Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Przed chwilą, kaczadupa napisał:

I jak trąbka ? Ani przez chwilę nie jest mało komfortowa ?

Żonka na urlopie siedzi w domku, to nawet w spokoju nie mogę przesłuchać, a i za oknami spory hałas.

Może pózniej mi się uda, ale mój słuch chciałby wyłapywać te niuanse, które wam przychodzą z łatwością.

Napisano

Eee tam, pisz śmiało co u siebie słyszysz. Każdy jest równy na forum, sami swoi :)

1 minutę temu, rajdek napisał:

Brakuje pazura, Metallica tego potrzebuje.

Nieeee, nieeeeee… 

….bo ciasno nie zawsze znaczy lepiej … w małym pokoju ;)

Napisano

Udało mi się pozamykać okna, żonka wywieszała pranko na ogródek i udało mi się puścić Zimę81.

Bardzo ładnie to brzmi, trąbka nie jest za ostra, fajnie brzmi jak momentami wchodzi fortepian.

Z tym , że mój system brzmi raczej po jaśniejszej stronie, a średnica nie jest uwypuklana, a raczej minimalnie schowana.

Choć kolumny mają charakterystykę bardzo liniową.

image.png.d63113bf0e3ac00e68e04a21cb21bb8d.pngimage.png.a890b21e10d99e7d36baa5b99999ace6.pngimage.png.98803ed6f98f52437f54f7c8cc34ea89.pngimage.png.987fb373bd28a856df93b0ef0f4b9cde.png

Napisano (edytowany)
2 godziny temu, Tomasz Kluczynski napisał:

@DiBatonio ja jak sprawdzałem wczoraj to też nie mogłem znależć na Qobuzie, ani tej płyty Ani Dąbrowskiej , ani samego nagrania Zima81.

A dziś już bez problemu znalazłem.

https://open.qobuz.com/album/0888880667946

Dzięki za link, dodałem do ulubionych albumów.

A jak będzie płytka CD, to nie omieszkam porównać z Qobuzem 😉

Na liście artystów pod nazwą Ania Dąbrowska i tak nie widzę tego albumu, ale z linku już tak i dodany do ulubionych albumów jest widoczny w apce Moona i aplikacji Qobuz.

Nie kumam tego.

Edytowano przez DiBatonio
Napisano (edytowany)

Wydaje mi się, że dużo zależy od tego co wpiszesz w polu wyszukiwania artysty.

Dzisiaj gdy wpisałem tylko Ania Dąbrowska to od razu powyskakiwały mi wszystkie okładki jej płyt czy też płyt z nią powiązanych.

Wyglądało to trochę inaczej niż normalnie pokazuje się artysta pod nim 4-5 najlepszych utworów, niżej płyty itd.

Ania Dąbrowska Qobuz 1.jpg

Ania Dąbrowska Qobuz 2.jpg

Edytowano przez RoRo
Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości
Napisano
9 minut temu, DiBatonio napisał:

No tak, a co innego mam wpisać skoro szukam Ani Dąbrowskiej ? 😉

Jak pisałem -Ania Dąbrowska Zima81 , lub Ania Dąbrowska Samotność po zmierzchu to wyskakiwało mi coś zupełnie innego.

Choć jak teraz próbuję na nowo wpisać to już nie chce mi się wyświetlić to co jest na zdjęciach.

Napisano

No wlasnie, tak to już jest z tym qobuzem impolskimi wykonawcami.

Na przyklad Dave Brubeck,  czy inne jazzowe kapele zza oceanu niezmiennie nic się z nimi nie dzieje, jedynie dochodza nowe albumy 😉

Coś czuję, że ze zależy z jakiej lokalizacji jest rejestracja na Qobuzie, to wtedy jest większy lub mniejszy dostep do wykonawców.

Napisano
1 godzinę temu, DiBatonio napisał:

No tak, a co innego mam wpisać skoro szukam Ani Dąbrowskiej ? 😉

Zaryzykowałem i wpisałem tytuł płyty, i to jeszcze z pliterkami 😉 

Screenshot_20250724-173008~2.jpg

34 minuty temu, DiBatonio napisał:

Coś czuję, że ze zależy z jakiej lokalizacji jest rejestracja na Qobuzie, to wtedy jest większy lub mniejszy dostep do wykonawców.

Na Netflix w UK też mam inną ofertę.