wzmacniacza brakowało basu. Pamiątkowe zdjęcie tuż przed sprzedażą 😉 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu 1 godzinę temu, kaczadupa napisał: Harbeth M30.3 XD2 Gościły u mnie w domu, zresztą opowiadałem Ci o tym. Czekamy na wrażenia. 2 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 22 godziny temu Autor Napisano 22 godziny temu Rafał, nie miałeś przypadkiem poprzedniej wersji - oznaczenie XD? Odpisz, cytując
Kraft Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu Okazuje się, że to kolumny wręcz pospolite;). 2 Odpisz, cytując
Recommended Posts