ralfpolo89 Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu Witajcie. Jakie macie propozycje do Lucia? Grały już z Menuetto, w moim odczuciu te kolumny potrzebują ciepłego, dociążonego wzmacniacza. Tak się składa, że miałem okazję ich posłuchać z Musical Fidelity E10 i to było udane połączenie. Ze znanych mi sprzętów - na myśl przychodzi MF m2si. Muzyka to głównie: - gitara akustyczna - smooth jazz - wokale - country Pokój 17 m2, słucham z reguły bardzo umiarkowanie. 80db to już za głośno. Preferowany zakres cenowy (za nowy) to 4000-6000 zł. PS. może MF A1 😎 Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu 2 godziny temu, ralfpolo89 napisał: Witajcie. Jakie macie propozycje do Lucia? Grały już z Menuetto, w moim odczuciu te kolumny potrzebują ciepłego, dociążonego wzmacniacza. Tak się składa, że miałem okazję ich posłuchać z Musical Fidelity E10 i to było udane połączenie. Ze znanych mi sprzętów - na myśl przychodzi MF m2si. Muzyka to głównie: - gitara akustyczna - smooth jazz - wokale - country Pokój 17 m2, słucham z reguły bardzo umiarkowanie. 80db to już za głośno. Preferowany zakres cenowy (za nowy) to 4000-6000 zł. PS. może MF A1 😎 Cześć Do Twojej listy poszukiwań dołączyłbym Hegla H95. To ocieplony wzmacniacz, z ładną barwą i dobrą kontrolą na dole pasma. Aktualnie jest w lepszej cenie, łapiesz się https://www.tophifi.pl/stereo/wzmacniacze-zintegrowane/hegel-h95.html Zapraszamy na sprawdzenie Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu (edytowany) @Top Hi-Fi & Video Design nie będzie za ciepło - Hegel H95 z JMR Lucia ? Edytowano 13 godzin temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu 2 minuty temu, kaczadupa napisał: @Top Hi-Fi & Video Design nie będzie za ciepło - Hegel H95 z JMR Lucia ? Ten H95 nie jest aż takim romantykiem ale oczywiście gwarancji dać nie możemy, no trzeba poprostu posłuchać!😀 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu (edytowany) To się nie uda ale zawsze warto sprawdzić samemu jak salon audio bardzo chce wysłać sprzęt. Edytowano 13 godzin temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu 7 minut temu, kaczadupa napisał: To się nie uda ale zawsze warto sprawdzić samemu jak salon audio bardzo chce wysłać sprzęt. Możemy wysłać za kaucją jak potencjalny zainteresowany będzie chciał się o tym przekonać 1 Odpisz, cytując
lpomis Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu (edytowany) Musical M2si - fajne, zaskakująco pełne brzmienie, energiczne, z dobrze dociążonym, sprężystym dołem, przestrzenne. Audiolab 6000A - spokojniejsze, z dobrą równowagą i bez ostrości. Uniwersalne. Roksan Caspian (o ile jeszcze go dostaniesz) - gęsty dół, mocno nasycony, głęboki. Lekko wycofany środek pasma. Może jeszcze nowe Musicale, w tym najtańszy B1xi, ale niestety nie słuchałem go z Luciami. Tak czy inaczej do rozważenia. Połączenie z H95 - jest ciekawie. Czysto, gładko ma wysokich, szeroko. Ale mięska na basie to tutaj żadnego nie będzie. Całościowo za lekko. Edytowano 11 godzin temu przez lpomis 2 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 10 godzin temu, ralfpolo89 napisał: w moim odczuciu te kolumny potrzebują ciepłego, dociążonego wzmacniacza. w moim odczuciu własnie odwrotnie. Ale jeśli takie są Twoje poszukiwania do Musical, Audiolab. Roksan, Atoll, Magnat, vincent. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Używany Naim Atom też się łapie. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Cześć Z propozycji na start ode mnie, na pewno posłuchałbym nowego Audiolaba 6000A MKII, Cambridge CXA81. Z opcji cieplejszych Musical B1xi, czy Denon PMA-900HNE. Z ciekawych opcji jest również Rega Brio MK7 W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuch Odpisz, cytując
Recommended Posts