Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Hej,

Jak w temacie. Ma ktoś jakiś genialny pomysł jak mógłbym ściągnąć przyklejony kurz do kopułki wysokotonowej w bezpieczny dla niej sposób? To najwyższy model Satori, więc mam duży strach. Próbowałem zdmuchać, ściągnąć miękkim pędzelkiem. Bez rezultatów. Pomyślałem, żeby leciutko podtykać taśmą biurową, żeby się do tego ten kurz przykleił... 

Napisano
33 minuty temu, tomek4446 napisał:

/ pędzelek do makijażu /

To nie jest głupia opcja. Polecam te z włosiem syntetycznym - są jednak delikatniejsze od naturalnych kozich. 
Real Techniques model 402 - meeeeega mięciutki. Można go dostać w drogeriach Hebe albo Rossmanie.

https://www.hebe.pl/real-techniques-wielofunkcyjny-pedzel-do-makijazu-1-zest.-000000000000490322.html

Choć @mateolo2 pisał, że próbował już pędzelkiem - bez rezultatów. Może kurz jest utwardzony np. przez tłuszcz, dym papierosowy itp. Wtedy już cięższy temat.

Napisano (edytowany)

Dynaudio, w odpowiedzi na pytania użytkowników ich głośników - co zrobić z kurzem na tweeterach - odpowiada - nic, ponieważ nie ma to żadnego wpływu na brzmienie, należy się pogodzić z tym, że nic nie będzie wiecznie wyglądało jak nowe. Takie jest zdanie Dynaudio w przedmiocie kurzu na ich tweeterach. 
Niektórzy gruszką do nosa dla niemowlaków, podobno skutecznie, ściągają drobinki kurzu. Nie potwierdzam bo nie sprawdzałem. 

Edytowano przez kaczadupa